maringtr Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 Аз табвам сола за китари, клавир и т.н., ако искаш ше ти пратя некфи... Цитирай
MAUGLY Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 та ако някой може да ми помогне с някви съвети които да ми помогнат да свиря и да уча по лесно сола на клавир? Пич аз не съм клавирист ама мога да ти дам няколко съвета: 1.Ако искаш сериозно да свириш взимай една руска школа и я изяждай с кориците за една година -задулжително трябва да изградиш необходимата техника за да можеш да изсвириш нещото освен да го извадиш 2.Вземи начален курс по солфеж и го изяждай и него - тва шти помогне да вадиш по лесно бързо и тично 3.Ако искаш да импровизираш трябва да навлезеш по надулбоко в теорията и ладовете Има и друг вариант - да си се родил в стара циганска музикална фамилия и да ти е в кръвта ама ти май не си Та така стоят нещата ми се струва Цитирай
eXile Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 (Редактирано) За едно година техника да изгради Тва ми хареса. За една година може само да си изгради крайно вредни навици при свирене ако се пришпори. Техниката идва с годинките рутина. Не е да седнеш, да изсвириш пасажчето 200 пъти в рамките на 2 часа и да кажеш - ей готов съм. Не трябва да се пришпорват нещата в никакъв случай. Ако не искаме да гледаме кълчещите китки, стърщащи в 5 посоки едновременно при най-простата гамичка, пък ако ще да чупят звуковата бариера от скорост... Редактирано Юли 26, 2005 от JoiNT_NaTuRe Цитирай
Topsun Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 MAUGLY е прав,но и JoiNT_NaTuRe е прав.за една година можеш да научиш основните работи,но ако ги учиш по грешния начин е кофти! Цитирай
MAUGLY Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 За едно година техника да изгради Тва ми хареса. За една година може само да си изгради крайно вредни навици при свирене ако се пришпори. Техниката идва с годинките рутина. Не е да седнеш, да изсвириш пасажчето 200 пъти в рамките на 2 часа и да кажеш - ей готов съм. Не трябва да се пришпорват нещата в никакъв случай. Ако не искаме да гледаме кълчещите китки, стърщащи в 5 посоки едновременно при най-простата гамичка, пък ако ще да чупят звуковата бариера от скорост... Под техника естествено имам предвид някво базисно ниво - да счупи гипса Цитирай
Topsun Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 то като счупи гипса от там нататък е само работа,работа,работа..... Цитирай
MAUGLY Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 то като счупи гипса от там нататък е само работа,работа,работа..... Е да де Ама да счупи гипса задулжително трябва да му показва някой Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 За една година може да счупи гипса, ама ще тури протезка Нищо не може да стане за една година. Пък и той е на годинки, костите вече са се втвърдили, мускулите нямат тази гъвкавост като при малките деца. Може да постигне някакъв приемлив напредък след системно учене и свирене за не по-малко от 5,6 години. Цитирай
Bay Emo Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 Без скалите няма да стане, ако искаш да знаеш какво и защо го свириш, а не само да си мърдаш бързо пръстите. Вземи нещо лесно на Бах и се опитай да го анализираш, все ще ти остане нещо по пръстите. :hello: Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 Ти пък намери кой да предложиш!? ... Бах!!! Бах не може да бъде анализиран без задълбочени познания по полифония. Това е може би най-великия музикант на всички времена. Той се изучава във всички музикални специалности, но както казах за това трябва полифония. Цитирай
eXile Отговорено Юли 27, 2005 Отговорено Юли 27, 2005 Бе човека каза нещо ЛЕСНО на Бах, за което е прав. Бах не е само полифония. Абе има едни школи за деца до 6 годишна възраст... Май те са подходящи Цитирай
Topsun Отговорено Юли 27, 2005 Отговорено Юли 27, 2005 ох,свирил съм много бах и трябва да ви кажа,че наистина е много трудно за анализиранеако обаче започне със разни лесни етюдчета може да стане хавата Цитирай
Dogy9006 Отговорено Август 1, 2005 Автор Отговорено Август 1, 2005 Ей хора за една седмица да ме няма и глей кво сте направили значи хубави съвети получих ще видя как ще ги вкарам в употреба междодругото ако сред вас има учиетел по клавир който живее в софия не бих отказал да ходя на уроци при него та да ми изпрати едно съобщение Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 1, 2005 Отговорено Август 1, 2005 Ако иска да почне от Бах, освен да научи полифония преди това. Абе, моя позната преподавателка по музика казва, че за 2 години безпроблемно може човек да се научи да свири на клавир... И е учила хора за толкова. Цитирай
Topsun Отговорено Август 1, 2005 Отговорено Август 1, 2005 малко оф абе не знам ама нещо тази дума клавир ме дразникакто и йоника!синт или пиано или каквото и да е друго.клавирист ми звучи като кавал или нещо подобно..(не че имам против кавалджиите). Цитирай
Recommended Posts