wessy Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 zoom-a е доволна машина аз имам един 505-2 друг е въпроса че вече свиря с аналогови раути ама докато го ползвах си вършеше добре работата. 707-2 е готин процесор общо взето в добро кубе си звучи сносно. Няма да ти изкара лампов саунд както пише по книжките и рекламите но е добър Цитирай
maringtr Отговорено Юли 20, 2005 Автор Отговорено Юли 20, 2005 Уфф, не знам, вече почнах да се колебая... Да ви питам, малко не на място, тука из форума имаше няква тема, в която всеки си описваше веригата от ефекти и педали.. Може ли линк, че нещо не мога да я намеря, пък искам да хвърля едно око... Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...8&hl=chain&st=0 и btw ако се чудиш между вамп и зуум(щот са горе долу едни пари), не се чуди - за метал вампа определено е много по-добър Цитирай
Burton Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 и btw ако се чудиш между вамп и зуум(щот са горе долу едни пари), не се чуди - за метал вампа определено е много по-добър В случая разликата е към 100 лв. всъщност @dark, не се коси толкова, чуй за какво става въпрос и сам ще прецениш Цитирай
wessy Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 dark : като саунд берингера издухва зоом-а от сякъде (поне по моя скромна преценка) обаче берингера са разваля като световно. не казвам че всеки берингер се разваля обаче имал съм кубе берингер (за 1 ден и на другия ден го върнах щот му изгърмя някъф чип) Зоом-а е здрав. и то много. много гавра поема. единствен проблем можеш да имаш с жаковете и то не самите жаковете ами спойките им. но ....това се оправя лесно. ама цифров коп на берингер е по зор. ако ти се прави малко компромис за саунд земи си зоом. ама поне ще спиш спокоен че и на другия ден ще имаш процесор...работещ ама дет викаш че имаш яко кубе с хубав драйв не са занимвай с процесори ми за тия пари си земи 2-3(за колкот ти стигнат парите) аналогови педала на бос или дигитек. Те си имат достатъчно копове за бъзикане няма ти е скучно и саунда няма да е приличен ами готин аз знам кфо става с тия процесори. купуваш си го, харесваш си 2-3 ефекта и само тях ако ще се придържаш към един стил по добре си земи малко аналогови ефекти ако ще смяташ да свириш много неща...земи си процесор или стани милионер (де да можеше сички така да станем фторото) успех в избора пич Цитирай
Atari Отговорено Юли 20, 2005 Отговорено Юли 20, 2005 (Редактирано) wessy то само Boss и Digitech ли има бе брат? (сори за офф) Иначе, успех с избора dark;) Редактирано Юли 20, 2005 от Atari Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 мдаа wessy май си прав до някаде, зуума е железен със седмици не съм го изключвал не е мърдал, а вамп-а като поработи повечко и почва да грее но като цяло нямам оплаквания от него от половин година вече съм с него и още му се кефя максимално, като звук за мен е перфектен. П.С. разликатъа в цената не е 100кинта Цитирай
Rammkopf Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 От две и половина годинки имам V-Amp 2. Точно на 11-тия месец му се скапа електрониката. Пратих го в сервиза в София. Оттам го върнаха с обяснение, че нещо имало по батерията. То хубаво, ама им казах и микробутоните ми да сменят, че започнаха да не контачат. Нищо не са направили, кавалите шибани. Сам трябваше да си ги сменям и да правя модификации по копченцата. V-Amp 2 звучи прекрасно, в сравнение със 707-II (на мен, пък, хич не ми харесват ZooM-oвете от ниския клас), но е голям зор поддръжката му! И има някои дефекти в софтуера (специално на Rectified Hi Gain симулацията има бъг в корекцията на средите и presence-а). Също, гадно прекъсване се получава, когато сменяш от една бленда към друга. Но, ако не си много капризен и имаш нерви да му береш грижа, звукът определено си заслужава 10 пъти повече, отколкото на който и да е друг проц от този клас (според мен). Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 слагаш един миди кабел и бутоните просто излизат от употреба, аз от както си купих такъв изобщо не съм пипал нищо по вампа... Цитирай
npace Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 къде е малкия цум? естествено в софия де Цитирай
maringtr Отговорено Юли 21, 2005 Автор Отговорено Юли 21, 2005 На Пиротска, близо до големия ЦУМ Не знам момчета, може би ако ми обесните как действат въпросните вериги, ще си направя и аз една Бачкам здраво и изкарвам прилични пари, така че... Цитирай
wessy Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 Atari ако трябва да съм точен за мене има само Дигитек защото най ми харесва (от това което съм чувал) сигурно има и по яки педали от техните но поне не съм попадал на такива който да ми допаднат повече dark пич можеш да попаднеш на супер здрав берингер може да попаднеш и на пълен скрап. Има берингери които години си траят и не са обаждат на развалено ама като го купуваш няма как да знаеш моето си лично мнение е да си вземеш 2-3 отделни ефекта(не е задължително бос или дигитек, а каквото те кефи и те устройва за кинтите и все пак да е добра марка) тфа на първо време и по нататъка може да си земеш още и да си напрайш яка верига от ефеки Цитирай
maringtr Отговорено Юли 21, 2005 Автор Отговорено Юли 21, 2005 А последователността в тази верига има ли значение.. Примерно има ли значение дали Wah-a е преди дистера и обратното... Или Phaser-а и т.н. ??? Аз тва искам Wah, Distortion, Phaser и евентуално Harmonizer или там както се води.. И друго май ми не требе Ааа да и Noise Gate... Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 последователноста има значение, примерно уа-то в повечето случаи се включва преди диста но може да се включи и след него, ама така звучи гадно(лично мнение) зуума има функция с която да си избираш къде да ти е, фазера е след диста.... и така рагледаи различните чеинов в темичката Цитирай
wessy Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 за wha-то си е въпрос на избор Хамет си го хака преди диста ама Джими Хендрикс не е мислел така поне в книжката на мойто пишеше че си го е включвал след Том морело също мисля че со слага след дист-а всичко си е личен вкус точно с моя дист wha-to е гадно преди него. с други е по добре преди зависи си Цитирай
Recommended Posts