Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Мисля че темата е ясна, малко като друга гледна точка и допълнение към сходната под нея... Аз лично смятам че има много добри музиканти, и още повече дето са добри но не се харесват на останалите "музиканти". И изобщо не мога да не остана с впечатлението че в БГ музикалната гилдия някак си повечче обръща внимание на дрехите и грима отколкото на музиката (това за медийните изяви така де...) и така... А, да... и защо аджеба толкова много добри музиканти преминават към "тъмната страна" все пак знам че трябва да се яде но това може да се постига и чрез други видове занимания....

Отговорено

Ами просто се движим по пътя на западните музиканти. При тях също имиджа, видеоклиповете и т.нар. "PR" са на преден план, затова логично и при нас да е така. Разбира се, от това страда само крайния потребител, но такива са законите на "шоу бизнеса".

Отдавна в България се появиха еднодневки, отдавна се пускат" сингли" (една и съща песен, записана около 5-6 пъти върху диска), абе щатска работа, нема как...

PS:

Ха ха, това за Тъмната страна ми хареса. А Митьо Пайнера сигурно е Дарт Вейдър?

• 1 month later...
Отговорено
Ами просто се движим по пътя на западните музиканти. При тях също имиджа, видеоклиповете и т.нар. "PR" са на преден план, затова логично и при нас да е така. Разбира се, от това страда само крайния потребител, но такива са законите на "шоу бизнеса".

Отдавна в България се появиха еднодневки, отдавна се пускат" сингли" (една и съща песен, записана около 5-6 пъти върху диска), абе щатска работа, нема как...

PS:

Митьо ПайнеХа ха, това за Тъмната страна ми хареса. А ра сигурно е Дарт Вейдър?

:blink::):blink: Митьо ПайнеХа ха, това за Тъмната страна ми хареса. А сигурно е Дарт Вейдър :D:D:D:D:D;):(;):(:headbang::D

Отговорено (Редактирано)
А Митьо Пайнера сигурно е Дарт Вейдър?

Кой ли е Императора тогава? :think:

:cheers::cheers:

Редактирано от BlackCorsair
Отговорено

Няма сила, която да ме накара да броя Руши за певец, Галя (Сатен) за певица.

А целото СтарАкадеми?.... :cheers::cheers::cheers:

Остайте Пайнерчето. Той си джитка само в определен район(1 телевизия, няколко списания, 5-6 сергии за касети и са си негови сиреч купил си ги е), дет' се вика с мед да го намажеш. Обаче националните ефири бъкащи от халтурчици? Как да ги пропусна. Нона Йотова - музикант, Драго Чая - музикант, Дебелия мазен циганин с фалцета - музикант... Аре сиктир... Щом го пускат по К1 значи става, ама НЕ! А наградите на ММ?... Няма 2-ро място! Куцо, сакато, глухо, фъфлещо и т.н. граби първи награди на окарикатурени пишман спектакли! Знам със сигурност, че на конкурсите за класическа музика(инструменталистите) ако няма достатъчно кадърен - не се присъжда 1-во място, а 2 втори и пр.

Та остайте го Митю! Не че трябва да се подценява, но за т'ва говорехме...

По-е страшен ТЕЛЕВИЗОРА!

Дет' се вика: 'Бем ти шубизнесо!

P.S. - Мнението е въз основа на лични наблюдения. Това мисля за "шоубизнеса". Просто споделям!

Отговорено
Няма сила, която да ме накара да броя Руши за певец, Галя (Сатен) за певица.

А целото СтарАкадеми?.... :):):P

Остайте Пайнерчето. Той си джитка само в определен район(1 телевизия, няколко списания, 5-6 сергии за касети и са си негови сиреч купил си ги е), дет' се вика с мед да го намажеш. Обаче националните ефири бъкащи от халтурчици? Как да ги пропусна. Нона Йотова - музикант, Драго Чая - музикант, Дебелия мазен циганин с фалцета - музикант... Аре сиктир... Щом го пускат по К1 значи става, ама НЕ! А наградите на ММ?... Няма 2-ро място! Куцо, сакато, глухо, фъфлещо и т.н. граби първи награди на окарикатурени пишман спектакли! Знам със сигурност, че на конкурсите за класическа музика(инструменталистите) ако няма достатъчно кадърен - не се присъжда 1-во място, а 2 втори и пр.

Та остайте го Митю! Не че трябва да се подценява, но за т'ва говорехме...

По-е страшен ТЕЛЕВИЗОРА!

Дет' се вика: 'Бем ти шубизнесо!

P.S. - Мнението е въз основа на лични наблюдения. Това мисля за "шоубизнеса". Просто споделям!

аааа

най-после един в Час !

:cheers::cheers::cheers:

:):):)

тва са мои мисли ей! ;):P

Отговорено

Бравос, бравос! Подкрепям напълно!

Домашният оглупител и ниският критерий в медиите, помията, която ни налагат са виновни за доста неща.

Да не забравяме, че една публика се възпитава, а пък една от основните функции на съвременните медии е да създава предпоставки за гражданско общество.

За съжаление май се опитват да ни превърнат в стадо овце при това със завиден успех.

Инак по основната тема: Чудя се какво ли значи реализиран музикант в България?

По-скоро на този въпрос трябва да си отговорим.

П.П. А добри музиканти в България има, при това не малко!

Отговорено
Инак по основната тема: Чудя се какво ли значи реализиран музикант в България?

По-скоро на този въпрос трябва да си отговорим.

П.П. А добри музиканти в България има, при това не малко!

аз за такова животно "реализиран музикант" не знам!

ама познавам няколкото Големи Чалга Певици,които освен реализация на Поп-Фолк албумчета,клипчета и множество участия,Успяха и да се задомят реализирайки Брак с Доста богати Бизнесмени и Митничари :D:ph34r:

...

Отговорено

За мен(като непрофесионалист)успешно реализирал се музикант е този,който свири любимия си стил и получава достатъчно,за да може да живее нормално и да продължава да се усъвършенства без да мисли за насъщния. :ph34r:

Отговорено

Може би трябва да уточним и какво да се разбира под "Реализиран".

Жена ми постоянно ми повтаря , че съм нереализиран ,защото съм нямал къща и кола още. :D

А като имам китари,ефекти и апаратура това дали означава че съм се реализирал се музикант?! :ph34r: Аз не мисля .... :D

Отговорено
За мен(като непрофесионалист)успешно реализирал се музикант е този,който свири любимия си стил и получава достатъчно,за да може да живее нормално и да продължава да се усъвършенства без да мисли за насъщния. :cheers:

Евалата, батенце!

Абсолютно съм съгласен!

А по въпроса за реализацията без навеждане - галиба чалъм Йог. Все едно дали си се навел в музикално отношение или си се заел с измекярски бизнес (сиреч не си напълно честен с принципите си) все си се навел. Не можеш да твориш голямото изкуство с крадени пари naprimer... Честността ако трябва да си признаем си е трудно нещо... Дори и да си честен пред себе си. Требе да се живее... През останалото време Mötorhead '87