stray Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Здравейте, Бихте ли ме посъветвали? Искам да купя дудук, но не знам от къде и какъв да търся, за да е качествен. Видях, че има и кавал-дудук, който е тяло с два мундщука съответно. Добър ли е този вариант? Благодаря Цитирай
BlackWinter Отговорено Март 21, 2012 Отговорено Март 21, 2012 Здравейте, аз също от известно време имам дудук и никъде не намерих материали как се свири на него, но започнах да се уча сам, съответно виждам че съм започнал грешно, тъй като когато свиря, дясната ми ръка е по-близо до устата, а лявата отдолу, макар не знам дали това е от особено значение Мисля да направя клипче как свиря и да го постна тук, щото и аз не съм намирал досега клипче в нета на някой да свири на бг дудук! Цитирай
windmike Отговорено Май 1, 2012 Отговорено Май 1, 2012 Днес си купих дудук от събора на село. Един човек продаваше всякакви предмети направени от дърво. Каза ми, че дудуците, които продава са настроени от музикант и са професионални. Аз си взех малък, защото е по-компактен и мога да го нося навсякъде. Хванах му цаката доста бързо. Сега искам да започна да се уча и си търся някакви уроци. Ако някой има някаква полезна информация, ще съм му много благодарен, ако я сподели. Наистина е хубав инструмент. Давайте смело и се радвайте на българското. Цитирай
BALBI Отговорено Септември 26, 2012 Отговорено Септември 26, 2012 (Редактирано) Живях известно време в Калофер. Зарибих се по гайдата и си купих, нооооо се оказа прекалено сложен за мен инструмент ...поне засега. Оня ден ходихме с жена ми в един магазин втора ръка и видях два сходни духови инструмента. Ще опитам да намеря линк да ви покажа да ми кажете дали са дудуци. И двата са Ямаха и при двата гамата се получава по описания от вас по-горе начин. Ще пусна линка най-долу, че е доста дълъг. Относно ръчно правените инструменти - ако имате желание пишете ми на admin@balkancraft.com - мисля, че можем да сме си взаимно полезни. Оказа се, че линк-а го няма никакъв - много дълъг, а не отваря снимката. Напишете в Гугъл "recorder flute Yamaha" и ще ви излязат снимки на това, с което се сдобих. Каква е цената на един ръчноправен БГ дудук? Благодаря! Редактирано Септември 26, 2012 от BALBI Цитирай
Recommended Posts