Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Не може ли да се направи някакъв скрит раздел, който да е с ограничен достъп (хора с над определен брой постове или в определена група, след съобщение с молба за допускане), и там да се разменят някакви нелегални литератури и школи ninjapz6.gif (без софтуер, само текст и ноти). Съмнява ме ГДБОП да дойдат на гости на който и да е от хората тук :D

Редактирано от sasoh
Отговорено

Тази книга може би е трудна за откриване, защото не е преиздавана скоро. А не е преиздавана скоро, защото всеки си я копира. Така че си я купете "оригинална" за 7лв. Ако искате да сте музиканти и пестите 7лв за нещо, което може да ви помогне много.......

Отговорено

Не мисля, че не е преиздавана, защото всеки я копира. Никъде не я намерих и за копиране дори. А да не говорим, че копирането ще излезе по-скъпо отколкото да си купи човек книгата.

Просто в БГ нещата стоят така - никой не го е грижа за нищо.

Има търсене, не е като да няма и много хора биха дали 7 лв. , проблемът е че не се преиздава не за друго, а защото нямаме свястни издателства, нямаме и култура в много отношения, особено спрямо книгите(без значение темата).

Айде като си дойдохме на думата... кой има "Хармония"? Купувам!

Отговорено

Ако някой от Варна се интересува от къде може да си купи ЕТМ , мога да му кажа , в коя книжарница се подържа в достатъчни количества. Цената обаче е 8лв. Все пак сме най скъпия град в БГ :rolleyes:

Отговорено

Кажи, че си търся малко музикална литература на Български език ;р

п.п. наскоро ходих до 1 книжарница с един диск - Практическа теория на музиката - готино учебниче, първо е даден урока после има празни полета за попълване, но е на английски (за щастие аз се справям добре с английския) и си го извадих 100 страници - 15 лв черно бяло (страниците само от едната страна бяха напечатани)

Отговорено

+1 за pdf-а , ще ми е малко трудно да си го намеря в Кюстендил , но ще го потърся.

Ама като знам как там нищо няма. :)

Отговорено

Имам по някаква случайност учебника на Параскев Хаджиев - "Елементарна теория на музиката" и наистина ми е полезен, макар че забелязвам, че на някои места е написано вместо "тази" - "тая" или вместо "този тон" - "тоя тон" и това се среща на много места.

Но това няма значение де - важното е, че върши работа.

Отговорено
Кажи, че си търся малко музикална литература на Български език ;р

Книжарница Абв в уличката от бившата голяма Валентина (сега NewYorker)надолу към бившото 1-во районно. Там има много бройки на ЕТМ. Също много книжки с упражнения -солфеж, както и ноти за китара, тамбура, пиано и т.н....

Извинявам се че все с бивши неща го обясних ,но така се случи :)

Отговорено (Редактирано)

Много ми е интересно защо никой не преиздава учебниците по "Елементарна теория на музиката" та това е началото от там се почва?!

За незнаещите освен учебника на П.Хаджиев има и доста други !БЪЛГАРСКИ учебници по ел.теория потънали в забвение.

Парадокс е че П.Хаджиев дори не е професор по солфеж и ел.теория за сметка на това единствено неговия учебник се преиздава.

Странна работа :)

п.п Спомням си че докато бяхме малки постоянно ни диктуваха в тетрадките щот повечето от определенията му са толкова калпави че...мозъкът ти ставаше на бомбаш.

Редактирано от A-L-A-D-I-N
Отговорено

Стана ми интересно за другите автори, потънали в забвение! Кажете някое име, да знам ако намеря нещо да го pdf-на!!!

Отговорено

Stone, можеш ли да ги качиш някъде (англоезичните и хармонията)? Пък ако си ги дърпал - линкче на ЛС. :punk_guitar:

Отговорено
Тази книга може би е трудна за откриване, защото не е преиздавана скоро.

Кому е нужно да бъде преиздавана в 21 век - информационната ера? Едва ли на автора, който е починал преди повече от 16 години... R.I.P.!

Отговорено (Редактирано)

Аз въобще не подлагам под съмнение неспазването на закона за авторското право, тарикатщината, липсата на (обща/музикална) култура и неуважението на чуждия труд на българските музиканти. То си личи и в свиренето. Не говоря конкретно. Ако някой се познае в това определение - сори.

Поздрави,

Петър

Редактирано от kitaratapesho