Jump to content
Българският форум за музиканти

Stagg


netz

Recommended Posts

Здравейте искам да се посъветвам с вас относно басовете на стаг до сега с всеки с които съм говорил за това само негативи са ми наливали хаха били бръмчали,не били удобни трето пето та искам хора с опит свирили на такива басове да споделят впечатления ! и по конкретно ме интересува този бас http://www.camerton999.com/index.php?s=det...=68&Link=41

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравей!Oтносно за Стага...определено не се срамувам да кажа,че и аз свиря със Фретлес бас на Стаг.Аз мисля,че за тези пари самата китара звучи идеално.Естествено не звучи както един Фендер Джаз бас примерно,ама пък именно за това хората са създали така наречените ученически китари под марката на Стаг,за да са достъпни за всички и да вадят горе-долу добър звук.Китарата ми има абсолютно същата форма като тази на снимката и на мен си ми е удобно,ама пък то си е до човек,не на всекиго може да е удобно.За това има разнообразие.Имам я от една година и всичко й е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не защото примерно за 30 лв повече в същия магазин има 4 струнен ибанец с пасивна електроника самоче и нз дали си заслужава да си дам парите за стага в такъв случай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за Ибанеца , не съм свирил със Стаг , но имах барабанист , оборудван изцяло със Стаг , който спраска сплаш и счупи педал за нула време , а също се оплакваше , че размера на кожата му за каса е някакъв нестандартен .Аз лично не бих заложил на тази марка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза vurbito, чуй ги и двата. Сравни ги директно, ако можеш, като звук и усещане и реши кой ще ти е по-удобен. Щом и цените са им еднакви остава само въпроса кой предпочиташ ти.

 

Не виждам смисъл от крайностни мнения като "и най-скапания Ибанез е на светлинни години като качество от Стагг"... Не защитавам марката, има си своите недостатъци, но един бъдещ басист съвсем ще се шашне, след като чуе подобни изречения от фенове на тази или онази марка. :punk_guitar:

 

Аз също свиря със Stagg. Купих го преди около една година и като че ли единственото оплакване, което имам досега е, че наскоро единия от потенциометрите, който ползвам най-много, се е разхлабил, но това се оправя за 10 минути.

 

Като цяло - получаваш това, за което плащаш. Не очаквай невероятен инструмент, освен ако не си готов да се изръсиш със солидна сума. Ако си начинаещ, бас Stagg ще ти свърши много добра работа. Аз самия съм пример за това.

 

Последно - пробвай и пак пробвай, сравнявай и харесвай! И питай, но конкретни неща, а не "какво мислите за тази марка?" :)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютно вярно. И аз съм начинаещ и аз имам Стаг и нямам никакви оплаквания. Важното е че си ми харесва звученето (за този ценови клас естествено) и самата форма също ме изпълва. Просто трябва да ги чуеш и да си избереш и да очакваме нов басист във форума :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се карайте бийте се че е по тихо :punk_guitar:

В дружба в магазина на ямаха са докарали доста модели на Стаг . Корт . Иесп . Хонер и др Ходете ги чуйте

вчера бях там направо съм очарован толкова много инсрументи са докарали на много добри цени

напр Корт 5 стр махагоново тяло гриф бубинга активна ел-ка два хъмбъкера 550 лв страшен тон извади

очакат много скоро пратка Ибанец

ако имате път на там отбийте се и разгледайте се нещо ще ви хване окото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не защото примерно за 30 лв повече в същия магазин има 4 струнен ибанец с пасивна електроника самоче и нз дали си заслужава да си дам парите за стага в такъв случай

То това е Ibanez,колкото аз съм Steve Harris,а иначе и аз свиря от 2 години,със Стаг,ама е доста съкс,но пък като за евтин модел са екстра,защото пък ако ги нямаше,щеше да се наложи да си купиш същият бас ,но на Ямаха примерно и щеше да е със 200 лева по-скъп!Ама ако ще ти е първи бас купувай,аз бях на седмото небе като го купих,защото преди това сумати време свирех на Орфей!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тайванска ямаха, сингапурски айбанец или швейцарски стаг...... аз направих моя избор, преди 7-8 години в Зарата нямаше голям избор, а до София се пътуваше 6 часа с влак......

Редактирано от BASSSKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

швейцарски стаг......

 

Да бе да, ако Стага го правеха в Швейцария, такава ли щеше да му е цената, при оня стандарт швейцарски, и при ония "ниски" заплати... Айде мислете малко - за да бъде цената на един продукт ниска, трябва себестойността му да е ниска - демек или заплатите да са ниски, или цената на материалите да е ниска (т.е. материали с ниско качество). А най- добре - и двете в комбинация - правено в Изтока (китайците бачкат за по 50$ на месец) и с най- евтините възможни материали.

Страничния ефект от това поевтиняване, е един некачествен инструмент с некачествена изработка. Нали се сещаш - има известна разлика разни китайски "комбайнери" да ти слагат прагчетата, и да ти ги сложи някой майстор лютиер. Давам за пример поставянето на прагчетата, щото това май е единствената част от процеса на изработка, където не може без човешка ръчна намеса. Пример тук - завод "Кремона", където работят не лютиери, а дърводелци. Ама точно тая тънка разлика прави продукта им нисък клас.

 

Да се върна в топика - Стаговете, като всяка евтина китара, са добри за парите си. Като за първи бас стават. В момента, в който хванете по- горен клас инструмент, моментално ще усетите разликата и повече няма да ги коментирате. ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи баса няма да ми е пръв нито почвам сега да свиря просто нямам опит с марката за това се съветвам благодаря на всички отговорили

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като бивш собственик на китара и на бас Стаг да си кажа мъките тук. От китарата бях много доволен, но причината за това е, защото тя не беше никак евтина... 500лв. си струваше... Басът имаше много проблеми. Писал съм за тях в други теми за Стаг. Като цяло:

 

1. Заземяването му беше зле. Тоест беше сложена жицата под струнника, който старателно беше боядисан с поне две ръце и нямаше ефект от цялата идея за заземяване.

2. Сетъпът му едвам го направих... Нямам идея защо, но със сегашния ми бас нямам никакви грижи да човъркам по фините настройки... Тоест на онзи нещо му беше зле :)

3. Тялото беше по-леко от очакваното и затова грифът увисваше надолу, което ме уморяваше, защото го държах докато свиря.

 

Като форма са ги докарали доста добре. Моят не беше и лошо изработен. Тоест нямаше криви прагове, или някакви недомислици по тялото или грифа. Приятен инструмент като за ниската си цена, но за това, което ми трябваше се оказа, че това не е моята марка... Минах на Уошбърн и никак не съжалявам за тази насока, която получих от продавача при покупката на баса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.