Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво ще кажете за китара "jackson" Za 520lv?


famousest

Recommended Posts

Не искам да се представям за особено авторитетен, но аз самият съм притежател на Jackson, като имам опит със Squier, Ibanez i ESP (последните две са в ценовия клас на Jackson-a) и искам да споделя моите лични впечатления без да ангажирам никого. При 2-а Squier-a наблюдавах някои кофти явления като леко бръждене при пикване отгоре-надолу, без да има такова при обратния вариант, което ме навежда на мисълта, че е крива връзката между грифа и тялото. Имаше и още проблеми от най-различно естество, свързани със самото свирене, които не го правеха невъзможно, но понякога усещането не беше на ниво. Звука не коректно да го коментирам, защото това все пак бяха китари за по 250-300 лв. - колкото, толкова. Искам само да отбележа, че при останалите китари не забелязах никакви дефекти и проблеми, които да имат отношение със самото свирене и в общи линии не изпитвах никакво неудобство. В крайна сметка предпочетох Jackson-a, защото ми е най-удобен и звукът не е лош като за толкова пари, тремолото не се разстройва никак и като цяло китарата ми върши добра работа. Но ще си позволя да не се съглася с колегите, които говорят с пренебрежение към всички китари, които са под 1196 лв., защото макар и да не са със страхотно звуково качество и да са фабрични, много от тях поне нямат хардуерни проблеми. Просто Squier са толкова масови, че сшансът да се намери бройка, която да няма нужда от сет-ъп е малък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

famousest, използвай търсачката и прочети темичката на TONY за китарите, той човекът го е казал и всички го знаеят колкото даваш - толкова получаваш, това е. И трябва да знаеш какво ще свириш наистина.

 

ПП: Това не са единствените два варианта като марки, има хубави китари за 400-500 лева. Все ще намериш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми тия джаксъни от 520 не са лоши .. аз имам 1 такъв и не е лоша китарка .. бриджа си е сносен адаптер доста остър е (за метъл е що годе добре) и не шуми много а предния е по басов и може да се свири джазче с нея (колкото и тъпо да звучи) мисля че за тези пари си е много добър избор само дето грифчето е малко тегаво ама се свиква бързо :D каде каде е по добре от страт-а ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе... тая тема е една от многото такива тип "кое да избера".

 

Глупавото в слуая е, че двете китари за които човека се двоуми са коренно различни.

 

Все едно да ни питаш Ферари ли да си купя или Опел Зафира баси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе не е точно така разликата е само в стила които ще се свири . Този ,,жаксон ,, не е като такъв за 1000 лева , правен е в Индия и дървото не е истински алдер ! Но определено ако ще се свири метал 100 на 100 земи ,,жаксона,,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш китара за метъл или Jackson или ESP имал съм Jackson не е лоша китара но втората марка повече ми харесва като звук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

препоръчвам ти джаксъна, но искам да питам по-разбиращите от мен дали е възможно да се смени грифа на такъв джаксън и въобще може ли да се поръча гриф по нета натпример?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

препоръчвам ти джаксъна, но искам да питам по-разбиращите от мен дали е възможно да се смени грифа на такъв джаксън

 

мда грифовете на евтиниже жаксони са гадни (поне на мен не ми допадат) и радиуса и е много плосък :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш китара за метъл или Jackson или ESP имал съм Jackson не е лоша китара но втората марка повече ми харесва като звук!

 

А дали ESP за около 600 лева е със същото качество като Jackson за такава цена? Не съм свирил на ESP, но ги хвалят като най-качествените на метъл сцената. За да е толкова евтина такава китара, би трябвало и ESP-то като Jackson-а да не е 100% алдер и сглобено в Индия, нали? Ако не, което е молко вероятно - човека да търси ESP за 500-600 лева, а ако не те кефи звученето адаптери и струни има много. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

китарите по 5-600лв от бюджетните серии обикновено нямат общо със скъпите модели, така че и ЕСП или Джаксън да са големи на метъл сцените или пък фендер са големи в рока не значи че така стоят нещата и с евтините серии които са направени за да се купуват от начинаещи предимно :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.