Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем. Как да свържа?


Recommended Posts

Проблема е следния в репетиционната ни разполагаме с пулт на behringer -

http://www.activemusician.com/images/store...2FX-PRO_top.jpg

При свързването на лаптопа към пулта се чува много неприятен брум. Пробвахме няколко варианта, с моно, със стерео кабели, пробвахме и да вържем лаптопа директно към усилвателя и си вади кристален звук. Явно проблема е от пулта понеже съм пробвал да го свързвам и с други миксери и си звучи екстра. Някои ако е имал такъв проблем ще му бъда благодарен ако изкаже мнение какво може да се направи. А лаптопа иначе е с вградена звукова карта но това няма значение предполагам. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ... лаптопа има ли линеен вход ? Че имам странното чувство , че ръгате миксера във входа за микрофон на +20dB бууст :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свързваме лаптопа от line out изхода му към tape input в пулта и се получава много неприятен шум но има и звук, но сега като свързах лаптопа към китарния усилвател (aux in) се получи същия брум?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най вероятно е от звуковата карта на компа . Не беше лошо да кажеш в началото на темата посоката на свързване . Пробвай да не ползваш Tape Input-a на миксера , ами нормален стерео вход с друг кабел . Пробвай и да усилиш лаптопа повечко ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм - а защо не пробваш да хакнеш лаптопа към пулта през някой от балансираните входове. Ако не знаеш как се пои чинч на канон или на стереожак - ето Цък! В случай, че брумът се запази, е време да изпозваш старата изпитана техника да намалиш входния сигнал (респективно брумоизточника) и да увеличиш от пулта след него. И накрая но не на последно място - да земеш да лепнеш малко изолирбанд или гафер - квото там ти се намира на станичните пинчета на щепсела и на компа и на пулта - щото тая наш'та система с тока дето 0 и земя са вързани на едно праи големи драми с аудио и видео сигналите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите, след 7-ми ще пробвам вариантите и дано да стане, ако има още предложения ще се радвам да ги прочета. Лек ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има и още една възможност... Не бях погледнал модела на пулта... Не малка част от тази серия на Берингер вкарват доста силен собствен шум в изходния сигнал. Спомням си, че навремето като купувахме няколко такива щайги за една халтурка взехме два и един за резерва. Резервата влезе в употреба на втория ден. Просто имат кофти партиди. Пробвай да хакнеш нещо друго в тейп входа - примерно двд или мп3 плейър - да видиш дали пак ще бруми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.