Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ето тук можете да чуете едно демо парче, на което гласа е транспониран една октава нагоре посредством Melodyne. Честно казано, очаквах, че ще се получи доста по-зле с оглед на голямата разлика в тоновете, но останах приятно изненадан от този уред.

Единственото, което съм правил е да вдигна гласа с една октава и да му кача формантите с един тон нагоре. Не съм го изправял, щото ме мързеше, така че на места може да ви се види малко фалшив.

Отговорено

Епа не е зле както се казва .Даже приятно е станало . И аз съм си играл с Милодин , но с китарата . Голяма врътка е обаче ако ги подкараш тон по тон .

Отговорено

Верно си е голема играчка, ама излиза по-евтино и неизнервящо отколкото работата с някои певици :D

Като го разцъкам по-сериозно ще пусна акапелно произведение за женски хор :)

Отговорено

Интересена занимавка - ако не те мързи и няма да представлява copyright issue, би ли могъл да резнеш примерно първите 30 секунди и да постнеш двата трака китара и глас по отделно (поне гласа като wav). Ще ми е интересно да пробвам същото упражнение в друг софтуер и да постна резултатът тук за сравнение ако не е отчайващо по-зле разбира се :thumbs_up:

Отговорено

Благодаря на Боби за това, че сподели част от "изходният" материал и ми даде възжмоност да си поиграя и сравня резултатите от Melodyne и вграденият в Samplitude pitchshifting/timestretching Elastic Audio.

Ето го резултата от Samplitude:

http://www.niliev.net/music/ea_test1.mp3

Не съм си играл много - просто зададох 12 полутона нагоре и леко вдигнах formant factor-а да звучи като женски глас,. Като ми остане повечко време може да си поиграя повече.

Отговорено

Чух ги, интересно е. Лично на мен ми се струва, че Мелодайн (?) се справя малко по-чисто...

П.П. За Мак го има кракнат ли? :rolleyes:

Отговорено

Май съм попрекалил с formant factor-а (т.е. по-женствен съм направил гласа), ще пробвам с по-малка промяна , но като цяло резултатът от Elastic Audio ми се струва задоволителен, имайки в предвид че това е вградена функционалност в Samplitude и е просто една от хилядите функции в хоста, докато Melodyne е създаден с основен фокус върху такъв процесинг и естествено са инвестирани повече време и усилия в него.

От друга страна 12 полутона разлика и промяна на формантите си е сериозно предизвикателство, което няма как да не води до тонове артефакти в крайния резултат и нито Melodyne нито Elastic Audio продуцират използваем резултат, но ако става въпрос за поправяне на малки грешки (няколко полутона) ми се струва, че и с двата софтуера резултатът ще бъде задоволителен и вероятно неразличим.