Flaw Публикувано Май 18, 2008 Публикувано Май 18, 2008 Бихте ли ми казали какви упражнения трябва да тренирам, за да почна да правя точни и равни двойни удари? да речем при темпо 120 забелязал съм, че повечето барабанисти не ги свирят равно, но има такива, които ги свирят супер равно и във що-годе прилично темпо свиря от 5 години на барабани, но още не ги владея много добре.. Цитирай
Danny47 Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Ако не можеш да свириш равно с всеки крак поотделно в даденото темпо, упражнявай това. Ако можеш, пускаш метроном и свириш R L R L докат не стане. Има тема със заглавие "double bass", можеш да прегледаш упражненията там, в правилното темпо са подходящи за начинаещи до про-та. Също така, не се претоварвай, давай си почивка през ден през два, защото мускулите на краката ти трябва да се възстановяват... точно, както при фитнес програма например! Успех! Цитирай
Anakon Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Двойни удари с единия крак ли само? Или става дума за кардан, тоест R R L L ? Цитирай
GroOveR Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Ами аз например,отначало започнах да ги правя с преплъзване на десния крак,по-удобно ми беше да преплъзвам надясно,но с времето спрях да го правя и в момента тръгвам с пръсти за първия удар и с половин ходило правя втория.Като цяло голямо значение има и педала,аз свиря с по-твърд педал и се изисква повече натиск,ако свириш с нещо по-меко не са ти нужни много усилия.Упражнението което ми помогна доста е свирене на триоли,като започваш с каса 2 удара и завършваш с дяснa или лява ръка на соло барабанчето примерно,като се стремиш да акцентираш на втория удар на касата.Изпълняваш го равно в по-бавно темпо и съответно качваш когато усетиш лекота.Ако наистина се занимаваш от 5 години би трябвало да си наясно с нещата,иска се просто много труд.Успех! P.S. При свирене на двойки с един крак филинга е съвсем друг,по-чисто,по-ритмично и по-освободено звучи.Предполагам знаеш,че не можеш да докараш този тон с кардан,колкото и да се мъчиш,но пак казвам зависи какво искаш да постигнеш Цитирай
Flaw Отговорено Май 20, 2008 Автор Отговорено Май 20, 2008 ами искам да свиря разнообразни бийтове, в които има двойни удари със единичниа педал. обаче все още не ги владея до съвършенство и не мога да ги задържам дълго време.. също така, ги правя със акцент, като единият удар на касата е по-слаб, а другият е по-силен искам да се науча да ги правя равно, и двата да са супер равни и отчетливи в някакво прилично темпо.. да речем 120 Цитирай
Flaw Отговорено Май 20, 2008 Автор Отговорено Май 20, 2008 Педалат ми е амати(от новите модели) здрав е, хубав е, и има много добър ход Цитирай
necrony Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Упражнението което ми помогна доста е свирене на триоли,като започваш с каса 2 удара и завършваш с дяснa или лява ръка на соло барабанчето примерно,като се стремиш да акцентираш на втория удар на касата Не разбирам защо втория удар на касата трябва да е по-силен, можеш ли да ми разясниш... смисъл аз си правя триолата, но гледам двата удара на касата да са еднакви, а да акцентирам на соло барабана. Не мога да разбера какъв ще е ефекта, но задължително ще го пробвам Цитирай
GroOveR Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Упражнението което ми помогна доста е свирене на триоли,като започваш с каса 2 удара и завършваш с дяснa или лява ръка на соло барабанчето примерно,като се стремиш да акцентираш на втория удар на касата Не разбирам защо втория удар на касата трябва да е по-силен, можеш ли да ми разясниш... смисъл аз си правя триолата, но гледам двата удара на касата да са еднакви, а да акцентирам на соло барабана. Не мога да разбера какъв ще е ефекта, но задължително ще го пробвам Ами виж сега,това го правя с цел да си изравня двата удара,защо?-Ами защото както при ръцете,така и при краката,когато правиш Double Stroke,натискът от тежеста на ръцете или кракакта прави първия удар по силен.Не знам дали си забелязал,но примерно при ръцете,до едно темпо изпълняваш двата удара с почти еднаква динамика,след това започва да се получава едно мазане и втория удар се губи,става бъз рол.Та става въпрос,че се получава един баланс в по-бързо темпо и ударите се изравняват,все пак се стремим да достигнем бързина и свобода на движенията.Сега се сещам,че Томас Ланг в уроците си обяснява точно това,ако можеш намери ги и виж какво имам предвид.Малко ми е трудно,когато обяснявам виртуално,но се надявам да ме разбираш! Пак казвам,това е начин по който аз съм усъвършенствал двойните удари!Всеки намира своята позиция и начин,но имай предвид,че ако веднъж изградиш рутината да ги изпълняваш правилно в по-бавно темпо,после крайниците ти се адаптират много бързо.Успех Цитирай
rambi4 Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Ами трябва да намалиш темпото до толкоз докато започнеш да ги праиш равни,и така всеки ден докато стигнеш темпо 120,че и повече.Става бавно ама е въпрос на време и постояннство.Штом другите го правят трябва и ти да можеш Цитирай
evans Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Вземи си школата-bass drum control by Colin Bailey и ще си ок. Цитирай
makedonetsa Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 Бихте ли ми казали какви упражнения трябва да тренирам, за да почна да правя точни и равни двойни удари?да речем при темпо 120 забелязал съм, че повечето барабанисти не ги свирят равно, но има такива, които ги свирят супер равно и във що-годе прилично темпо свиря от 5 години на барабани, но още не ги владея много добре.. Здрасти ! Въпроса не е толкова елементарен ! Има много видове техника на свирене с един педал - само пръсти , пръсти пета, пета пръсти и това са само най-основните ! Моя съвет е да ги упражняваш всичките !! Особено важно е да свириш и с пeтата долу ! Това подобрява много усещането за педала ! Много хора повдигат крака от горе , което не е правилно !!! Трябва да усещаш свиренето като от бутване от педала . Естествено важен е и педала как е настроен, а и не на последно място физиката на всеки един човек е специфична - тоест ако на един му е най-удобно да свири с пръсти пето на друг не е .... ! Както казаха колегите, просто повечко свирене и самоанализиране и нещата ще се получат ! Успех ! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 Пример: Ще откриеш, че видеотата имат страхотна сила, особено ако изгледаш хиляди. Цитирай
Recommended Posts