Jump to content
Българският форум за музиканти

Reason Project


Recommended Posts

Онзи ден си изтегих някакъв Virology Refill за Reason-a и реших да го изпробвам. Принципно знам как се работи с Reason, но никога не съм се захващал да правя нещо сериозно докато не ми се отвори достатъчно свободно време вчера. И така де, въпросният рефил съдържа страхотни звуци, и само тях използвах. В крайна сметка се получи това:

 

http://1eg.org/media/The%20Final%20Cut%20-...the%20Hills.mp3

 

Не ви моля за мнение толкова в музикално, колкото в техническо направление. Разпратих го насам натам на приятели които не се занимават с музика и мнението беше че просто не мога да докарам комерсиалния саунд на съвременната електронна музика. 100% има кусури за дялкане по въпросната композиция и ако може да ги кажете. Аудио картата ми е съвесем нормална, вградена в дъното и не е професионална. Не знам дали Reason се влияе от това обаче. Просто и аз съм на мнение че звукът не е достатъчно тежък и основният ми въпрос е как да го направя такъв? Вероятно и не съм миксирал добре, но просто от миксиране все още си нямам и понятие, прохождащ съм. Очаквам професионалистите да помогнат...

 

П.С. Това май трябваше да е в Авторска музика нали? Обърках се... (blush)

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

аз доколкото слушам, ти луупове си сложил някакви, не примерно яко барабани и бас.. ако смениш бас линията и сложиш по-масивни барабани, може и да зазвучи по-тежко.. де да знам аз не разбирам от програми от типа на ризън, ама един познат има и съм виждала как ги цъка .. и пак на ризън ги прави и бая добре му се получава. мисля, че тежкия звук зависи в голямо количество от баса и барабаните.. при електронната музикиа особено. ако намалиш високите и усилиш ниските честоти, барабаните и баса според мене, би се получило онова тежко звучене, което търсиш.

обаче тежко.. тежко като какво? габа? хард техно? това като го слушам може би си искал да го докараш на някакъв вид хаус .. другото вече зависи от това с какви семпли, звуци, луупове, барабани, ефекти и прочие разполагаш, за да се получи нещо "наистина дълбоко, тежко" .. или в най-добрия вариант - разните му там пултове, миксери, грамофони и ... знаеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дръпни барабаните малко напред и дай малко повече бийт. Измисли и някаква проста мелодийка от 4-5 тона, която да миксираш вътре и я повтарай известно време, в хърмония на останалите тонове разбира се. В началото започни само с нея, след това започни да добавяш по малко от идейте си върху тази мелодийка. Така може би 4-6 превъртания, след което сложи една малка пауза и след това го направи така ,че да избива рибата- да те праща в облаците , дет се вика. След като си решил да се занимаваш с тая музика, в което няма нищо лошо разбира се, послушай малко Tiesto (май така се пишеше) той е сред най- големите, посред някой НАЙ-ГОЛЕМИЯ, но всички знаем , че най-големия е българин и живее а Айтос!!! :girl_witch:

 

 

 

Това е , с което мога да ти помогна , като съвет , надявам се да съм бил от полза!!!

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.