[tie] Публикувано Юли 3, 2005 Публикувано Юли 3, 2005 (Редактирано) Ами значи имам някакви скромни спестявания (300-400 лв.) и си мисля да си купя таз китара, от няколко други теми за покупка на китара забелязах че доста я тачите тук. Та реших да се поинформирам за нея във отделна темичка. Кажете си мнението, аз съм свирил на такваз 3-4 пъти и честно казано не мога да преценя стори ми се малко дървеничка във високите позиции. Body: Agathis Neck: Bolt-on maple Fingerboard: Sonokeling, 350mm (13.75”) radius Frets: 22 Scale length: 648mm (25.5”) Pickups: One single coil, two humbuckers Controls: Five-position pickup selector, master volume, master tone Bridge: Vintage-type vibrato Finish: Black Like the EG112, the ERG121U is styled on the sleek, contoured lines of Yamaha’s double-cutaway Pacificas, and includes a smoothly-operating vintage vibrato and a slick, full-scale neck allowing easy access right up to the 22nd fret. Sounds are geared more towards the heavy-rock fan, with meaty-sounding humbuckers at the neck and bridge positions, and a clear-toned single-coil pickup in the middle. Additonal tonal versatility is provided by the five-way pickup switch which enables pickup combinations to be selected. Definitely a lot of guitar for not much money. Редактирано Юли 3, 2005 от [tie] Цитирай
solo5 Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 Виж ТУК "wessy" продава същата за 220 кинта хем ще си спестиш някой лев Цитирай
[tie] Отговорено Юли 3, 2005 Автор Отговорено Юли 3, 2005 Ами аз съм от София, но офертата си струва. А нещо по-специално по въпроса с китарката, някакви мнения? Цитирай
Fenix Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 Адски често съм виждал по форуми спор Yamaha ERG 121 или Squier Showmaster. Аз също като започевах се чудех коя от двете. Мисля че тук дори доста се е изписало, спомням си как спорех с някой точно затова. Виж сърч на най-старите теми. Та ето го и моето мнение. Китарата не ми харесва. Някак си по-неудобна ми е от другите от тоя калибър. Аз лично те съветвам да се ореантираш към Squier Showmaster, който е със 2 humbuckers, 24 прагчета и Floyd Rose. Последно като я гледах струваше 350 лева. А иначе пред ямахата предпочитам лично аз Squier Bullet Strat. Същите характеристики като ямахата, но грифа повече ме кефи. Ааа всъщност скуайъра е с 3 сингъл койл. Цитирай
synchu Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Сакън - объркал си се. Къде си видял скандиращите тълпи, тачещи таз една китара Ако ще е такъв клас - поне разгледай Пасифика серията. И по-точно Yamaha PAC112 например. Цитирай
vovcho Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 Китариста на Envy свири с такава и рути момчето. Купувай, оная втората ръка и това какво му мислиш. Колкото повече мислиш, толкова повече се затормозяваш и накрая ще направиш някаква глупост. Цитирай
VOSTOK Отговорено Юли 4, 2005 Отговорено Юли 4, 2005 (Редактирано) Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? <_> Редактирано Юли 4, 2005 от VOSTOK Цитирай
vovcho Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? Въобще не съм поглеждал. И все пак, Стиви, доколкото знам си напреднал китарист, би трябвало да знаеш какво ти харесва, какво не, ориентирал си се вече както търсиш като звук. Отиваш в магазина, пробваш и си заминаваш, с или без китарата е въпроса, на който сам ще си отговориш. Цитирай
spotlight_kid Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? Въобще не съм поглеждал. И все пак, Стиви, доколкото знам си напреднал китарист, би трябвало да знаеш какво ти харесва, какво не, ориентирал си се вече както търсиш като звук. Отиваш в магазина, пробваш и си заминаваш, с или без китарата е въпроса, на който сам ще си отговориш. тва е само аватара на Стивата.... иначе потребителя е нов и начинаещ....... Аве Китарката си струва....поне за тея пари няма да намериш по-добра Цитирай
Fenix Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Да ти прави впечатление, че оная, втората ръка вече е букната? Въобще не съм поглеждал. И все пак, Стиви, доколкото знам си напреднал китарист, би трябвало да знаеш какво ти харесва, какво не, ориентирал си се вече както търсиш като звук. Отиваш в магазина, пробваш и си заминаваш, с или без китарата е въпроса, на който сам ще си отговориш. тва е само аватара на Стивата.... иначе потребителя е нов и начинаещ....... Аве Китарката си струва....поне за тея пари няма да намериш по-добра Да бе, и аз се обърках че е Вай това... Ма той друго си харесва Цитирай
vovcho Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 АХ! ЛЕЛЕ! :wall: АААААААА! А бе взимай китарата ебати! Това е то! Перфектна е! Не ги слушай другите Цитирай
bulby Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Абсолютно се присъединявам към горното мнение. Притежавах такава китара и адски ми е мъчно, че я продадох (след това доста съжелявах). Може би просто моята е била много късметлийска бройка , но наистина ми беше супер удобна като гриф и вадеше учудващо добър звук... пък и визията и не беше никак зле Моето мнение е, че Ямаха по default са си по-добри от скуайърите, а специално този модел е доста сполучлив и е екстра за цената си. Обаче си става въпрос за ERG121, EG112 е почти същата цена, а определено не ми харесва толкова. Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Мда една такав прашасва у дома сега но е много добра по дяволите. Цитирай
Recommended Posts