Iv4ata_GuItaR Публикувано Април 26, 2008 Публикувано Април 26, 2008 Здравейте, имам няколко въпроса относно флойда на китарата. Първият е как като стегна пружините защото флойда е много напред не е хоризонтален да променя височината на струните, защото идват много ниско и по горните позиций е ужасно. Второто е как да я настроя много ми е трудно щом настроя до 5 задължително 1 2 3 и 4 са се растроили? Моля помагайте че с английския сам зле.Благодаря предварително! П.С. Струните не са сменяни от как е купена китарата. Цитирай
Guest Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 (Редактирано) Принципно тук е изипсано доста за флойд роуз системата, та ползвай търсачката. Също така, пиши по-четливо, че нищо не успях да разбера от поста ти. Ще пробвам да синтезирам накратко : - настройване : Започваш от 6-та (най-дебелата), настройваш я, продължаваш към 5,4,3,2,1 и настройваш всяка поотделно. Понеже като настроиш една струна другите се променят, целият процес го повтаряш доста пъти, докато най-накрая всички струни са настроени. Няма друг начин. - Пружините на флойда: След като настроиш всички струни провери дали флойда е хоризонтален. Ако задната му част е над тялото, стегни пружините. Ако е обратното - отпусни пружините. След като бутнеш пружините, настрой отново китарата и повтори процеса. - Височина на струните: След като "нивелираш" флойда успешно и си настроил китарата, височината на мостчето се променя от двата "държача" (стъдове), на които е закрепен отпред флойда. Като ги завинтваш, мостчето се смъква, като ги отпускаш, мостчето се дига. Не можеш да настройваш височината на всяка струна поотделно. Важно нещо при флойда - когато слагаш нови струни, слагай ги една по една. Недей да махаш всички струни и след това да слагаш новите. Можеш да имаш проблеми, ако не са една по една. Редактирано Април 26, 2008 от _-BlackDragon-_ Цитирай
Martyr Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 (Редактирано) Флойда е направен за да намразиш китарата си докато не разбереш как да го сетъпваш, а то всъщност не е толкова трудно...напиши Floyd Rose setup в youtube.com и има няколко мнооого полезни филмчета! значи превеждам ти няколко нещица предварително: 4-та пружина не ти трябва ако струните ти не са по-дебели от .10, в едното филмче пича използва лъжица да си закрепи флойда...НЕ ГО ПРАВИ аз го правя с дебел картон...защото може да се нарани финиша! ааа понеже сега прочетох и поста на колегата отгоре... има и други начини ...ето линка към въпросното видео надявам се да е полезно(естествено, че е) ... < ТОВА Е ПО ЛЕСНИЯТ НАЧИН Редактирано Април 26, 2008 от Martyr Цитирай
sevenstring Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 - настройване : Започваш от 6-та (най-дебелата), настройваш я, продължаваш към 5,4,3,2,1 и настройваш всяка поотделно. Понеже като настроиш една струна другите се променят, целият процес го повтаряш доста пъти, докато най-накрая всички струни са настроени. Няма друг начин. В допълнение към горепосоченото един доста лесен и ефективен трик, който впрочем е в сила не само за флойдове, но и за всякакъв вид двупосочно плаващи мостове: настройваш струната, от която започваш (определено по-целесъобразно е да е 6-та), с една идея по-високо от тона, на който отговаря (зависи от случая, но, да кажем, около 1/4 тон); следващата (5-та) настройваш също малко по-високо, но с по-малко отклонение (да го наречем 1/8 тон), 4-та съвсем малко отгоре, а останалите вече ги целиш точно. Така, докато стигнеш до първа, опънът на последните струни е отпуснал първите близо до точния тон и всички струни са доволни и щастливи ... или поне необходимостта от допълнително напасване вече е доста по-малка. Това е от личен опит, ако някъде вече е писано и преоткривам топлата вода, сори. Относно пружините според мен за 6-струнна китара и струни, както е казал колегата, не по-дебели от .10, повече от три не ти трябват (аз на 7-струнната имам 4, но все пак там има да се компенсират 7 струни; на 6-струнната, която е с двупосочно Уилкинсън тремоло, имам само 2). Естествено, и това зависи от конкретния случай (колко са ти качествени пружините, колко поле имаш да варираш с натягането на винотовете в тялото и т.н.), но като цяло, колкото по-малко пружини, толкова по-гъвкаво и приятно за ползване тремоло. Цитирай
Recommended Posts