Icarus Публикувано Юли 3, 2005 Публикувано Юли 3, 2005 Търсих такава тема и не намерих . Ако има все пак - съжалявам. Интересно ми е да питам като правите tapping с дясната ръка ноктите ви пречат ли? В смисъл говоря за хората, които свирят хем на класическа китара, хем на електрическа и забиват яко жици. Аз като го опитвам това ми е много терсене. Щото първо че като забождаш нокти в грифа той съвсем логично почва да се надира и това не е хубаво . Да не говорим че нокътят става на гъз точно за няколко удара. Получава се нещо там, звучат някакви неща ала-бала, ама е кофти :wall: . Опитвам са да удрям малко под ъгъл, така че да не закачам струните и грифа и не мога точно с върха на пръстите, както си мисля че принципно би трябвало да е :think: . За по бавни tapping-и нямам проблеми, там всичко си идва на мястото щото имам време да внимавам, ама дигне ли се темпото мамата си и всичко омазвам. Мисълта ми е дали има някакъв пиниз, дали и други удрят под ъгъл и се получава като хората все пак (и следователно аз просто съм некадърен), или това е от случаите има-нокти-има-проблем-няма-нокти-няма-проблем? Пък и не познавам никой дето да свири класика и едновременно с това да забива здраво с double-hand-ове. Тъй че.. чакам мнения, предложения, whateva и така нататъка Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 намали дължината на ноктите просто. като свирех яко класика и аз бях станал като орел в ноктите, но с времето почнах да скъсявам и се оказа, че ноктите може да са с много малка дължина и пак да дърпат струната а и да не пречат на различните постановки (дабъл хенд и бързо кънтри например). Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 Каквото каза Китарата Пешо - ноктите да са съвсем леко загатнати. И аз така навремето си бях пуснал зверски маникюр и даскала ми щеше да припадне от смях. Цитирай
Creeping_Death Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 Когато свирех на акустична преди да почна на електрическа както другите бях с дълги нокти но с времето разбрах, че всъщност е по-добре да се свири с малки нокти, но все пак и не е невъзможно да се свири без тях! В момента нямам нокти и от време на време пак си подрънквам на аксутична китара и свиря класика Ама определено отделям повече внимание на електрическата Цитирай
chacho Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 (Редактирано) пробвай да тапваш с перото, също става btw, и аз навремето прасках яки нокти и моя даскал също ми се смееше явно сички са еднакви подигравчии, не ги е срам Редактирано Юли 3, 2005 от chacho Цитирай
spotlight_kid Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 Аве не си оставяй много дълги нокти/все пак не ти трябва да отваряш консерви с тях и да си режеш пържолата/..пък и както няйкой спомена има напръстници които можеш да ползваш за кухарката Цитирай
trendkiller Отговорено Юли 3, 2005 Отговорено Юли 3, 2005 да бе - и аз си бях надрал много зверски грифа на старата китара от тия нокти .Режеш ги и тва е,друг пиниз няма Цитирай
Icarus Отговорено Юли 4, 2005 Автор Отговорено Юли 4, 2005 Да, и аз напоследък стигам до тоя извод със скъсяването.. Ама иначе пък е яко като имаш някакви дълги нокти дърпаш нотичките някак си по готино. В смисъл усещането.. Глупости приказвам .Между другото моя даскал не ми се хили заради 'маникюрите' Мерси са съветите А, и още нещо покрай ноктите (ех д**ба нокти тва нокти онова..) - като си дрънкахте класика (щото оставам с впечатлението че повечето хора тук обръщат предимно внимание на ел. китарите) поддържахте ли ги с нещо? Ноктите в смисъл. Някакви мазила ли що ли.. Моите се държат на честна дума и въпреки че принципно са здрави на моменти сдават багажа и се чупят (непосредствено преди концерти обикновено... ) п.с. може да звучи педалско ама се кефя на дългите си нокти бахти. мания а, chacho, това за тапинга с перото стил 'сатриани' ли? Видях го веднъж на едно Г3 да прави такова нещо.. Става, обаче аз го правя като трилер, а не като нормален тапинг. Или може и като нормален? Не мога да дръпна струната с перото достатъчно ефективно, че да се чуе чисто. Не че съм пробвал много де Но като се замисля може и да се пробвам пак.. Цитирай
ba6 maistora Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 има едни напръстници абе някой свирил ли е с такива напръстци удобни ли са и колко струват, какви модели има, абе ще се радвам някой да обясни малко повече Цитирай
TONY Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 пийте ревалид за коса и нокти малко е скьпи4ьк оба4е Цитирай
Icarus Отговорено Юли 5, 2005 Автор Отговорено Юли 5, 2005 Хм тук в Стара Загора съм гледал такива напръстници.. Само че бяха някакви по странни, слагаш ги на пръста и те стърчат наляво (или респективно надясно), но няма за напред. Може да не съм видял каквото/както трябва, де, може да са вид шантави перца. Все пак при перцата бяха. Според мен е логично да са около перцата ама както и да е. Бяха на една и съща цена. Бройката. Значи пълен комплект излиза колкото 4 перца. Ако е това което е, естествено.. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 видял си "палец" - явно е нямало за другите пръсти в момента за ноктите - Геритомин или нещо такова в аптеката - 10 или 20 капсулни топчета пулни с мазна течност, предназначени за вътрешна употрепа, съдържат витамин Е и А мисля, струва 3-4лв макс, взимаш и с по едно на ден - разкъсваш го и с течноста мажеш ноктите и държиш 15-20мин така. една такава процедура годишно и се явяваш на конкурс за маникюр успех Цитирай
GuitarMaster Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Абе вие май нещо не сте разбрали за класическата китара и ноктите. Няма смисъл ноктите да са дълги, дърпането не се прави с нокът. Дължината им трябва да е 1mm над кожата на пръстта, самото дърпане се осъществява със самия връх на пръста а нокъта само спомага за по-готиния и силен звук. Аз вече доста време свиря и на двете китари и не бих казал че имам някакви проблеми (по отно6ение на ноктите де ). И не се излагайте с тея напръстници няма смисъл освен ако не свирите на банджо . А за готини нокти яще ябълки Цитирай
Recommended Posts