Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

По принцип аз сам от касметлиите щото баща ми има един адски стар ludwig от 68 Chicago даже отвътре пишеше и че е от август месец,но свирих на тях само месец-два после с пичовете ,с които свиря и с помощ от баща ми сглобихме едно още по-старо амати-12 16 22 барабанчето го взехме от някакъв военен който твардеше че е българско.

Две години след това пак с пичовете ,с които свиря сабрахме пари и купихме един прословут адам от графити,който още не сам продал.Той един от най-експлатираните сетове в България-4 фестивала Цвете за Гошо е истарпял горкият той.Адама е:12,13том том 16том флор 22ама не на 16 ами на 14-каса

взех го даже с чинели-ride paiste404 20",ride paiste101 20" i splash 12"paiste brass tones

C ride-a 101 и splash-a още свиря само че райда сам го рязал два пъти :D:P:)

Сега сам адци доволен защото преди почти година си купих yamaha stage custum ама модела от преди две-три години с целите машинкии сега чакам DW5002 double pedal което за мен е егати мечтата щото от 7 години се мача с единичен педал.

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Моите първи барабани бяха някакъв жесток сбирщайн от Тактон и Амати. Машинките по томовете бяха различни, за резонансни кожи изобщо не може да става и дума. Взех ги с една коледна премия за 18 000 лв. през 1995 г. Сега, като се замисля ми се струва, че много лошо съм се набутал, но тогава радостта беше голяма. А чинелите бяха от тези, дето след всеки удар с палката придобиват различна форма и по време на свирене можеш да си моделираш всякакви фигурки. Веднъж дори измайсторих висящите градини на Семирамида, но това е друга тема. След 3-годишен психически тормоз върху съседите успях да ги продам за 400 лв. (Бива ме за търговец, нали?) :virtuoz: След това купих оня прословут сет на New Sound, който стоеше в муз. магазин с/у ЦУМ. Чинелите бяха Meinl Meteor. Тоя магазин вече го няма. Платих за сета 600$ през 1998 г. След 2 години реших, че е време да докажа на себе си дърводелските си умения и нарязах всички томоже (12", 13" и 16") на половина, за да ми станат повече. После се опитах да им намаля размерите на някои. Накрая изхвърлих всичко и си направих метален сет от листове ламарина. Ползвах хардуеъра от New Sound-a. Касата беше 18" обаче. И него го продадох за 200 лв. И накрая взех, че си купих Yamaha Oak Custom и мирясах. Сета ми е убийствен. Обещавам да взема назаем цифров фотоапарат и да ви се изфукам с него.

Редактирано от yamahadrums
Отговорено

Хахаха, спомням си го тоя черен Newsound, толкова съм подсмърчал по него в Мега Мюзик...

Иначе и аз съм рязал веднъж корпус на амати с ножовката, но с цел да го подравня приблизително, така че да стане пропорционално плитък колкото другите, защото беше правен от 12" на 10". Абе лудница. :virtuoz: