Vlad Публикувано Юли 8, 2005 Публикувано Юли 8, 2005 Предлагам следните ноти: Й. С. Бах за тамбура: Обработка : Анастас Михайлов Стил: предкласика Дванадесет пиеси на Й. С. Бах преработени за една и две тамбури. Интересен експеримент за тамбуристи. Потърсете ново звучене на инструмента с музиката на Бах. Можете да ги намерите в книжарницата на Съюза на композиторите в София, в нотните книжарници в Пловдив, както и да контактувате лично с мен. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 12, 2005 Отговорено Ноември 12, 2005 Това заслужава да бъде чуто :think: Цитирай
Rising_Force Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Предлагам следните ноти: Й. С. Бах за тамбура: Обработка : Анастас Михайлов Стил: предкласика Дванадесет пиеси на Й. С. Бах преработени за една и две тамбури. Интересен експеримент за тамбуристи. Потърсете ново звучене на инструмента с музиката на Бах. Можете да ги намерите в книжарницата на Съюза на композиторите в София, в нотните книжарници в Пловдив, както и да контактувате лично с мен. Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 13, 2006 Автор Отговорено Февруари 13, 2006 (Редактирано) Това заслужава да бъде чуто :think: Бах изпълнен на табура звучи странно автентично. Много напомня на звученето на клавесина /поради подобния принцип на звукоизвличане - дърпане на струните с перце/. Редактирано Февруари 13, 2006 от Vlad Цитирай
NitroBGA Отговорено Февруари 13, 2006 Отговорено Февруари 13, 2006 Един приятел (гъдулар) ми донесе Бах за намбура с транскрипции за китара Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 13, 2006 Отговорено Февруари 13, 2006 Оно На Небето Вече сигур "Йохан Пумпала" Му Викат ама нека! Алекс Масси показа как става. Майка ми като дрът познавач го излуша 'сичкия "Ин дъ нейм оф Бах" и каза че го е запазил максимално. Може и на тамбурица да звукне Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 17, 2006 Автор Отговорено Февруари 17, 2006 Един приятел (гъдулар) ми донесе Бах за намбура с транскрипции за китара Не разбирам - какво имаш предвид с това "транскрипции за китара"? В нашите ноти има означения за струни, пръсти и позиции. Но те са си удобните за тамбура и са писани специално за инструмента. Също така транскрибирането не значи единствено да напишеш пръсти и т.н.,а включва и промени в разположението на акорди и други свързани със спецификата на инструмента технически изменения. Влад Цитирай
Recommended Posts