Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.

Купих си картата и започнах инсталацията както е посочено в упътването от СД-то.

Драйверите се инсталират успешно, но след рестарта Windows не разпознава и не намира

картата.

Опитах и с последните драйвери от сайта на М-Аудио и резултата е същия.

Тествахме картата на 2 различни ПС-та и също не работят.

Синия диод на картата мига постоияно и бързо, дори при включен и исклучен power бутон.

Когато стартирам софтуера на картата от контрол панела ми изкарва съобщение че картата

ми не е свързана към компютъра.

Firewire ми е активиран от биоса и работи безпроблемно.

ПС. Картата е купена от E-Bay и е ползвана малко време. Продавача твърди че картата работи

без проблем.

Ако някой знае решение или има някаква идея по въпроса да пише.

Мерси предварително.

Отговорено

Файъруайър-ските са така, аз пробвах съседния модел FireWire Audiophile. Мога да кажа следното:

1. Винаги с последните драйвери от сайта. Тия на СД-то са, за да не мрънка клиента, че няма (това важи за всеки хардуер).

2. Слагаш драйверите, инсталираш, рестартваш и ЧАК ТОГАВА забождаш картата. Тя си се намира и т.н. (това важи за М-аудио конретно, за други не знам).

3. Такъв проблем имах с ползването на два ОС-а при мултибуут система (Глиста и МакОСХ), но с известно редуване на гасене на картата/уин-а успях да се науча да не ми го прави. Само дето вече не помня каква беше зависимостта... :) За този проблем има писано в нета, имаше и солюшъни. Потърси в сайта на М-аудио в секцията им Knowledge Base.

Успех!

Отговорено (Редактирано)

имах същия проблем. При мен се оказа, че единия от портовете на картата (1394 )не работеше... или не знам... просто го включвах в другия.

В общи линии .....made in china

Редактирано от VSTi
Отговорено

Имах подобен проблем с Behringer FCA-202 не искаше да инсталира нито драйвърите от диска, нито тези от сайта.Накрая се оказа че е от уиндоуса.

Отговорено

Тъй като имам същата карта ще ти задам един въпрос.Направи ли всичко точно при инсталирането както е описано.в лаптоп ли я включваш или в ПЦ.Ако е в лаптопа нали знаеш че трябва да и включиш и захранването.След като инсталира драйвърите тогава ли включи картата.Защото изрично е казано да се включи кабела след като се инсталират драйвърите и се изключи компютъра от пауър бутона.След това ако си го направил като пусне'компа и ти се зареди уиндоуса има един малък период на изчакване в който нищо не се случва и чак след тожа започва да ти намира картата.