Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
та ако някой може да ми помогне с някви съвети които да ми помогнат да свиря и да уча по лесно сола на клавир?

Пич аз не съм клавирист ама мога да ти дам няколко съвета:

1.Ако искаш сериозно да свириш взимай една руска школа и я изяждай с кориците за една година -задулжително трябва да изградиш необходимата техника за да можеш да изсвириш нещото освен да го извадиш

2.Вземи начален курс по солфеж и го изяждай и него - тва шти помогне да вадиш по лесно бързо и тично

3.Ако искаш да импровизираш трябва да навлезеш по надулбоко в теорията и ладовете

Има и друг вариант - да си се родил в стара циганска музикална фамилия и да ти е в кръвта ама ти май не си :beer:

Та така стоят нещата ми се струва

Отговорено (Редактирано)

За едно година техника да изгради :)

Тва ми хареса.

За една година може само да си изгради крайно вредни навици при свирене ако се пришпори.

Техниката идва с годинките рутина. Не е да седнеш, да изсвириш пасажчето 200 пъти в рамките на 2 часа и да кажеш - ей готов съм.

Не трябва да се пришпорват нещата в никакъв случай.

Ако не искаме да гледаме кълчещите китки, стърщащи в 5 посоки едновременно при най-простата гамичка, пък ако ще да чупят звуковата бариера от скорост...

Редактирано от JoiNT_NaTuRe
Отговорено

MAUGLY е прав,но и JoiNT_NaTuRe е прав.за една година можеш да научиш основните работи,но ако ги учиш по грешния начин е кофти!

Отговорено
За едно година техника да изгради :headbang:

Тва ми хареса.

За една година може само да си изгради крайно вредни навици при свирене ако се пришпори.

Техниката идва с годинките рутина. Не е да седнеш, да изсвириш пасажчето 200 пъти в рамките на 2 часа и да кажеш - ей готов съм.

Не трябва да се пришпорват нещата в никакъв случай.

Ако не искаме да гледаме кълчещите китки, стърщащи в 5 посоки едновременно при най-простата гамичка, пък ако ще да чупят звуковата бариера от скорост...

Под техника естествено имам предвид някво базисно ниво - да счупи гипса :)

Отговорено
то като счупи гипса от там нататък е само работа,работа,работа.....

Е да де :P

Ама да счупи гипса задулжително трябва да му показва някой :)

Отговорено

За една година може да счупи гипса, ама ще тури протезка :)

Нищо не може да стане за една година. Пък и той е на годинки, костите вече са се втвърдили, мускулите нямат тази гъвкавост като при малките деца. Може да постигне някакъв приемлив напредък след системно учене и свирене за не по-малко от 5,6 години.

Отговорено

Без скалите няма да стане, ако искаш да знаеш какво и защо го свириш, а не само да си мърдаш бързо пръстите. :virtuoz: Вземи нещо лесно на Бах и се опитай да го анализираш, все ще ти остане нещо по пръстите. :hello:

Отговорено

Ти пък намери кой да предложиш!? ... Бах!!! :virtuoz:

Бах не може да бъде анализиран без задълбочени познания по полифония.

Това е може би най-великия музикант на всички времена. Той се изучава във всички музикални специалности, но както казах за това трябва полифония.

Отговорено

Бе човека каза нещо ЛЕСНО на Бах, за което е прав.

Бах не е само полифония.

Абе има едни школи за деца до 6 годишна възраст... Май те са подходящи :greenball:

Отговорено

ох,свирил съм много бах и трябва да ви кажа,че наистина е много трудно за анализиране:greenball:ако обаче започне със разни лесни етюдчета може да стане хавата:greenball:

Отговорено

Ей хора за една седмица да ме няма и глей кво сте направили :cheers:

значи хубави съвети получих ще видя как ще ги вкарам в употреба

междодругото ако сред вас има учиетел по клавир който живее в софия не бих отказал да ходя на уроци при него :virtuoz: та да ми изпрати едно съобщение

Отговорено

Ако иска да почне от Бах, освен да научи полифония преди това. :happy:

Абе, моя позната преподавателка по музика казва, че за 2 години безпроблемно може човек да се научи да свири на клавир... И е учила хора за толкова.

Отговорено

малко оф:D

абе не знам ама нещо тази дума клавир ме дразни:Dкакто и йоника!синт или пиано или каквото и да е друго.клавирист ми звучи като кавал или нещо подобно..(не че имам против кавалджиите).