vlex Публикувано Март 9, 2008 Публикувано Март 9, 2008 Здравейте, искам по-скоро мнение - търся схема за някакъв малък амп - 10-15вата, не повече, евентуално 2-3 тон корекции, мастър, мръсен канал също е добре да има - не прекалено тежък дист, ами нещо като за пънк, гръндж и разни други простотии дето не ги топля ква е разликата помежду им. Нещо не особено сложно, съответно и скъпо. Мерси предварително Поздрави, Влад Цитирай
bir4o Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 Здравейте, искам по-скоро мнение - търся схема за някакъв малък амп - 10-15вата, не повече, евентуално 2-3 тон корекции, мастър, мръсен канал също е добре да има - не прекалено тежък дист, ами нещо като за пънк, гръндж и разни други простотии дето не ги топля ква е разликата помежду им. Нещо не особено сложно, съответно и скъпо. Мерси предварително Поздрави, Влад [/sie] Ама лампово или транзисторно? Цитирай
7thString Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 Там, където оригинално беше схемата на Hi Octane, имаше и един не hi-gain амп който звучеше мн приятно Цитирай
vlex Отговорено Март 9, 2008 Автор Отговорено Март 9, 2008 (Редактирано) Транзистори, бе хора! Къде ми бутате лампи? Аз лампи само да си светна в стаята ползвам Сериозно - не ми стига ни акъл, ни знания, ни желание, ни пари, ни нищо за лампови изпълнения - диря по-скоро нещо елементарно с интегралки @7thString: Къде тва? Благодаря много отново на всички предварително Поздрави, Влад Редактирано Март 9, 2008 от vlex Цитирай
Overdrive Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 възможно най-просто - купи си сглобено китче 10-20 вата и го ползвай за крайно стъпало, а за преамп - направи нещо като сансамп или преамп като на liquid death и си готов може и от runoffgroove.com да си харесаш преамп освен това остава и захранване - то не е нещо особено - един траф, грец и филтов кондензатор и може стабилизаторче за преампа това е. успех! Цитирай
vlex Отговорено Март 9, 2008 Автор Отговорено Март 9, 2008 (Редактирано) 7thString: Това са лампи, дя - къде ме буташ Оverdrive: ще видим как ще го подкараме. Минавало ми е и това през главата, обаче ми се искаше да не правя от пръдня боя, ами да си сглобя някаква схема изчислена от-до. Най-малкото щото ще осера нещо иначе с моите велики познания Поздрави, Влад Редактирано Март 9, 2008 от vlex Цитирай
Nikifena Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 http://cache.national.com/ds/LM/LM1875.pdf Това е схема на крайно стъпало - ползва се от берингер, а и не само. Схемата е проста - 1 чип. За преамп ползвай схемите в другата тема Цитирай
Overdrive Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 обаче ми се искаше да не правя от пръдня боя всички транзисторни кубета са изградени така - крайните стъпала са си съвсем стандартни - може дори да си направиш преамп, през хай-фи стъпало и в кабинет Цитирай
bratmito Отговорено Март 9, 2008 Отговорено Март 9, 2008 За по-голяма мощност можеш да позлваш LM3886 - 68 Вата на 4 ома и до 50 на 8 ома.И тази схема съм я виждал в беринджър кубе. За преамп можеш да ползваш SansAMP примерно.Тази комбинация съм я правил и стана доста гъвкав от към звук,и достатъчно мощен за репетиции.Друга идея е с някакъв педал примерно Marshall Drive Master за драйв и обикновен линеен предусилвател за чиста китара.Скоро правих и хибриден преамп с лампа на 12 Волта и според мен се получи готино.Това също е идея,излиза съвсем малко по-скъпо от интегрален такъв.Ако я подкараш на 50-60 волта би се получило и доста по-добре. Цитирай
Recommended Posts