Jump to content
Българският форум за музиканти

ПИТАНКА


remarketo

Recommended Posts

Здравеите.Днеска си намерих едни скали много елементарни ма кат за мен са супер.Та вапросат ми е.Има ли значени откаде се удря струната при свиренето на скали.Имам предвид как да разбера коя да я удара отдолу и коя отгоре.Ако въпросът ми е тъпичък съжелявам ама не ги разбирам работите ко да направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започваш с удар надолу и след това сменяш атаките. Надолу, нагоре, надолу, нагоре и така до края. Сменяш атаките независимо дали сменяш струните.

Карам те да свириш с постоянно сменящи се атаки, защото това е едно от основните неща-да свириш скали с alternate picking. Много е важно, така че му отдели нужното внимание. И въобще недей да ги свириш бързо, това изобщо не е целта. Целта е да звучат добре и да вървят гладко-демек свири с метроном(като ги изгладиш като техника).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря ти много ще го имам в предвид.А и друго,Има ли някаква техника с която да не се получава гаднота жужене или бръмчене.

Редактирано от remarketo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано Аз нетърся кой знае каква скорост.Просто искам да си очупя пръстите и да мога да се движа по грифа по свободно.Мисля че с тях ще го постигна но ако не сам на правилен път моля да ми кажите за да не си блъскам главата напразно :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е правилен път към музиката и без него няма как да минеш. Едно от най-основните неща е да се свирят гами...

 

А за разходки по грифа ти е мнооого рано. Можеш технически да се развиеш за разходки-това е фасулска работа(защото разходките може да са си супер бавни), но какво става с изсвиреното? Целта е да излезе нещо смислено, а не да се "разхождаш" единствено с логика, базирана на техниката. На никой не му се слуша това.

 

Ако имаш амбиции и искаш като се "разхождаш" да излиза нещо хубаво от китарата ти, тогава най-доброто, което можеш да направиш, е да си намериш добър учител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би попрекалих с разходките по грифа наистина.Все още не съм решил да ставам satriani.Имах предвид че ми е нужно да ''свиря'' по леко и без напрежение.Естествено че искам да вадя и добър звук но си мислех че двете неща стават едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гамите са добър начин да ти свикнат пръстите с грифа.А,ако си решил да ставаш Сатриани или Вай бая ше има да цъкаш гами особено щото втория само тва прави.А ако не почвай и Power chords да учиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.