Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Ники, че ти беше ли там?

Ахъм. Имах неблагоразумието да питам Венко за мнението му за електронните барабани - изглежда не им е фен :)

Отговорено

Тедо, пък ми показа и нотира последната фигура от Джунгла :)

Що не носеше тениска "Аз съм Ники" ? Щяхме да се запознаем. :greenball:

• 1 month later...
Отговорено

А някой може ли да каже кога ще излиза въпросното dvd и откъде може да се вземе? Мерси предварително! :icon_shithappens:

Отговорено

Мерси, а можете ли да ми кажете от кои магазини ще може да се закупи тъй като съм от Пловдив. Мерси отново!

• 2 months later...
Отговорено
Ники, че ти беше ли там?

Ахъм. Имах неблагоразумието да питам Венко за мнението му за електронните барабани - изглежда не им е фен :lol:

Не е така,защото преди време ми се похвали че си е купил някакъв електроненен сет и беше много -доволен.
Отговорено

^ Възможно е, но не се изказа позитивно. То не, че има нещо особено позитивно и велико в електронните барабани - ако не живеех в апартамент с огромно удоволствие бих си купил акустични барабани, но се налага да се съобразяваме с реалностите.

ДВД-то си го взех вчера от Динакорд, още не съм намерил време да го пусна, но се надявам че ще е доста интересно.

Отговорено
^ Възможно е, но не се изказа позитивно. То не, че има нещо особено позитивно и велико в електронните барабани - ако не живеех в апартамент с огромно удоволствие бих си купил акустични барабани, но се налага да се съобразяваме с реалностите.

ДВД-то си го взех вчера от Динакорд, още не съм намерил време да го пусна, но се надявам че ще е доста интересно.

айде моля те ни кажи ако си заслужава, направо и аз да си го купувам

Отговорено
Пич и аз живея в апартамент,но винаги съм си намирал помещение за свирене,тъй че това не е оправдание.
Отговорено

Мислил съм върху варианти, които да ми позволят да свиря на акустични барабани и да ползвам китарни усилватели с тонколони (вместо да ползвам спийкър симулации).

Не мога да си позволя да шумоизолирам някоя стая и да я използвам само за такива цели, дори тази в която са в момента електронните барабани и останалото музикантско оборудване ще трябва да я освободя в някакъв момент, че ще трябва да направим детска стая за дъщеричката ни.

Имах идея да шумоизолирам килера (макар че доста хора се опитват да ме убедят, че колкото и да се старая няма да постигна особена изолация ако смятам да свиря с барабани и прилично, т.е. нормално усилен лампов усилвател за китара), но в него трудно ще събера електронните барабани, камо ли акустичен сет, да не говорим за останалата част от муз. инструменти и техника. Мислех да бутна стената между килера и съседната стая, за да си открадна 1.5 - 2.0 м пространство - жена ми се съгласи с неохота (иска да ползва килера за гардеробно помещение в бъдеще, но в момента ми е доста далечен приоритет бутането и зидането на стени и всичката галимация свързана с това.

По едно време имах идеята да изхвърля всичко от мазата, да се опитам някак си да я шумоизолирам и ако след тази операция все пак остане някакво пространство да сложа едни акустични барабани. Проблемът е, че ВиК не успяха да оправят канализацията в нашият невероятен квартал и при всеки по-сериозен дъжд мазите се пълнят с между 20 см и 1 м вода. Отделен въпрос е, че на скоро окрадаха повечето мази, и то при положение, че всички врати на входовете и подземните гаражи се заключват, а и моя милост е по цял ден в къщи.

Другият вариант който мислих и даже се опитах да осъществя, беше да ходя 2 - 3 пъти седмично за по няколко часа в репетиционна и така да имам достъп до акустични барабани, но след като няколко пъти се разкарвах до единствената репетиционна за която знам и не намерих никой там ми мина мерака за тази идея. Чувал съм една легенда, че имало и още една репетиционна във Варна, но не знам до колко да и вярвам.

Има разбира се варианта да си купя или наема помещение специално за репетиционна/студио, но не съм срещал подходящо помещение, и имайки в предвид, че вероятно ще го ползвам няколко часа месечно, определено не ми се занимава с това да го шумоизолирам и третирам, да осигуря охрана (СОТ, аларми и прочие) и т.н.

Голямата ми мечта е да си купим къща, в която да си направя студио :)

От всичките тези варианти, най-комфортен и адекватен към текущите ми възможности е този да ползвам електронни барабани в къщи - това съм направил.

Какво означава "оправдавам" - нямам нужда от оправдания, но като всеки човек си имам конкретни възможности, желания и нужди и се съобразявам с тях.

Съвсем отделен въпрос е, че според мен свиренето на барабани/свиренето с мощни китарни усилватели в апартамент е тормоз над съседите, и макар че в някои случаи човек да си намира причина да го прави, като цяло ми се вижда като лошо поведение което не желая да следвам.

Освен това е полезно човек да има по-широко мислене - нищо не ми пречи да свиря на електронни барабани и да ползвам спийкър симулации за китарите ми в къщи, а ако имам местенце където да вдигам шум - студио, репетиционна и т.н, там да си свиря с акустични барабани и яки лампови усилватели. Едното в никакъв случай не изключва другото.