Jump to content
Българският форум за музиканти

Uninvited

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Несебър

Uninvited's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. шмиремолфлажордвоендиезбекарседем

  2. Uninvited

    Хей Момиче

    Zombie благодаря за поясненията. Той гейна си беше дори прекалено намален по отношение на пулта. Качеството се подобри при вдигане на нивата както от китарата така и от пулта и намаляне на входното ниво на звуковата на минимум, но май така звука става прекалено динамичен и всеки по силно изсирен акорд си личи в записа.
  3. Uninvited

    Хей Момиче

    След малко настройки мисля че с успях поне шума да намаля до минимум та ето го резултата Хич нидей ми гавари - http://www.4shared.com/file/90346919/77dca...5&signout=1 Сега остава едно две три вокалчета да сложите пък току виж се получило нещо.
  4. Uninvited

    Хей Момиче

    Включил съм китарата (голям жак към голям жак) в пулта и оттам чрез track out (чинч към малък жак) директно във вградената звукова карта на лаптопа. Незнам откъде идва тоя брум, най-вероятно ми се струва да е от вградената звукова на лаптопа (отделно след като съм вдигнал нивата от пулта като влезе звука в лаптопа е прекалено силен и намалям всичко след това). Някой да има идея как да премахна този брум?
  5. Uninvited

    Хей Момиче

    Взех че реших и аз да зема да запиша нещо та ето го резултата: http://www.4shared.com/file/90209444/1a7dd...5&signout=1 Основната ми идея беше да си поиграя с панорамите. Към края нещо не се получи добре но не ми се занимаваше да го оправям. Като за пълен начинаещ в смесването толкова засега.
  6. Благодаря за предоставената информация.
  7. Здравейте колеги, имам няколко въпроса свързани с филтрите и по конкретно високочестотните. Трябва да изчисля Високочестотен филтър със следните параметри: fb = 10 kHz, Стръмност = 6dB/oct, Uo = 7V, Ro = 70 ohms. Ще бъда благодарен на всички които изразят мнение, по-точно какви формули трябва да се използват, има ли някакви стандартни стойности които трябва да задам и т.н. Също и примерни схеми ще ми бъдат много полезни. Прегледал съм няколко учебника по електронна схемотехника но така и не разбрах и не намерих нужните неща. Интересува ме и по специално fb каква честота е? Благодаря предварително и поздрави от морето.
  8. Благодаря за отговорите, след 7-ми ще пробвам вариантите и дано да стане, ако има още предложения ще се радвам да ги прочета. Лек ден.
  9. Ето и кабела който ползвам, да не остане някой в неведение - http://www.yourcablestore.com/assets/image...M2-HP3M%206.jpg
  10. Свързваме лаптопа от line out изхода му към tape input в пулта и се получава много неприятен шум но има и звук, но сега като свързах лаптопа към китарния усилвател (aux in) се получи същия брум?!?
  11. Проблема е следния в репетиционната ни разполагаме с пулт на behringer - http://www.activemusician.com/images/store...2FX-PRO_top.jpg При свързването на лаптопа към пулта се чува много неприятен брум. Пробвахме няколко варианта, с моно, със стерео кабели, пробвахме и да вържем лаптопа директно към усилвателя и си вади кристален звук. Явно проблема е от пулта понеже съм пробвал да го свързвам и с други миксери и си звучи екстра. Някои ако е имал такъв проблем ще му бъда благодарен ако изкаже мнение какво може да се направи. А лаптопа иначе е с вградена звукова карта но това няма значение предполагам. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.