Lynn Публикувано Март 11, 2008 Публикувано Март 11, 2008 Здравейте! От известно време следя този форум и най-накрая се престраших да задам един въпрос, който ме гложди от няколко месеца насам. Може да ви се стори смешно, но все пак. Преди има-няма 5 години се занимавах с пеене, по-точно народна музика, но откакто влязох в гимназията, прекъснах. Изобщо. Никакви упражнения, никакво поддържане на гласа (ако знаете какви грехове имам към него, ще ме линчувате). Само за развлечение си пея и то от време на време. А педагози са ми казвали, че имам силен глас. Сега обаче имам огромно желание да започна отначало, само че въпросът е: Къде е това начало? Имам предвид, всичко съм забравила. Ще съм ви благодарна за едно-две напътствия. Поздрави, Лин Цитирай
CorvusCorax Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 И аз прекъсвах за 4 години, гласът ми мутира и в резултат - вече пеех ужасно. Началото намерих при една вокална педагожка - отидох, разпя ме, каза, че почти за нищо не ставам (добре де, не го каза, но си го мислеше). Последва втора педагожка - разпя ме веднъж, разпя ме дваж и рече, че то пеенето е като колелото - не се забравя, но ако някога си карал с помощни колела, винаги можеш да се научиш да караш без ръце. След мутирането, диапазонът на гласа ми се беше "свил" до една мижава октавка, която звучеше отвратително. С малко повече работа успях да го разширя (доста и то), като вече понякога даже си мисля, че не пея толкова отвратително Та, потърси началото където аз го намерих - може да е там и за теб. И, успех - не се отчайвай, щом още ти се пее нищо не е загубено Цитирай
Andrian Ivanov Отговорено Март 11, 2008 Отговорено Март 11, 2008 (Редактирано) То и моя е доста паднал, но не се предавай. Нормално е след, като си прекъснала, но е трудно човек да се справи сам! Редактирано Март 11, 2008 от Andrian Цитирай
Recommended Posts