Дейвид Гатев Публикувано Юни 3, 2008 Публикувано Юни 3, 2008 (Редактирано) Става въпрос за един стар Орфей (китара). електрониката е проблема. Разпоих и запоих кабелите наново. но без ефект... Моля помагайте... Редактирано Юни 3, 2008 от Дейвид Гатев Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Препоръчително си купи нови адаптери и си решаваш проблема. Цитирай
Guest Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Какъв точно е проблема с китарата ? Жужи ли, удря те ток от нея ли, хваща радио ли... Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Не иска да работи... миии аз бих пробвал всичко по ред. разпой адаптерите и ги вържи директно към жака, дори с тиксо ги захвани ако щеш. почукни ги с нещо метално да чуеш дали ще има сигнал. китарата кога е работила последно? Цитирай
Дейвид Гатев Отговорено Юни 3, 2008 Автор Отговорено Юни 3, 2008 Не иска да работи... миии аз бих пробвал всичко по ред. разпой адаптерите и ги вържи директно към жака, дори с тиксо ги захвани ако щеш. почукни ги с нещо метално да чуеш дали ще има сигнал. китарата кога е работила последно? Това го пробвах и като докосна адаптера се появява някьф сигнал ама като го сложа на китарата и не работи... Не знам с точност но от години стои на тавана... Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Провери дали работят адаптерите по този метод:ЦЪК Ако работят значи си на прав път. От тук имаш 2 пътя: 1: По-евтин начин е посредством мултицет да премериш и да видиш дали потенциометрите работят, да презапоиш наново китарата и да пробваш. 2: По-скъпо е като от цялата електроника вземи само адаптерите и евентуално изходния жак. Купи си нови потенциометри, презапой електрониката наново и нещата трябва да се оправят. ПС: а да не би да си объркал жиците нещо ? Ако смяташ, че не можеш да се оправиш я дай на някой, който разбира от електроника. Цитирай
vlex Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 /off До скоро ми се струваше невъзможно да тряска ток по кабела, уви преди няколко седмици свирих на един Line6 хибриден и доста доволно ми друскаше пръстите на лявата ръка, които бяха нон стоп на струните... Бахти и купЕшките техники ви казвам О.О Сори за офф-а// Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 ^ Бахти и ел. инсталациите бих те поправил :) Цитирай
Дейвид Гатев Отговорено Юни 4, 2008 Автор Отговорено Юни 4, 2008 След доста часове висене с поялника най-накрая се получи. №№№ На някой да му се намират потенциомери№№№? Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 на магазините за електроника обикновено им се намират и аз те съветвам да смениш адаптерите Цитирай
space ace Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 За разлика от Overdrive аз те съветвам да си купиш нова китара когато ти писне да я кърпиш с поялника Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 ^ да си купи всеки може, ама да си оправи - е те тава е изкуство Цитирай
patient Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 ^Така си е - има голяма доза романтизъм в това да си омажеш ръчичките и да си оправиш сам нещата. А удоволствието от това да седнеш спокойно да пиеш биричка, гледайки какво си измайсторил и колко добре си се справил, може да се сравни с множествен оргазъм. Хвала на всички DIY маниаци и последователи на каузата! Цитирай
space ace Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 ^ да си купи всеки може, ама да си оправи - е те тава е изкуство ^Така си е - има голяма доза романтизъм в това да си омажеш ръчичките и да си оправиш сам нещата. А удоволствието от това да седнеш спокойно да пиеш биричка, гледайки какво си измайсторил и колко добре си се справил, може да се сравни с множествен оргазъм.Хвала на всички DIY маниаци и последователи на каузата! Ееее така си е няма спор Цитирай
Recommended Posts