anubis Публикувано Май 18, 2008 Публикувано Май 18, 2008 здравеите вси4ки решил съм да си взимам ново процесор4е.със сегашния ми бюджет съм се ориентирал към Digitech RP80 или Behringer V-Amp 2.ще го ползвам за да свиря сякъв метъл тъи 4е трябва да има хубав дисторшън,останалите ефекти ще ги ползвам по-рядко.споделете своето мнение за да знам кое ще е по-доброто в слу4ая
black_waltz Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Имал съм В-амп и съм свирил на няколко РП-та(100 и 200) за метъл бих избрал В-амп-а. Иначе за по-леки неща РП-тата мисля че са по-добри, модулациите на В-ампа бяха много зле...
pepata Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Аз съм имал и двете и съм с две ръце за V-Amp 2 (по добрия избор според мен) но ако ме питаш по добре си събери още малко парички и вземи по висок клас процесор (дори и втора ръка от форума има не лоши предложения)
lizardman Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Ами аз не знам какво разбираш под хубав дист, обаче тоя на V-Amp не мога да го издигна на ниво над ужасен. По принцип не можеш да искаш приличен дист от такива процесори.
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Хаха - пак недомислени коментари. Ами да - не може. Това е баце. Само глава и кабинет за $50000, иначе звука винаги е ужасен. Който няма $50000 - да мре в кофите!!! НА сапун! Ако не си със скъпа глава и кабинет. или задължително - най-новия и скъп процесор - не важиш! За 12736129836 път е необходимо да спомена, че добрия и музикален китарист може да звучи най-малкото прилично с който и да е процесор. Не че е излишно човек да има хубава техника, но представи си, че из автофорумите всичко се сравнява с Порше и Ферари, и непрекъснато се обяснява как всички тия опели, мазди, волвота и бмв-та не стават за нищо, щот има ферари и бентли, разби'ш ли. Е - нещо такова се получава тука. Редактирано Май 19, 2008 от Evtim Djerekarov
lizardman Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Добрият китарист си е добър китарист. Не го закачай. Това, което излиза, е почти 100% резултат от китариста. Обаче него нищо не можем да го направим. Така че няма кво да го коментираме, въпреки значението му. Ся според мен специално дистът на В-Амп 2 ми е доста гаден. Кво да направа. За мен си е факт. Хубав дисторшън трудно се намира. С какво да го сравня? Има хубав и лош. Това е за мен. Лошото си е лошо. Ето Сансамп-ът на Никифена. Не съм го притежавал, но от многото семпли ми се струва много як. Със сигурност доста по-добре от насрания дисторшън на В-Амп(на който другите ефекти са доста по-добре). Сансамп-ът колко пари е? 140 ли беше? С какво друго да го сравня? С Бос-а от 100 лв? Ами пак е доста по-добре. Пак според мен. Да, едното е процесор, другото си е дист. Но дистът си е дист, както се казва(или пък не се казва?). Затова изразих лошо мнение за дисторшъна на В-Амп 2, щото според мен е гаден и има алтернатива.
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Нека някой, притежаващ V-amp пусне семпли да чуем колко е "гаден". Според мен, дори този процесор си има достойнства. Не забравяй, че има и доста по-зле звучащи процесори. Редактирано Май 19, 2008 от Evtim Djerekarov
lizardman Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Еми направих тука някво записче. Голяма скука да правиш такива записи... Значи ся, като го правих тва и си мисля, че като е на Modern Hi-Gain всъщност не е лошо. Ама като цяло не му е хубав драйвът. Пак казвам-според мен. Не ми звучи изобщо, както би трябвало да звучи един дисторшън. Разбира се, че си има достойнства тоя процесор. Може човек да си кара с него, само да има хубав дист отделно
black_waltz Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 ^пич, тъй като ти слушам записа май-проблема с кофти диста в твоя случай не е във В-амп-а
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) @lizardman: Замислял ли си се ако ти включат един истински гибсън лес пол в един истински маршал jcm каква ще ти е реакцията за звука в началото. Обзалагам се, че ще варира между "боза" и "пръдня". Всъщност, познавам китаристи, които никак не са харесвали звука на маршал и други усилватели, и са оставали с впечатление, че са се прецакали с покупката. След година-две, като се научат да свирят на този драйв, започва да им харесва много..... семпъла не ми се зарежда, и ще го чуя когато се прибера... Редактирано Май 19, 2008 от Evtim Djerekarov
ipo Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 След година-две, като се научат да свирят на този драйв, започва да им харесва много..... Оо, това е евентуално ако са се помръднали и вече не си настъпват ушите., но за повечето хора това си е следствие от естесвената липса на слух (което ,вярвам е манна небесна),незнаенето какво искат, или баш комбинацията . Апропо- относно овчедушието - много ме зарадва цитат кат' слънце! Хем те грее , хем се пържиш
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Просто на маршалски тип драйв, без буустер, се свири много по-различно. Трябва да си Ричи Блекмор, така да се каже. Без артикулация и украшения, звучи много замазано и грозно. Изобщо в началото е много трудно да се свири на такъв усилвател - много специфично поведение има. За слуха - това е отделно!
lizardman Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 ^Не съм свирил, може и така да е. Но ако само това е причината....не би трябвало това да бъде проблем...всъщност не знам, не съм пробвал. ^пич, тъй като ти слушам записа май-проблема с кофти диста в твоя случай не е във В-амп-а Ауу, не знаех, че трябва да показваш музикални умения в такива семпли. Точно обратното-като се покажеш пред света колко си голям това измества фокуса от самия звук.
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Чух ти семпъла. Не бих казал, че процесора е зле. Хубаво е сега да се пуснат семпли и от други педалчета(бос, сансамп, диджитек), но не в супер напудрени миксове, ами изсвирени по подобен начин, през едно просто нелампово кубенце, или спийкър симулация. Предполагам, разлика голяма и красноречива няма да има. http://www.youtube.com/watch?v=xch9AA-JOmA http://www.youtube.com/watch?v=XnIpWpS5L_I Не е като "Делта", ама на мен ми се струва, че има немалко музикални тонове в него. Редактирано Май 19, 2008 от Evtim Djerekarov
Recommended Posts