Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 156
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

честито мен, със здраве да си го кранкваш!

нормално е да бруми и това не е от ламбетата. ако все пак искаш да ги тестваш за микрофоничност: при добре усилен амп ги почукваш с молив - ако чуваш почукването в спийкърите - микрофонични са, ако ли не - пей сърце. електрохармоникс са малко остри на звук триоди, което ги прави добри за хай гейн приложения, но за по-мелодичен саунд (блуз-рок и като за поп) не са добър избор.

чува се, че спийкърите са ти нови, според мен отнема 30-50 часа докато добият broke-in фийлинг. поне аз си разработвах V30 няколко месеца докато почне да звучи как си треба - тогава мога да кажа само едно "sweet mamma!"

enjoy!

Отговорено (Редактирано)
... ако все пак искаш да ги тестваш за микрофоничност: при добре усилен амп ги почукваш с молив - ако чуваш почукването в спийкърите - микрофонични са, ако ли не - пей сърце ...

Пич, гледам че ги разбираш нещата.

Каква точно е разликата в архитектурата на микрофоничните и не-микрофонични спийкъри?

Би ми било интересно да науча, щото за първи път чувам тая информация, а и за съжаление не съм вещ тая област.

Редактирано от visiondann
Отговорено
... ако все пак искаш да ги тестваш за микрофоничност: при добре усилен амп ги почукваш с молив - ако чуваш почукването в спийкърите - микрофонични са, ако ли не - пей сърце ...

Каква точно е разликата в архитектурата на микрофоничните и не-микрофонични спийкъри?

Би ми било интересно да науча, щото за първи път чувам тая информация, а и за съжаление не съм вещ тая област.

Става въпрос за лампите,Данчо,не за говорителите.

Владо

Отговорено (Редактирано)

нещо ми се струва, че ти питаш за едно, а аз говоря за друго

по-горе споменах за микрофонични лампи, а не спийкъри

микрофоничните лампи имат някаква хлабина в карантиите си и затова сработват като нискочувствителен микрофон. и понеже са в комбото до спийкъри или в глава върху кабинета - гепцват саунда и правят положителна обратна връзка а.к.а. микрофония

Редактирано от wolfgang
Отговорено
http://www.cmusicforum.com/dimitar/carvin.mp3

Ново Демо.

00:14 включвам Боса

мерси много за семплите ще черпя :curse:

определено има голяма разлика от колкото с нормален дс1 :curse:

май оства сега да изровя един TS да пробвам и с него как ще е и да пазарувам един от всичките

още веднъж 10х :curse:

Отговорено
Ето днес едно ново демо което вече ме презадоволява.... :green:  :greenball:  :godbless:

http://www.cmusicforum.com/dimitar/carvinds-1.mp3

:metalist::metalist:

мда тва е супер :guitar:

я сподели сетинги на амп-а плс

бтв успя ли да го издупиш както си трябва за да го чуеш

Отговорено

и аз съм с почти същите настроики на lead канала всъщност само баса ми е на 4

а на къв режим е тва на 4 или 2 лампи т.е. 50 или 100W ?

аз до скоро бях на 2 (определено има повече gain на ниски нива) но от няколко дена съм на пълна мощност :D

Отговорено
Звучи гот! Само че, според мен, ако свириш в банда, в общия звук малко ще се поизгубиш! Иначе звука си е ..гот!:D

e да по жем сайт и вай форум всякви ги разправят...:D

на мен у нас не ми се губи...а и в банда едва ли....ще се изгубя...

има презенс за световно

Отговорено
и аз съм с почти същите настроики на lead канала всъщност само баса ми е на 4

а на къв режим е тва на 4 или 2 лампи т.е. 50 или 100W ?

аз до скоро бях на 2 (определено има повече gain на ниски нива) но от няколко дена съм на пълна мощност :D

еми на 100 вата

ама незнаех че има повече гейн на слабо...ей ся цъкам копчето с една отверка...

аве дай да немерим още фотоси на вай ама от студио?

Отговорено (Редактирано)
Звучи гот! Само че, според мен, ако свириш в банда, в общия звук малко ще се поизгубиш! Иначе звука си е ..гот!:D

e да по жем сайт и вай форум всякви ги разправят...:D

на мен у нас не ми се губи...а и в банда едва ли....ще се изгубя...

има презенс за световно

Това не е точно така, но както решиш...

А и Мидъл-а - да е от 6- нагоре :D За лампова конфигурация - Е ЖЕЛАТЕЛНО!! :D :D :D

Редактирано от visiondann
Отговорено

нещо ми се струва, че ти питаш за едно, а аз говоря за друго

по-горе споменах за микрофонични лампи, а не спийкъри

микрофоничните лампи имат някаква хлабина в карантиите си и затова сработват като нискочувствителен микрофон. и понеже са в комбото до спийкъри или в глава върху кабинета - гепцват саунда и правят положителна обратна връзка а.к.а. микрофония

Да, явно не съм разбрал правилно. Мислех, че за говорителите става дума.