keeper Публикувано Юли 31, 2005 Публикувано Юли 31, 2005 Ами имам Yamaha 112j и съм доволен, от 1-2 месеца наблюдавам странен проблем - сингъл койла на нек-а бръмчи ужасно като включа само него - това не ми се струва нормално - дайте акъл какво да правя, китарата е гаранционна и не ми се иска да я бъзикам сам - ама от друга страна ако я занеса в про-техника - те какво ще и направят? Дали няма да стане по-зле. Това е китарата Та ако мога сам нещо да видя без да си изгубя гаранцията кажете. Само за сведение - проверил съм кабели, ефекти, и всички темподобни нещица. Цитирай
7thString Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Ако не си свирил досега на единичните, напълно нормално е да дават повече шум от humbucker-ите. От друга страна, ако се е появило изведнъж, най-вероятно ти се е прецакал някой кабел или 5 степенния ключ. Като е гаранционна, бягай да я оправят. Ако не е, намери си някой който разбира, ако не можеш сам, да ти провери съпротивленията. Цитирай
Sieger Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Попринцип нек и бридж адапторите винаги са шумни! Въпроса обаче е този шум чак сега ли го забелязваш или и преди е имало шум просто сега е по силен? В какво включваш китарата? Пред монитора ли свириш? Дай повече информация около чейна ти... Има много фактори който предизвикват шум! Почти всички с това се борим Цитирай
keeper Отговорено Юли 31, 2005 Автор Отговорено Юли 31, 2005 Ами в началото го нямаше - и бръмченето е ужасно - все едно съм извадил кабела от китарата и съм го хванал с пръсти. Чейна е прост - китара-вамп2 и после квото дойде. Но и без вампа - директно в компа - ефекта е същият - кабела е добър (мога да твърдя) порбвал съм го с 3-4 вида кабели - и в глава Н&К с 4х12" - същият резултат - предполага се разпояване на екранирания кабел или нещо такова. селектора работи безотказно. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Ами в началото го нямаше - и бръмченето е ужасно - все едно съм извадил кабела от китарата и съм го хванал с пръсти. Чейна е прост - китара-вамп2 и после квото дойде. Но и без вампа - директно в компа - ефекта е същият - кабела е добър (мога да твърдя) порбвал съм го с 3-4 вида кабели - и в глава Н&К с 4х12" - същият резултат - предполага се разпояване на екранирания кабел или нещо такова. селектора работи безотказно. отивай от там дето си я взел и това е! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Адаптерите на нек и мидъл позицийте винаги ще шумят защото са сингъл койл-просто неизбежно е със фабричните Ямаха адаптери.Ако обаче щумът от нек адаптера се увеличил осезаемо от началото,тогава наистина може да има някакъв друг проблем.Другото,което е сингъл койл адаптерите освен че шумят сами по себе си,са направо отвратителни пред компютърен монитор,тъй че не се учудвай за това,ако такъв е случая.Аз на твое място бих инвестирал малко пари в два DiMarzio Virtual Vintage 2.2 за нек и мидъл позицийте. Владо Цитирай
7thString Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Щом ти бръмчи като при изваден кабел, начи е почти сигурно, че някоя връзка се е спаткала Цитирай
keeper Отговорено Юли 31, 2005 Автор Отговорено Юли 31, 2005 Ами монитора е LCD а съм решил да инвестирам в Bill Laurance - адаптори. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Ами монитора е LCD а съм решил да инвестирам в Bill Laurance - адаптори. Оригинални Bill Lawrence стават,не им бях ултра фен,когато ги имах,но определено бяха безшумни! Владо Цитирай
synchu Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 (Редактирано) Ами монитора е LCD а съм решил да инвестирам в Bill Laurance - адаптори. много добра идея предполагам, че ти е известно, че оригинални Bill Lawrence можеш да си поръчаш единствено от самия Бил - www.billlawrence.com - иначе има доста грозни ментета та гледай да не се прецакаш И ако нямаш нищо против чакането от 2-3 месеца ще се радваш на едни от най-добрите адаптери, които могат да се купят с пари, както се казва... мдам - бтв. си имат един леко специфичен звук, който не винаги се харесва, но аз съм много доволен от този, който имам (и за късмет се оказа оригинален, като направих сверка с Беки Лорънс, жената на Бил дето 'същност движи продажбите един вид...) Редактирано Юли 31, 2005 от synchu Цитирай
keeper Отговорено Юли 31, 2005 Автор Отговорено Юли 31, 2005 (Редактирано) Aaa това имах предвид Пикъпите Чакането не е проблем - важен е крайният резултат - и цените са прекрасни - в сравнение с копията на сеймор дънкан Редактирано Юли 31, 2005 от keeper Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 31, 2005 Отговорено Юли 31, 2005 Аз лично за без6умни single-coil адаптери съм привърженик на DiMarzio Virtual Vintage 2.2 или Kinman.Но истината за мене относно сингъл-койл адаптери,макар и с малко шум засега, е в Suhr V60 Low Peak адаптерите,макар че Джон Сър вече е измислил и патентова технология да ги направи безшумни и скоро ще почне да я пуска по китарите си. Владо Цитирай
Telerig Отговорено Август 7, 2005 Отговорено Август 7, 2005 Мен не ме е притеснявал никога естественият шум от синглите...така китарата е по - жива някак си...ако те притеснява - щом си с процесор може да си настроиш гейт да ти затваря при ниски нива на дистър блендата. Но винаги се познава ако шумът е от някаква неизправност..просто изведнъж става по-силен и дразнещ. Почти винаги е от кабела за замасяване - сигурно се е разпоил или скъсал, но ако не можеш да си отваряш китарата заради гаранцията по-добре я занеси в сервиза- работата е за 2 минути. Цитирай
Recommended Posts