OvivO Публикувано Април 6, 2008 Публикувано Април 6, 2008 Здравейте, искам да споделя своята , бих казал, мечта да си закупя саксофон. Тя се породи може би преди около година. Страхотен инструмент, който гали душицата ми като слушам някое велико соло. Намирам го и за много красив и ако не се науча да свиря , то той би бил украшение в дома ми. Не знам как разбирате думите ми . . .?! Проблемът ми е , че откровено съм си музикален инвалид. Не мога да пея, не съм ритмичен, когато искам да изтупкам нещо с ръце. Дори не чувам отделните тактове в някоя песен. Не мога просто да ги разгранича. Направо се омазах яко Интересно ми е , че мога да танцувам. За удоволствие, но го правя много добре. Тогава улавям ритъма и тялото ми се гърчи под звуците. Не знам колко двете неща имат общо? Да се върна на въпроса със саксофона. Искам да си купя, за предпочитане нов, защото искам да е лъскав, пък и леко се гнуся от факта , че някой ще е духал на него преди това. Тук се чудя какъв точно да бъде: марка , дали да е тенор, алт или др. Като ценова рамка бих сложил до осемстотин лв. След време , ако имам резултати, мога да си закупя по-добър. Принципно харесвам джаз музика както и джазиран-хаус. Понякога хаус парче може да стане вълшебно, когато има едно размазващо сакс-соло в него. Това го казвам, за да изложа какво точно искам да свиря на него в бъдеще. Моля ви, да ме ориентирате по въпросите , които си задавам. Цена, марка, вид на саксофона (може би тенор) , евентуално ще ми трябва и учител от София. В момента ми трябва нещо средно като качество, но достатъчно добро, за да не ми разкрие саксофона като инструмент в лоша светлина, когато го взема в ръце и издуя бузи ! Аз съм едно бебе, което иска да открие света на саксофона Цитирай
XAS Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 Здравейте,искам да споделя своята , бих казал, мечта да си закупя саксофон. Тя се породи може би преди около година. Страхотен инструмент, който гали душицата ми като слушам някое велико соло. Намирам го и за много красив и ако не се науча да свиря , то той би бил украшение в дома ми. Не знам как разбирате думите ми . . .?! Проблемът ми е , че откровено съм си музикален инвалид. Не мога да пея, не съм ритмичен, когато искам да изтупкам нещо с ръце. Дори не чувам отделните тактове в някоя песен. Не мога просто да ги разгранича. Направо се омазах яко Интересно ми е , че мога да танцувам. За удоволствие, но го правя много добре. Тогава улавям ритъма и тялото ми се гърчи под звуците. Не знам колко двете неща имат общо? Да се върна на въпроса със саксофона. Искам да си купя, за предпочитане нов, защото искам да е лъскав, пък и леко се гнуся от факта , че някой ще е духал на него преди това. Тук се чудя какъв точно да бъде: марка , дали да е тенор, алт или др. Като ценова рамка бих сложил до осемстотин лв. След време , ако имам резултати, мога да си закупя по-добър. Принципно харесвам джаз музика както и джазиран-хаус. Понякога хаус парче може да стане вълшебно, когато има едно размазващо сакс-соло в него. Това го казвам, за да изложа какво точно искам да свиря на него в бъдеще. Моля ви, да ме ориентирате по въпросите , които си задавам. Цена, марка, вид на саксофона (може би тенор) , евентуално ще ми трябва и учител от София. В момента ми трябва нещо средно като качество, но достатъчно добро, за да не ми разкрие саксофона като инструмент в лоша светлина, когато го взема в ръце и издуя бузи ! Аз съм едно бебе, което иска да открие света на саксофона ^Хубаво е, че си "запален" - без желание не става нищо. Трябва да си готов за трудности - овладяването на инструмент изисква постоянство. Хубаво е да се посъветваш със специалист - малък тест за музикалност. Проблемът със изчукването на някакъв ритъм може да се окаже просто липса на координация в ръцете. За откриване на отделните тактове се налага придобиване на определени знания - макар и елементарни. Без заучаване на Елементарната теория на музиката и подходящ учител, няма да стане. Трябва да се спреш на един от двата вида саксофони - тенор или алт. Единия е по-скъп от другия, макар и малко. Нов инструмент в рамките на 1000лв. можеш да намериш. Посъветвай се с Цецо Русинов /бивш саксофонист/. Има музикален магазин до Музикалната академия. Ако прецениш, че си готов, хвърляй се смело в "блатото". Ако нещо не се получи, както искаш, вини само себе си. Цитирай
Recommended Posts