Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Здравейте,

Бихте ли ме посъветвали? Искам да купя дудук, но не знам от къде и какъв да търся, за да е качествен. Видях, че има и кавал-дудук, който е тяло с два мундщука съответно. Добър ли е този вариант?

Благодаря :)

• 2 months later...
Отговорено

Здравейте, аз също от известно време имам дудук и никъде не намерих материали как се свири на него, но започнах да се уча сам, съответно виждам че съм започнал грешно, тъй като когато свиря, дясната ми ръка е по-близо до устата, а лявата отдолу, макар не знам дали това е от особено значение :) Мисля да направя клипче как свиря и да го постна тук, щото и аз не съм намирал досега клипче в нета на някой да свири на бг дудук!

• 1 month later...
Отговорено

Днес си купих дудук от събора на село. Един човек продаваше всякакви предмети направени от дърво. Каза ми, че дудуците, които продава са настроени от музикант и са професионални. Аз си взех малък, защото е по-компактен и мога да го нося навсякъде. Хванах му цаката доста бързо. Сега искам да започна да се уча и си търся някакви уроци. Ако някой има някаква полезна информация, ще съм му много благодарен, ако я сподели.

Наистина е хубав инструмент. Давайте смело и се радвайте на българското.

• 4 months later...
Отговорено (Редактирано)

Живях известно време в Калофер. Зарибих се по гайдата и си купих, нооооо се оказа прекалено сложен за мен инструмент :)...поне засега. Оня ден ходихме с жена ми в един магазин втора ръка и видях два сходни духови инструмента. Ще опитам да намеря линк да ви покажа да ми кажете дали са дудуци. И двата са Ямаха и при двата гамата се получава по описания от вас по-горе начин.

Ще пусна линка най-долу, че е доста дълъг.

Относно ръчно правените инструменти - ако имате желание пишете ми на admin@balkancraft.com - мисля, че можем да сме си взаимно полезни.

Оказа се, че линк-а го няма никакъв - много дълъг, а не отваря снимката.

Напишете в Гугъл "recorder flute Yamaha" и ще ви излязат снимки на това, с което се сдобих.

Каква е цената на един ръчноправен БГ дудук?

Благодаря!

Редактирано от BALBI