Boyan Публикувано Ноември 15, 2004 Публикувано Ноември 15, 2004 Да пусна и аз едно питане. Какво мислите за мастеринга? Как се прави, какви програми / плъгини ползвате, за да мастерирате? Как трябва да изглежда мастерирания сигнал ? Кой редактор повече ползвате - WaveLab или Sound Forge? До какви нива на вътрешна мощност "помпате", има ли за това някакви определени стойности ? На какво разчитате повече - на добро смесване или на мастериране, за да ви звучат нещата добре ? Какво ви прави впечатление в този скрийншот примерно - в цифри и в общ изглед ? get screenshot here Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Да пусна и аз едно питане.Какво мислите за мастеринга? Как се прави, какви програми / плъгини ползвате, за да мастерирате? Как трябва да изглежда мастерирания сигнал ? Кой редактор повече ползвате - WaveLab или Sound Forge? До какви нива на вътрешна мощност "помпате", има ли за това някакви определени стойности ? На какво разчитате повече - на добро смесване или на мастериране, за да ви звучат нещата добре ? Какво ви прави впечатление в този скрийншот примерно - в цифри и в общ изглед ? get screenshot here отвратителен скрийншот абсурд да мастерираш така RMS -7 malej то не че не става но има стандарти за различните стилове.... аз се мъча около -14 -12 или -10 ако е як метал но 1во разчитам на добър микс а не на мастеринг Цитирай
Boyan Отговорено Ноември 15, 2004 Автор Отговорено Ноември 15, 2004 Е, не съм го правил аз, интересно ми е какви грешки има в сигнала според вас? Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Е, не съм го правил аз, интересно ми е какви грешки има в сигнала според вас? ти изпитваш ли ни ам премодулиран е до нузнаваемост от мерак за лоуднес надмощие Цитирай
Boyan Отговорено Ноември 15, 2004 Автор Отговорено Ноември 15, 2004 Събирам мнения, пък и някой може да понаучи нещо тук Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 ами лоуднеса не е само RMS имам миксове които са с рмс -15 и са по силни от някой с -9 Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Според мен трябва да се разчита както на мастеринга, така и на микса. Относно някакви принципи за мастеринг - много зависи от стила. Що се отнася до Screenshot-a - Soundforge e използван и много Loudness бе. Това ако не криви, то със сигурност мисля, че няма да е приятно за слушане. Цитирай
Boyan Отговорено Ноември 15, 2004 Автор Отговорено Ноември 15, 2004 Аз лично си ги имам и двете. И двете си имат достойнства и недостатъци, според мен А като плъгини? Ozone, T-racks, Waves, други ? Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Мите, ти с WaveLab ли? С кво те кефи повече? Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Мите, ти с WaveLab ли?С кво те кефи повече? WaveLab e правилния чойс знаме че иамме всичко мастеринг става с всичко най вече с waves... Цитирай
synchu Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 хехехе мастеринг става с всичко ама не с всеки ... Те затова мастеринг инженерите са различни от звукозаписните такива. иначе Уейвс рулз... Цитирай
phile Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 i vse pak pichove ne se zalqgvaite che niakoi ot vas pravi mastering ... barate si krainia mix, no za pravilen mastering i duma ne moje da stava nai malkoto niamate usloviata ... sorry... Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 i vse pak pichove ne se zalqgvaite che niakoi ot vas pravi mastering ... barate si krainia mix, no za pravilen mastering i duma ne moje da stava nai malkoto niamate usloviata ... sorry... По всяка вероятност си прав!!! :think: Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 i vse pak pichove ne se zalqgvaite che niakoi ot vas pravi mastering ... barate si krainia mix, no za pravilen mastering i duma ne moje da stava nai malkoto niamate usloviata ... sorry... znaem znaem ama imame pravo Онези дето мастерират да не са марсианци и те ядат и правят други неща... Цитирай
Recommended Posts