Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Димарцио и китари от елша?

Здравейте колеги и колежки ;). Планирам да си сменям сток адаптери на китарата и искам да сложа Dimarzio Paf Pro на нека и Dimarzio Аir Norton на бриджа.

Китарата ми е от елша(alder) и знам, че по принцип елшата има доста балансиран тон и малко се чудя какъв би бил крайния ефект. (базирам си твърденията най-вече на тоя линк, но и на доста изчетени други работи - http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm

За Паф про на липа, имам идея как звучи :) и се замислих, че липата (ако не бъркам) има повече ниски и това според мен е едното от нещата, които я комбинират много добре със паф про-то примерно. Ако гледам от сайта обаче не би трябвало да има толкова голяма разлика между двете дървета (според Тоне-о-метера), но знаем, че не е точно така :greenangel: Та идеята с тая забележка е, че елшата като няма толкова ниски (ако съм прав за това си твърдение разбира се :)), дали в комбинация с Paf Pro няма да и липсва малко bottom end?

Четох доста ревюта (мислех да сложа Evo на бриджа), но всички, които са слагали ево на китарата ми са отвратени. Цитирам: 'sounds like giant bee

attack' Защо ли се сетих за филма Пчелите Убийци :)

Интересно ми е дали има хора тука с китари от елша и някой от тези адаптери основно. Може и с други разбира се, но съм се ограничил повече към димарцио...

Спомням си веднъж бях говорил с колега от форума, който ми каза, че е срещал китарата ми с Димарцио и било доста гадничко.

По принцип търся мек и топъл тон от нека и по възможност някаква комбинация адаптер, за бриджа, който да може да прави по-крънч/light дист, но и да може да отива към тежичък хубав, ритъм. Абе общо взето и за метъл. Затова и съм се насочил към аир нортъна, щото чета че е доста балансиран и той и си мисля, че ако го сложа на елша, уж и тя с балансиран тон, ще имам доста възможности през един хубав амп (предполагаемо лампов) за избор на звуци...

Дето се вика "ем у* в г***, ем душата в рая :D

някой да каже нещо за гореспоменатите? Също дали си пасват самите те заедно? И ако някой ги има с китара от елша, ще се радвам да постне семпъл. Ясно, че и другата техника и най-вече свиренето са важни, но...

Все пак тука е малко трудно да "отида и да пробвам", както по принцип най-обичам да правя :)

Та така общо взето. Ще се радвам на всякви мнения

btw, скалата е 25,5 ако въобще това има Някакво значение :D и е болт он

Редактирано от Fenix
Отговорено

Ами аз мога, да ти отговоря на въпроса с въпрос.

Харесваш ли IBANEZ JEM 7 WH ?

Ako e да ,ръчкай евото и не слушай другите кво ти говорят .

Тази китара има същото дърво и адаптер като твоята ,

с изключение на нек позицията .

ЗА звука от гигантската пчела-С какъв ефект свириш ,че се получава така?

Не ми отговаряй ,просто се замисли върху това .

Аз ще правя тия дни един метъл телекастър .Дървото е Solid ash.

Познай какъв адаптер ще е на бридж позицията?! :greenangel:

Паф прото ще е на нек. :)

Отговорено (Редактирано)

Paf Pro +ToneZone бих препоръчал.

Paf Pro-то на нека си звучи екстра при почти всички дървета.

ToneZone е с буустнати ниски и среди и с малко рязнати високи.

Аутпута му е висок, но не от най-високите.

Имам го на китара от липа и съм доволен от резултата.

Сещам се за Пол Гилбърт, че използваше тази комбинация.

Редактирано от DILETANT