Uninvited Публикувано Април 27, 2008 Публикувано Април 27, 2008 Проблема е следния в репетиционната ни разполагаме с пулт на behringer - http://www.activemusician.com/images/store...2FX-PRO_top.jpg При свързването на лаптопа към пулта се чува много неприятен брум. Пробвахме няколко варианта, с моно, със стерео кабели, пробвахме и да вържем лаптопа директно към усилвателя и си вади кристален звук. Явно проблема е от пулта понеже съм пробвал да го свързвам и с други миксери и си звучи екстра. Някои ако е имал такъв проблем ще му бъда благодарен ако изкаже мнение какво може да се направи. А лаптопа иначе е с вградена звукова карта но това няма значение предполагам. Благодаря предварително. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Ами ... лаптопа има ли линеен вход ? Че имам странното чувство , че ръгате миксера във входа за микрофон на +20dB бууст Цитирай
Uninvited Отговорено Април 27, 2008 Автор Отговорено Април 27, 2008 Свързваме лаптопа от line out изхода му към tape input в пулта и се получава много неприятен шум но има и звук, но сега като свързах лаптопа към китарния усилвател (aux in) се получи същия брум?!? Цитирай
Uninvited Отговорено Април 27, 2008 Автор Отговорено Април 27, 2008 Ето и кабела който ползвам, да не остане някой в неведение - http://www.yourcablestore.com/assets/image...M2-HP3M%206.jpg Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Ами най вероятно е от звуковата карта на компа . Не беше лошо да кажеш в началото на темата посоката на свързване . Пробвай да не ползваш Tape Input-a на миксера , ами нормален стерео вход с друг кабел . Пробвай и да усилиш лаптопа повечко ... Цитирай
MR_STENCH Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Ако оставиш лаптопа на батерия само пак ли го има брумът....? Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 28, 2008 Отговорено Април 28, 2008 На мен ли ми се стори странно или се спомена line out?! Тряя да е Line in Цитирай
patient Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 Хм - а защо не пробваш да хакнеш лаптопа към пулта през някой от балансираните входове. Ако не знаеш как се пои чинч на канон или на стереожак - ето Цък! В случай, че брумът се запази, е време да изпозваш старата изпитана техника да намалиш входния сигнал (респективно брумоизточника) и да увеличиш от пулта след него. И накрая но не на последно място - да земеш да лепнеш малко изолирбанд или гафер - квото там ти се намира на станичните пинчета на щепсела и на компа и на пулта - щото тая наш'та система с тока дето 0 и земя са вързани на едно праи големи драми с аудио и видео сигналите. Цитирай
Uninvited Отговорено Май 1, 2008 Автор Отговорено Май 1, 2008 Благодаря за отговорите, след 7-ми ще пробвам вариантите и дано да стане, ако има още предложения ще се радвам да ги прочета. Лек ден. Цитирай
patient Отговорено Май 1, 2008 Отговорено Май 1, 2008 А има и още една възможност... Не бях погледнал модела на пулта... Не малка част от тази серия на Берингер вкарват доста силен собствен шум в изходния сигнал. Спомням си, че навремето като купувахме няколко такива щайги за една халтурка взехме два и един за резерва. Резервата влезе в употреба на втория ден. Просто имат кофти партиди. Пробвай да хакнеш нещо друго в тейп входа - примерно двд или мп3 плейър - да видиш дали пак ще бруми. Цитирай
Recommended Posts