Явор тъпото Отговорено Септември 12, 2011 Отговорено Септември 12, 2011 Аз през годините съм харесвал различни китаристи, например преди 20 години ме кефеше Вито Братта(от бандата Белия Лъв), но последно време много ми допада Черната Птица ( китарист от Асеновград) заради доста оригиналните му идеи, например да комбинира елементи на мелодичен транс с рок импровизации, такъв стил няма никой друг по широкия свят, а пък за техниката му да не говорим, слага си в малкия джоб всичките му там сатриановци, вайчовци и прочее набедени за китарни богове. Black Bird rulzzzzz Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 12, 2011 Отговорено Септември 12, 2011 Предполагаемо говориш за Дими Налбантов. Също влиза в любимците ми, определено. Цитирай
kalata Отговорено Септември 25, 2011 Отговорено Септември 25, 2011 напоследък ми харесва един малко известен китарист (който не е между живите за съжаление)Danny Gatton може да го видите тук : Цитирай
narutorengan Отговорено Октомври 19, 2011 Отговорено Октомври 19, 2011 Според мен най-добрите са Slash и Yngwie Malmsteen Цитирай
Георги Тотев Отговорено Октомври 19, 2011 Отговорено Октомври 19, 2011 Не знам що требе да пускам тоя офф (off) ама ... има китаристи, има и китаристи ... има китари ... има и китари ... тая тема вече стана безсмислена от гледна точка на това, че всеки пост допълва миналите и не виждам смисъл от нея за изграждане на мнение Надявам се ме разбрахте! Герги 1 Цитирай
merrick Отговорено Октомври 22, 2011 Отговорено Октомври 22, 2011 Естествено имам много любими китаристи ,но най- любими са ми Yngwie Malmsteen,Syu,Gentaro,Satoshi Katada Цитирай
venom942 Отговорено Октомври 23, 2011 Отговорено Октомври 23, 2011 Напоследък аз съм си любимия 1 Цитирай
MVP Отговорено Октомври 23, 2011 Отговорено Октомври 23, 2011 (Редактирано) От чуждите китаристи са ми топ 3 : 3.Слаш 2.Кърк Хамет 1.Стив Вай От българските знам около десетима и тези са ми любимците няма да ги подреждам: Цветан Недялков,Дими Налбантов,Румен Антов,Иван Лечев,Петър Чухов тези ми харесват знам и още пет-шест,но те не ми допадат толкова,като цяло обаче слушам доста повече чуждестранни и единственият,който съм го чувал в повече от 5 песни е Цветан Недялков.Другите съм ги чувал два-три пъти и са ми допаднали. Редактирано Октомври 23, 2011 от MVP Цитирай
chalgasucks Отговорено Октомври 24, 2011 Отговорено Октомври 24, 2011 (Редактирано) преди години ,все още докато бях заридошен метал харесвах до болка познатите "масови" китаристи ( Вaй , Петручи и там куп др) е и сега ги уважавам и то много , нооо нещата с музиката и предпочитанията ми рязко прогресираха и сега съм фен на типажа "модерни" китаристи ако може изобщо да се наричат така . Става въпрос за наистина модерно свирене , ще изброя само няколко имена и: 1.Fredrick Thordendal 2.Tosin Abasi 3. Misha Mansoor (bulb) в момента по - модерно от този типаж аз не слушам , е след година две сигурно и те ще ми омръзнат , но за сега а и последните 10 години такова свирене много рядко наблюдавам!!! Тези хора за мен разбиват стандартното звучене на ел. китарта като инструмент ето няколко клипчета в случай ,че някой не знае за кого говоря : http://www.youtube.c...h?v=P9shf5BLc40 Редактирано Октомври 24, 2011 от chalgasucks Цитирай
FoolofRemorse Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 1. Slash :hooray: - 2. Joe Satriani - 3. David Valdes :godbless: - Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Фаворит ми е Greg Howe, но мога спокойно да добавя и имената на Allan Holdsworth, Frank Gambale, Brett Garsed, Scott Henderson, Al Di Meola. През 90-те са ме вдъхновявали "момчетата на Майк Варни" / Tony Macalpine, Vinnie Moore, Paul Gilbert, Malmsteen, Richie Kotzen, Jason Becker, Marty Friedman /, както и Satriani & Vai! Напоследък от по-младото поколение китаристи са ми интересни Guthrie Govan, Alex Hutchings, Tom Quayle, Daniele Gottardo, Martin Miller. Цитирай
PentagraM Отговорено Ноември 28, 2011 Отговорено Ноември 28, 2011 Определено китаристите с добра техника и голяма популярност са доста. Поради тази причина мисля,че няма смисъл от спорове и това си е до самата настройка и вкуса на слушателя. Любимите ми китаристи, чиито сола и рифове ме мотивират да свиря са: Slash, Kirk Hammet, Yngwie Malmasteen i Joe Satriani при ел.китарата , а при акустичната китара Игор Пресняков! Цитирай
Recommended Posts