Evtim Djerekarov Публикувано Юли 19, 2005 Публикувано Юли 19, 2005 (Редактирано) Усещал ли е някой колко сухо звучат новите китари, как когато си купите стара китара от музикант тя като че ли е придобила нещо от него, колко игриво се свири на Стратокастър и колко машинално на Ямаха, колко спокойно и улегнало се свири на хубави стари китари? :guitar: Редактирано Юли 19, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Усещал ли е някой колко сухо звучат новите китари, как когато си купите стара китара от музикант тя като че ли е придобила нещо от него, колко игриво се свири на Стратокастър и колко машинално на Ямаха, колко спокойно и улегнало се свири на хубави стари китари? :guitar: просто новите не ги дооглеждат по разните фабрички Цитирай
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Колкото по-стара е една китара, толкова по добре звучи! Първата ми китара беше Ibanez RX (или нещо такова) и я взех нова!след 5 год. свирене доста добре почна да звучи! А след 10 ще звучи още по-добре, но някой друг ще и се радва ! Всичко идва от дървото! Колкото по-старо е то, толкова по добре за инструмента! Аз затова не съм фен на нови китари (е тук не включвам "къстъм шоп")! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Усещал ли е някой колко сухо звучат новите китари, как когато си купите стара китара от музикант тя като че ли е придобила нещо от него, колко игриво се свири на Стратокастър и колко машинално на Ямаха, колко спокойно и улегнало се свири на хубави стари китари? :guitar: Моя Samick го взех от един прекрасен китарист и приятел - Петър Христов от Видин. Бяха се събрали за година някъде нова група от стари кокали, да се покефят и направиха минитурне в околността. Свириха си Бон Джоуви, Сабат, Пърпъл, Металика,... Абе каквото ги кефеше! И аз нямах и идея какъв невероятен китарист сме имали възможността да гледаме. Едва по-късно, когато той реши да продаде китарата и процесора (на които скромен собственик сега съм аз), бях у тях и той се отпусна и изсвири едно половинчасово соло, включвайки фрагменти от парчета предимно на Малмстийн и Вай. Когато купих тази китара, свирех съвсем друга музика. Китарата сама показва какво иска и те кара да се променяш. Душаат на китарата си взима по мъничко от всеки, който се е докосвал до нея. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 19, 2005 Автор Отговорено Юли 19, 2005 Ами аз имам една електрическа кремонка някъде от 70- 75 г. Много е зле на външен вид. Всички много се смеят като я видят, но след това дълго време ме карат да ги чакам да свирят на нея. Звучи особено добре при чисти бленди и е учудващо вярна. Цитирай
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Винаги съм си мислел...какво ли ще стане ако се сравни на Steve Vai белия Ibanez с някой нов, негов модел от фабриката! Сигорен съм че разликата ще е от тук до....на майка му... Ама иначе хората си мислят че свирят с на "Ibanez като на Vai" Цитирай
Steve_Vai Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Винаги съм си мислел...какво ли ще стане ако се сравни на Steve Vai белия Ibanez с някой нов, негов модел от фабриката! Сигорен съм че разликата ще е от тук до....на майка му... Ама иначе хората си мислят че свирят с на "Ibanez като на Vai" Супер точно казано! Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Винаги съм си мислел...какво ли ще стане ако се сравни на Steve Vai белия Ibanez с някой нов, негов модел от фабриката! Сигорен съм че разликата ще е от тук до....на майка му... Ама иначе хората си мислят че свирят с на "Ibanez като на Vai" тука няма кво да се мисли Цитирай
Glacierise Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Парчета дърво са главите и пръстите на китаристите Цитирай
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Колкото по-стара е една китара, толкова по добре звучи! Първата ми китара беше Ibanez RX (или нещо такова) и я взех нова!след 5 год. свирене доста добре почна да звучи! А след 10 ще звучи още по-добре, но някой друг ще и се радва !Всичко идва от дървото! Колкото по-старо е то, толкова по добре за инструмента! Аз затова не съм фен на нови китари (е тук не включвам "къстъм шоп")! Ей, пич! И моята първа китара беше IBANEZ RX, баси спомените. Много интересно моделче, а и доста добре звучеше за парите си и държавата в която бе произведено... Тц Тц Тц... Какви времена бяха ... Цитирай
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Винаги съм си мислел...какво ли ще стане ако се сравни на Steve Vai белия Ibanez с някой нов, негов модел от фабриката! Сигорен съм че разликата ще е от тук до....на майка му... Ама иначе хората си мислят че свирят с на "Ibanez като на Vai" Със сигурност има разлика, но не чак до на майка му... Може би само до на баща му ... Но например парчето "Tender Surrender" Стив Вай казва че е записал с един много ефтин червен Фендер Стратокастер който е намерил в обикновен магазин за китари и много му допаднал, та си го купил и записал парчето. Това го казва в ДВД-то Alien Love Secrets! Така че, това е сериозен повод за размисъл ... Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Според мен всяка китара рано или късно си "ляга" по ръката на собственика може би дори повече, отколкото собственика свиква с нея, освен това и дървото и метала са материали, които много силно "попиват" енергии и в даден момент китарата бива опитомена така да се каже, тъй че няма нищо чудно в това, че всеки инструмент носи духа на всеки свой собственик. Цитирай
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Мани Мани Това ми беше 1-вата китара и е свързана с мнооооогоо спомени! Първата ми група, фестивали, свирниии...! И наистина не звучеше зле и за 5 години доста се отвори като звук! Иначе успях да я продам за 350лв. при Пепи Славов и мисля че който я е взел е спечелил много!!! Защото определено е много по-добре да си вземеш такъв инструмент отколкото някой Stagg или Appolo... :think: Цитирай
Steve_Vai Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Според мен всяка китара рано или късно си "ляга" по ръката на собственика може би дори повече, отколкото собственика свиква с нея, освен това и дървото и метала са материали, които много силно "попиват" енергии и в даден момент китарата бива опитомена така да се каже, тъй че няма нищо чудно в това, че всеки инструмент носи духа на всеки свой собственик. Добре казано Най-интересен за мен в тази посока е именно моментът на опитомяването. Тогава се извършва взаимната промяна и "зареждането" на инструмента. Тази енергия той/тя не я губи, складира си, както и тази на следващия евентуален собственик и на по-следващия. Затова всеки инструмент е уникален. Цитирай
Henderson Отговорено Юли 19, 2005 Отговорено Юли 19, 2005 Затова всеки инструмент е уникален. Абсолютно съм съгласен! Няма 2 инструмента, които да звучат еднакво! Или може би има инструменти които звучат еднакво зле но определено няма такива,които да звучат еднакво добре! Може да е различно добре, но не и еднакво!!! Цитирай
Recommended Posts