M-s7yl3r Публикувано Юли 3, 2008 Публикувано Юли 3, 2008 Здравейте искам да ви питам намерих една стара електрическа китара "Орфей".Хрумна ми да я възстановя на пълно но първо искам да се допитам до вашето мнение , прилагам снимки за видите състоянието и.Китарата има симентална стойнос за мен и за това решик да я "възкръсна" ако е възможно. Ето адреза на папката със снимки http://www.esnips.com/web/ElektricGuitar Това е китара знам че за ремонта й ще хвърля много пари но това не от значе просто искам да знам дали ще е възможно да я "възкръсна" ? Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 Ех спомени - на такава китара съм почнал .... Според мен няма смисъл братле - ще ти кажа какво съм правил по моята но от нужда - тогава нямаше друго. С една пила хванах и изпилих грифа отзад щото е като мотика иначе - но винаги има опастност да стигнеш до тръс роуда. Тялото е лепен шпеплат и е полуакустична.Няма опция за никакъв ремонт - а виждам твоята е грозно изкопана между адаптерите. Аз поставих един адаптер хранов на бриджа и другите ги махнах. След тва скъсих отзад струнника за да мога да ползвам струни 2 употреба от страт китара - иначе са къси. Преди няколко години Китаратапешо ми подари същата такава китара но в абсолютно запазен сток вид. Още като я видях и ми стана едно такова сантиментално. Сега виси на стената в къщи - не съм пипал по нея нищо тя е за красота само. А със моята сядам да посвиря понякога за да си спомня ученическите години.... Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 (Редактирано) като гледам ще трябва нова електроника, прагчета, лакиране на грифа, ако искаш боядисване на тялото, тея ключове са мизерни, така че трябват нови - няма да е евтино, но ако имаш желание да майсториш няма да е зле също да махнеш това тремоло, да залепиш в кухината някакво масивно дървено блокче и после нормален бридж обаче те съветвам ако все пак се захванеш преди да си почнал да даваш пари дръпни си фрет калкулатор и провери правилно ли са нарязани каналите за прагчетата, защото има голяма вероятност да е фалшива, което обезсмисля всичко Редактирано Юли 3, 2008 от Overdrive Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 (Редактирано) Смисъл има само ако имаш много свободно време, желание, търпение и достатъчно пари за прахосване. Иначе по-евтино е по-свястна китара(особено по-запазена на старо). Редактирано Юли 3, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts