Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Ами значи имам някакви скромни спестявания (300-400 лв.) и си мисля да си купя таз китара, от няколко други теми за покупка на китара забелязах че доста я тачите тук. Та реших да се поинформирам за нея във отделна темичка. Кажете си мнението, аз съм свирил на такваз 3-4 пъти и честно казано не мога да преценя стори ми се малко дървеничка във високите позиции.

erg121u_medium_jpg.jpg

Body: Agathis

Neck: Bolt-on maple

Fingerboard: Sonokeling, 350mm (13.75”) radius

Frets: 22

Scale length: 648mm (25.5”)

Pickups: One single coil, two humbuckers

Controls: Five-position pickup selector, master volume, master tone

Bridge: Vintage-type vibrato

Finish: Black

Like the EG112, the ERG121U is styled on the sleek, contoured lines of Yamaha’s double-cutaway Pacificas, and includes a smoothly-operating vintage vibrato and a slick, full-scale neck allowing easy access right up to the 22nd fret.

Sounds are geared more towards the heavy-rock fan, with meaty-sounding humbuckers at the neck and bridge positions, and a clear-toned single-coil pickup in the middle. Additonal tonal versatility is provided by the five-way pickup switch which enables pickup combinations to be selected. Definitely a lot of guitar for not much money.

Редактирано от [tie]
Отговорено

Ами аз съм от София, но офертата си струва. А нещо по-специално по въпроса с китарката, някакви мнения?

Отговорено

Адски често съм виждал по форуми спор Yamaha ERG 121 или Squier Showmaster. Аз също като започевах се чудех коя от двете. Мисля че тук дори доста се е изписало, спомням си как спорех с някой точно затова. Виж сърч на най-старите теми.

Та ето го и моето мнение. Китарата не ми харесва. Някак си по-неудобна ми е от другите от тоя калибър. Аз лично те съветвам да се ореантираш към Squier Showmaster, който е със 2 humbuckers, 24 прагчета и Floyd Rose. Последно като я гледах струваше 350 лева. А иначе пред ямахата предпочитам лично аз Squier Bullet Strat. Същите характеристики като ямахата, но грифа повече ме кефи. Ааа всъщност скуайъра е с 3 сингъл койл.

Отговорено

Сакън - объркал си се. Къде си видял скандиращите тълпи, тачещи таз една китара :)

Ако ще е такъв клас - поне разгледай Пасифика серията. И по-точно Yamaha PAC112 например.

Отговорено

Китариста на Envy свири с такава и рути момчето. Купувай, оная втората ръка и това какво му мислиш. Колкото повече мислиш, толкова повече се затормозяваш и накрая ще направиш някаква глупост.

Отговорено (Редактирано)

Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? :(

<_>

Редактирано от VOSTOK
Отговорено
Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? :)

:)

Въобще не съм поглеждал.

И все пак, Стиви, доколкото знам си напреднал китарист, би трябвало да знаеш какво ти харесва, какво не, ориентирал си се вече както търсиш като звук. Отиваш в магазина, пробваш и си заминаваш, с или без китарата е въпроса, на който сам ще си отговориш.

Отговорено
Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? :bravo:

:dance:

Въобще не съм поглеждал.

И все пак, Стиви, доколкото знам си напреднал китарист, би трябвало да знаеш какво ти харесва, какво не, ориентирал си се вече както търсиш като звук. Отиваш в магазина, пробваш и си заминаваш, с или без китарата е въпроса, на който сам ще си отговориш.

:P:P:P тва е само аватара на Стивата.... ;) иначе потребителя е нов и начинаещ.......

Аве Китарката си струва....поне за тея пари няма да намериш по-добра

Отговорено
Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? :bravo:

:dance:

Въобще не съм поглеждал.

:P;):P тва е само аватара на Стивата.... ;) иначе потребителя е нов и начинаещ.......

Аве Китарката си струва....поне за тея пари няма да намериш по-добра

Да бе, и аз се обърках че е Вай това... :P

Ма той друго си харесва ;)

Отговорено

АХ! ЛЕЛЕ! :wall: АААААААА! :dance::bravo::P

А бе взимай китарата ебати! Това е то! Перфектна е! Не ги слушай другите :P

Отговорено

Абсолютно се присъединявам към горното мнение.

Притежавах такава китара и адски ми е мъчно, че я продадох (след това доста съжелявах). Може би просто моята е била много късметлийска бройка :godbless: , но наистина ми беше супер удобна като гриф и вадеше учудващо добър звук... пък и визията и не беше никак зле :)

Моето мнение е, че Ямаха по default са си по-добри от скуайърите, а специално този модел е доста сполучлив и е екстра за цената си. Обаче си става въпрос за ERG121, EG112 е почти същата цена, а определено не ми харесва толкова.