aarab Публикувано Май 24, 2008 Share Публикувано Май 24, 2008 Здравейте! Вече повечето от нас знаят, как се прави миксинг и т.н., но аз искам да знам относно панинг? Какво е това, как става и с какъв софт? Мастеринга също не ми е много ясен, а искам да разбера и как се прави пънч? (моля ви, не започвайте сега с "твоя не става, виж моя...") Нека всеки, който знае нещо. или има линк за тези неща да даде, та и ние да се научим Мерси на всички отзовали се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Май 25, 2008 Share Отговорено Май 25, 2008 Едва ли ще се научиш лесно в домашни условия ако това имаш впредвид, защото проблема при мастеринга преди всичко се състои повече в това не какъв софтуер ползваш а какъв хардуер (никак не-евтин между другото...!), и освен това се изисква помещение конструирано, акустично изолирано и обзаведено специално за тази цел (ака студио за мастериране)! Освен това има голяма разлика между това какво мастерираш - за различни носители правилата са различни (ленти, винил, дискове, двд, видео-касети и т.н.....) Също много пъти се прави отделен мастер за продажби на носител (според зависи какъв ще е той!) и отделен за радио-броадкаст защото в радиата се ползва конкретна техника при излъчване която внася допълнителни промени в звука, също когато някой смята да пуска материала на живо пред аудитория също често се прави отделен мастер според спецификите на съответното помещение (уточнявам че не става дума за свирене на живо а за посвирване на запис!) Мисля че е най-удачно ако предоставяш материала си за мастеринг на някой друг както и някой друг да предоставя своя на теб, идеята е да се преодолее по този начин умората на слуха и съзнанието ти от дългата работа по собствените ти неща за може да се постигне най-оптималната доза от всичко в звука! Това е процес на компромисите а малко автори имат желание да правят такива с нещата си ако ме разбираш какво имам впредвид Тука се предлага един софтоер който калкулира и прилага корекции сам точно по гореспоменатите причини, автоматизиран е напълно, което обаче не значи че не може човек да си работи сам с него както на него му харесва, сравнително евтин е има и 20 дена безплатен пробен период, ако желаеш пробвай го: http://www.curioza.com Имай впредвид че той е предназначен за премастеринг ака за единична обработка на отделни файлове, ако искаш да мастерираш пълен носител не виждам просто как би могло да стане в домашна среда, за това май се изискват други машини...... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Май 25, 2008 Автор Share Отговорено Май 25, 2008 Сърдечно ти благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts