jagabg Публикувано Юни 2, 2008 Публикувано Юни 2, 2008 Един въпрос: Как се случват нещата с "подложка" на живо? Например: имаме песен без инструментала а само определени неща - тук пияно, там беквокали и т.н. Как можем да ги пускаме да вървят докато ние свирим? Проблемът е в темпото, щото ако пуснем песента да върви отдолу (това което сме записали и искаме да се чува като фон) трябва да сме много точни,че да не се разминем. Не ми се струва удачно това.... Някой да е правил нещо такова или да знае как? Цитирай
kmfb Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Пускаш си подложката и клик от метронома в ушите поне на барабаниста. Ама вярно трябва много свирене, добър барабанист, щото няма нито къде да мръднеш, нито какво да изпуснеш. Иначе по-добре да си оставиш само подложката Цитирай
boninem Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 А,как сте записали нещата които искате да са подложка Цитирай
jagabg Отговорено Юни 9, 2008 Автор Отговорено Юни 9, 2008 А,как сте записали нещата които искате да са подложка Ами, ако има някакъв начин как да се запишат, иначе както е песента, ше махнем това, което не ни трябва като инструменти и ще оставим другите неща. Нещо такова. Цитирай
boninem Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Как го правим ние.Записваме примерно клавир и го вкарваме в единия канал.После вместо клик записваме барабани и ги вкарваме в другия канал.Така след това диска го пускаме в лаптоп или CD.От там в пулта поне на нашия, една сума за барабаниста една за централното и така.Пробвано,става перфектно за Live. Цитирай
BlueZone Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Това хубаво, ама така подложката става моно Аз лично практикувам с лаптоп и външна саундкарта, като през два от output-ите пускам подложка, а през другите два - клик за барабаниста, който излиза на слушалки. Цитирай
Драго Отговорено Юни 16, 2008 Отговорено Юни 16, 2008 Изинете, че се намесвам ама идеалния вариант е взимате есно малко миксерче и в еин канал вкарвате клика а в друг стерео линеен програминга. Пултчето обикновено стои до барабаниста и по този начин има пълен контрол върху клика и програминга. Тоест по време на лайв ще си сменя нивата като микс както му е удобно на него. То ми е по лесно да ви го покажа и обясна нагледно от колкото да го пиша ама карай. Цитирай
boninem Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 Напълно съм съгласен с теб, но ми се ще да разбера западнярските банди как забиват без такива упражнения от наша страна Цитирай
Драго Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 топлата е вода е открита, от нас се иска да я ползваме , ще ти покажа всичко абсолютно нагледно и юе ти го обясна, споко не е трудно До скоро Цитирай
TrumpetNick Отговорено Юни 17, 2008 Отговорено Юни 17, 2008 Най-добрите приятели на всеки музикант са метронома и тунера. Цитирай
jagabg Отговорено Юни 23, 2008 Автор Отговорено Юни 23, 2008 Благодаря на всички за предложенията. Имам вече представа за какво иде реч :-). Остава да пробваме. .... Драго, ще гледам да звънна.... Цитирай
Mogila Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Искам да попитам мога ли да ползвам за тази цел Digital Hard Disk Recorder?Моля ако някои има такъв опит да пи6е Цитирай
Recommended Posts