Jump to content
Българският форум за музиканти

За прекъсванията


Lynn

Recommended Posts

Здравейте!

 

От известно време следя този форум и най-накрая се престраших да задам един въпрос, който ме гложди от няколко месеца насам. Може да ви се стори смешно, но все пак. Преди има-няма 5 години се занимавах с пеене, по-точно народна музика, но откакто влязох в гимназията, прекъснах. Изобщо. Никакви упражнения, никакво поддържане на гласа (ако знаете какви грехове имам към него, ще ме линчувате). Само за развлечение си пея и то от време на време. А педагози са ми казвали, че имам силен глас. Сега обаче имам огромно желание да започна отначало, само че въпросът е: Къде е това начало? Имам предвид, всичко съм забравила.

Ще съм ви благодарна за едно-две напътствия.

 

Поздрави,

Лин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз прекъсвах за 4 години, гласът ми мутира и в резултат - вече пеех ужасно. Началото намерих при една вокална педагожка - отидох, разпя ме, каза, че почти за нищо не ставам (добре де, не го каза, но си го мислеше). Последва втора педагожка - разпя ме веднъж, разпя ме дваж и рече, че то пеенето е като колелото - не се забравя, но ако някога си карал с помощни колела, винаги можеш да се научиш да караш без ръце. След мутирането, диапазонът на гласа ми се беше "свил" до една мижава октавка, която звучеше отвратително. С малко повече работа успях да го разширя (доста и то), като вече понякога даже си мисля, че не пея толкова отвратително :thumbs_up: Та, потърси началото където аз го намерих - може да е там и за теб. И, успех - не се отчайвай, щом още ти се пее нищо не е загубено :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и моя е доста паднал, но не се предавай. Нормално е след, като си прекъснала, но е трудно човек да се справи сам!

Редактирано от Andrian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.