vihro Отговорено Май 3, 2008 Автор Отговорено Май 3, 2008 Мерси Лошото обаче е ,че не можах да запаля барабанистите от форума,поне да видят как американските колеги сами си правят инструменти със супер качество и не робуват на марки.Все по-често гледам по световните сцени барабанисти чиито барабани са производство на някоя малка и не чак толкова известна фирма.В БГ има един много добър барабанист чието име не зная,но често свири с Графа.Корпусите на барабаните са му Келър мейпъл донесени от Пепи Славов син от Щатите и тук си ги е довършвал. Шапка им свалям на китаристите в БГ,че са с по-отворено съзнание,правят си китари и свирят на тях с кеф Цитирай
Monni Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Здравейте. Някой може ли да ми каже от България дали мога да си набавя хардуер за солобарабанче. Yamaha дали продават насипно... Дали можете да ми дате и някакъв сайт с графики за звуковите качества на видовете материали (дърво), че ги знам като здравина. Благодаря предварително. Успех! Цитирай
vihro Отговорено Февруари 27, 2009 Автор Отговорено Февруари 27, 2009 Дай първо да минем на ТИ На първият ти въпрос,за жалост отговора е НЕ или поне аз не зная от къде в БГ може да си набавиш хардуер за корпуси.Ямаха предлагат такива части за подмяна в каталозите си,но от БГ е невъзможно да си внесеш по този начин.Имаше възможност да се поръчат през сайтове като Томан или Мюзикстор,но и при тях тези храктерни части от харда на корпусите вече не се предлагат-те както знаем ,са запазена марка на дадената фирма.Остава третият начин,който и аз практикувам,има сайтове за дръм билдъри.Ето ти 2 европейски,с които аз поддържам контакт: http://www.customdrums.de/shop/ http://highwooddrums.co.uk/ Последните са редовен участник в NAAM На вторият ти въпрос предполагам отговор има някъде из мрежата,просто потърси.Аз лично не съм се интересувал,защото всичко в правенето на барабани е много субективно-начина,конструкцията,материалите,финиша,хардуера,така че,да можеш да сравняваш после резултата.Просто експериментираш с видовете дърво-описания кой вид какъв основен тон носи има в нета,но дали ще го постигнеш е отделна работа.Но графики нямам и не съм виждал.За повече информация може да посетиш този форум: http://forum.drumshed.org/ поздрави Цитирай
Monni Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 Благодаря за информацията. За частите се интересувах, защото ако съм прочел правилно си дал около 300 кожи. А да зема един соло барабан и да му изхвърля тялото е тъпо. Като има лев ще има и барабан (ако намеря от някъде плексигласови тръби ще си направя сет ). За материала питам - имам доста видове и ми се ще да стане нещо със звук който по-ще ми хареса (бреза само нямам ама и тя не се смята за материал). Като направя нещо ще пиша може и да стане до края на годината, а до тогава яко Цитирай
capri Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 приятел ти си луд , браво. Опредлено ако имаш желание да се занимаваш с подобно нещо ще е супер да напрвиш БГ марка в света на барабаните Цитирай
vihro Отговорено Март 1, 2009 Автор Отговорено Март 1, 2009 За съжаление и други са се опитвали преди мен и не са успели-в родината ни ръчно изработените инструменти /барабани/ не са на мода Цитирай
Monni Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Като реша да взимам чарколяци ще пиша че ме няма с тия поръчки от интернет. Ако се намери някъв 5-10 годишен пън или филия може и да пропуснем лепето Цитирай
vihro Отговорено Март 1, 2009 Автор Отговорено Март 1, 2009 (Редактирано) За "пън" се иска толкова много опит и два пъти повече знания, приятелю,че ти е бедна фантазията Има само 2-3 фирми в света,които могат да се справят с тази нелека задача,но защо пък да не опита човек щом има желание Редактирано Март 1, 2009 от vihro Цитирай
Monni Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Уменията не ги мисли, ми нямам пари в момента за дреболиите и кожи иначе да е вече готов барабана. Цитирай
capri Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Това беше силно изказване, но евала ако е така и дано проекта ти бъде успешен Цитирай
Nicko Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 Абе брато, а да знаеш в БГ кой може да направи ДЪРВЕНИ ОБРАЧИ за соло барабанче?!?!? Дайте някакви координати на майстори ако знаете, моля...) Цитирай
vihro Отговорено Март 5, 2010 Автор Отговорено Март 5, 2010 (Редактирано) "Брато",не мога да ти помогна за обрАчите-съжалявам! Редактирано Март 5, 2010 от vihro Цитирай
llubaci Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Абе брато, а да знаеш в БГ кой може да направи ДЪРВЕНИ ОБРАЧИ за соло барабанче?!?!? Дайте някакви координати на майстори ако знаете, моля...) Аз мога да направя обръчи, и не само обръчи.Мога да направя всичко дървено по барабаните. тел. 0879 10 29 17 Цитирай
vihro Отговорено Октомври 1, 2011 Автор Отговорено Октомври 1, 2011 Малко опресняване на информацията, понеже въпросният форум беше закрит и цялото знание в сферата на барабано производството се събра тук: http://pdgood.us/drumshed/ Успех на всички ентусиасти Цитирай
vihro Отговорено Декември 23, 2011 Автор Отговорено Декември 23, 2011 С колегата Пламен Георгиев решихме да му спретнем едно барабанче от череша 13х7". Ето резултата в снимки (от N44 нататък) след първата ръка лак. Ще ъпдейтвам след всеки от останалите етапи, до финалния резултат http://vihro.snimka.bg/arts/solobarabanche.170843.25911544 Цитирай
Recommended Posts