Angry Samoan Публикувано Юни 17, 2008 Публикувано Юни 17, 2008 Значи когато свиря ползвам два вида слушалки едни студийни Sehnheiser HD 280 и едни най-обикновени HI-FI слушалки Sony, купени от метро за 50 лв. Интересното е че звукът на вторите ми допада много повече, някак си по-пространствен е, по наситен, ако мога така да се изразя, докато при Sehnheiser-a, който струва 5-6 пъти повече, звукът е много някак си по-затворен, може би по-изчистен, но и китарата звучи по дървено и звукът е много по-мощен и "very in your face", ако мога така да се изразя и трябва да намалявам нивото на изходния сигнал значително, за да не си увредя слуха. Само да допълня, че HD 280 са изцяло затворени професионални, студийни мониторни слушалки. Предполагам че и за това е толкова голяма разликата в звука на двата модела. За мен обаче е по-важно че като звук Sony ми допада много повече, а и аз ползвам слушалки главно за свирене в къщи и не толкова за студио, така че искам да попитам, в мойто възприятие ли е проблемът или наистина този модел, макар доста скъп вади "дървен" звук и просто не си заслужава ? Цитирай
PRIMO Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 Къде пъхаш слушалките, в кубе,PC ? Sehnheiser слушалките щом са студийни може би си искат пулт и да им се пусне настроен сигнал какъвто трябва(ниски високи и т.н.), докато тези които са Sony са си зададени някакви нива на честотите които да пускат...нз аз така си го представям. Зависи от блендата която си си направил какво ще чуеш в слушалките. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 Едва ли това е точната причина, но може просто звука на вторите да ти е по-приятен. Обикновено студийните звучат много линейно, което може да не ти харесва. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 17, 2008 Автор Отговорено Юни 17, 2008 Къде пъхаш слушалките, в кубе,PC ? Sehnheiser слушалките щом са студийни може би си искат пулт и да им се пусне настроен сигнал какъвто трябва(ниски високи и т.н.), докато тези които са Sony са си зададени някакви нива на честотите които да пускат...нз аз така си го представям. Зависи от блендата която си си направил какво ще чуеш в слушалките. Слагам ги директно в комбото, но не мисля че разликата в звука идва от това. по-скоро и мойто мнение се припокрива донякъде с това на Evtim Djerekarov. Просто си мисля, че може би не си заслужаваше да двам толкова кинти за тези слушалки... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 (Редактирано) но може просто звука на вторите да ти е по-приятен Идеята на студийните и професионални апаратури, в това число слушалки, усилватели за тях, мониторни озвучителни тела, е да свирят вярно, а не приятно. Целта е когато се прави запис, той така да се режисира, че да звучи приятно на "неприятните, студийни" слушалки или монитори. Така звуковата картина ще бъде приятна и на калпавите домашни или car системи. Ако звукът се чува приятно, когато в действителност не е - ще е заблуда и тогава на свестните системи ще звучи лошо. Да не засягаме и темата за усредняване на звука като се прослушва (мониторира) на различни възпроизвеждащи системи, за да стане приличен и в къщи, и в колата, и на портативния дръжкофон. Обикновенно евтините слушалки са безобразно криви, за да са "впечатляващи" включени в боклучавите евтинджани, особено с компресирани носители. Не бива да се бъркат нещата - да не се търси "подобрение" на звука чрез слушалки, които са вън от записващия тракт, а да се работи за добър звук във тракта. --------------------- Виждам, че докато съм писал, има отговор обясняващ нещата - не им е мястото на студийните слушалки в комбото. За пренос-превоз се използва камион, за меко возене - лимузина. Всяко нещо си има приложение. Ако се тестват слушалките в професионално студио, нещата ще станат различни. Не бива още да се забравя, че слушалките си искат специфичен усилвател, който да ги накара да работят качествено. Редактирано Юни 17, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 ^Никой не спори за тези неща. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 17, 2008 Автор Отговорено Юни 17, 2008 Значи според вас все пак си залужават парите тези слушалки? просто трябва да бъдат използвани по правилния начин А какъв усилвател трябва да използвам за тях, за да се чува както трябва? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 (Редактирано) Ето малко професионална информация за слушалки, и какво им трябва: Understanding Headphones... Прочети и тези теми. Обърни внимание на текста с описанията. Самите обяви са много стари и неактуални в момента. http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=146508 http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=194273 http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=253481 @Евтиме, цитатът не се отнася за теб, а е само отправна точка за коментар. Ясно е че ги знаеш нещата. HD280pro - $199 in USA Данни за HD280pro Слушалките си ги бива! Редактирано Юни 17, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 (Редактирано) Значи според вас все пак си залужават парите тези слушалки? просто трябва да бъдат използвани по правилния начин А какъв усилвател трябва да използвам за тях, за да се чува както трябва? някой клас А, ламбов Редактирано Юни 17, 2008 от Overdrive Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 някой клас А, ламбов За хубави слушалки - хубав усилвател ! Цитирай
Dread Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Сега малко да се поизложа - кажете ми моля, следва ли от всичко това да разбирам, че със сравнително добри хай-фи слушалки, примерно за комп, плъгнати директно в кубето посредством преходник, ще мога да слушам това, де ми пее китарата ? Цитирай
Басурендер Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Да.Чува се. Просто става дума за професионални слушалки. Аз като записвам на слушалки (Sony - 24 BGN) и си викам" аз съм бахти великия" Като го пусна напр в колата и си викам "кон да ме споходи..нищо не се чува" Цитирай
Dread Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Питам, защото съседите ме заплашиха с полиция днес, а приятелката ми обмисля дали да се изнася. А такива слушалки ще са компромисно решение за мен, когато е супер наложително да съм тих. А някой може ли да ми каже от къде може да си купя преходници, защото напоследък нещо не намирам? Цитирай
Басурендер Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 (Редактирано) 1. Не се плаши от полицията! Те обожават rock&rool- а. 2..Приятелка ще намериш нова.Пълно е . Аз пробвах със свирене да се отърва от една...ама се ожених за нея 3.Преходници съм виждал в магазините за 1 уев, ама са боклуци. Има един хубав магазин на "Екзарх Йосиф" млад техник или нещо такова ..там видях свестни..между халите и женския пазар Редактирано Юни 18, 2008 от Басурендер Цитирай
drizzt Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Там има да , също може да провериш и в Конрад Цитирай
Recommended Posts