savov Публикувано Април 28, 2008 Публикувано Април 28, 2008 Знам че съществува такова сдружение! Пишат го като съорганизатор в рекламните брошури на фестивалите на класическата китара! Но координати за връзка-не! Цитирай
savov Отговорено Януари 26, 2012 Автор Отговорено Януари 26, 2012 (Редактирано) Скоро се сетих, че бях пускал тази темичка. Реших отново да се поровя и открих малко информация: Оказа се, че наистина има такова нещо. Нарича се Национално сдружение - асоциация на китаристите в България и е факт от 2005 година. Сдружението е учредено в Кюстендил. За председател още тогава е утвърден Иван Андонов, който е и от основните организатори на конкурсите за класическа китара в града. От публикации в интернет става ясно, че асоциацията има 7-членен управителен съвет, включващ едни от най-изявените имена в родното китарено изкуство. Любопитно е, че в Кюстендил, вече традиционно се провежда и т.н. Национална конференция на китаристите. Тази година ще е деветото издание. Предвидено е за 5-ти и 6-ти октомври. За контакти с асоциацията, конкурса и конференцията - се посочват координатите на Читалище "Братство" в Кюстендил: http://www.bratstvokn.org/ Редактирано Януари 26, 2012 от savov Цитирай
Valserp Отговорено Януари 26, 2012 Отговорено Януари 26, 2012 "Национална конференция на китаристите" не ми звучи като нищо повече от събрание, на което всички си мерят... грифовете 3 Цитирай
Acei Отговорено Януари 27, 2012 Отговорено Януари 27, 2012 Veserp - не, не е само пишкомерене - там се събират хората, свири се, показват се нови техники, обясняват се, обсъждат се разни неща и бъдещи мероприятия - личен опит Цитирай
Recommended Posts