Jump to content
Българският форум за музиканти

Ch-1 Vs. Ce-5


IcoExistEnds

Recommended Posts

Сигурно преди година се сдобих с BOSS CH-1 Super Chorus и не, че не съм доволен, но имам някакви малки съмнения, че ако си бях взел CE-5 Chorus Ensemble, щях да бъда по-доволен... CE-5 е някъде с 20 кинта по-скъп, което ме кара още повече да се съмнявам в избор си. Някои ще кажат "еми чуй ги и си избери по-доброто..." Е да, ама в магазина тогава разполагаха само с CH-1 и нямах възможността да сравня как звучат на живо. А вички знаят колко са близки до действителността sample-ите в сайтовете :) . Така че ако има някой с мнение по въпроса, нека сподели... Не ми е болка за умиране, но ще ми стане по-добре, ако не съм се прецакал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, Боже! :)

 

Вземете разберете ( до тези които не са го разбрали), че

А вички знаят колко са близки до действителността sample-ите в сайтовете

- е пълна глупост, ако се има в предвид, че семплите не са близки. И те са свирени на живо, не на мъртво...

Семплите са направени точно с този ефект, от професионалисти, които знаят как да свирят и как да записват.

Това, че ако някой не е стигнал до този етап си е негов проблем.

Ch-1 Vs. Ce-5

И двата са много хубави.

Ако на някой не му харесват - проблемът е в "неговия телевизор".

Звучат различно.

Така, че отговорът на въпроса, кой по ми върши работа, е ЛИЧЕН!

Демек, кой каквото и да ти казва, нещата пак опират до теб.

Това не го казвам назидателно, а да се осмислят малко подобните нижещи се теми.

 

Тоест, да чуеш семплите от сайта на бос е напълно достъчно, за да усетиш каква е разликата между двата.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи точно какво искаш. Имал съм преди ЦС-1 на Бос и бях страшно доволен от това камионче- даваше най мекият и приятен хорус с който съм свирил и с нещата които ползвах тогава звучеше убийствено... не бих го продал или заменил ако не ми го бяха откраднали, обаче точно като теб когато отидох в райзинга нямаха от него, а имаха хорус енсембъл ( може би ти си го взел :) ) и се зачудих дали да го взема след като бях свикнал на мекият и приятен тон на ЦС-1. Вкрайна сметка след 15 минути чудене и благодарение на Ники който работи там и ми навключи 3-4 усилвателя да го пробвам с различни си рекох абе...хорус ще все тая да го е...:) Взех си го без да мога директно да ги сравня в магазина и не съжалявам тъй като просто има за 20 кинта повече възможности и може да се докара близо тона на ЦС-1 но трябва да се въртят копчета и е играчка да го разучи човек...просто с ЦС1 се работи бързо и дава дълбок и приятен мек хорус - какъвто лично аз харесвам. ЦЕ-5 ми звучи мааалко по стерилно но това е субективно усещане - зависи от усилвателя китарата останалата периферия и не на последно място от слуха на човека. В крайна сметка ако търсиш класически дълбок мек хорус тип - роланд джаз - имаш го в ръцете си зависи от другите неща които ползваш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за изчерпателния отговор на Teleriq ;) Еми имам MT-2 и PW-10... От Rising-а между другото ми казаха, че точно комбинацията => CH-1 с MT-2 е перфектна... Май съм съгласен. Пробвал съм коруса и с други дистъри, но не звучи така добре... Абе... върши ми работа :thumbup: Извинявай, TONY, че те занимавам с такива несъществени простотии... можеше просто да не отговаряш. А колкото до sample-ите: съгласен съм, че са записани от хора-професионалисти; да-има разлика между двата ефекта в това как звучат в сайта... Мисълта ми беше, че не съм ги чувал с моята китара, на моето кубе... Няма знечение... Не отричам беглия си опит в музиката, но няма нужда от нападки. Благодаря за отделеното внимание :recourse:

Редактирано от IcoExistEnds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.