niki123bg Публикувано Юни 27, 2005 Публикувано Юни 27, 2005 Напоследък май позамря форума на тема китара, въртим се само около най-красивите и най-грозните китари и от дъжд на вятър се боцва с пръст в раната лампи вс. транзистори, та си мислех какво бихме могли да обсъждаме още.... ... и се сетих Какво мислите за арпежите, харесвате ли ги, мислите ли че са безумна тъпотия и т.н. Според любимецът ми Сатч: "Арпежите не са никак лоши като упражнения, но когато правя музика не са ми необходими..." (цитатът е по памет) На мен лично много ми харесват, друг въпрос е, че ги мажа като за три световни и не ми идват особено много идеи как да ги употребя в някое соло. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 27, 2005 Отговорено Юни 27, 2005 На мен лично много ми харесват, друг въпрос е, че ги мажа като за три световни и не ми идват особено много идеи как да ги употребя в някое соло. я тоже прекаленно много упражнения трябва да се рпавят за да ги научиш.......мене ме мързи и си мажа само някви тъпи еднообразни сола..... Цитирай
black_waltz Отговорено Юни 27, 2005 Отговорено Юни 27, 2005 много си ги обичам аз арпежите, и за правене на музика са страхотни и за упражения, от известно време мъчим арпежи с теипинг в стил маик ромео ама нещо нищо не стаа ама сам инат и прост и ша продължавам Цитирай
TONY Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 новия китарджия на МЕГАДЕТ го бива в арпежите ако сте пропуснали Кре4етало в нвделя - тия дни ще го повтарят Цитирай
Rotten Body Landslide Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 а некаде има ли арпежи за начинещи защото на мен доста ми куцат Цитирай
black_waltz Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 а некаде има ли арпежи за начинещи защото на мен доста ми куцат има бе, сичко има почваш с 2-струнни и 3-струнни арпежчета и така Цитирай
One_Voice Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 а сложете линк или пост някви лестни такива Цитирай
Burton Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 Ами и аз да се отчета - страхотна работа са арпежите, могат да направят едно соло много красиво, а за неокласика са си просто...класически Обаче хептен ги не мога...така че пускайте упражнения и уроци без срам! :guitar: Цитирай
black_waltz Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 удеве писах едни арпежи за едно другарче е ги и тук, на някои може да му са полезни това са елементарни 2струнни и 3струнни, ако досега не сте свирили арпежи тези са идеални за начало 2струнни си минор|сол мажор|ла мажор|си минор 1--10-7-----10-7-------12-9--------14-10---- 2---------7--------8------------10------------12 : 3струнни - пак същите арпежи но на 3 струни smile.gif 1--10-7-------10-7-------12-9--------14-10------- 2---------7----------8-----------10------------12 --- 3-----------7-----------7------------9--------------11--- дано съм бил поне малко полезен Цитирай
Rotten Body Landslide Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 Alexi_Laiho много благодарско това ще ми е много добре като за начало още веднъж благодаря Цитирай
Guest Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 удеве писах едни арпежи за едно другарче е ги и тук, на някои може да му са полезни това са елементарни 2струнни и 3струнни, ако досега не сте свирили арпежи тези са идеални за начало Ъмммм, малко тъп въпрос...Но трябва да се свирят със суиип пикинг, нали ? Примерно : ----d--u--u-u----d--u-u--u-----d--u--u--u-----d--u--u--u----- 1--10-7----------10-7----------12-9-----------14-10----------- 2---------7-------------8--------------10---------------12 ------ 3------------7-------------7---------------9----------------11--- Или може първата нота да я ударя, pull-off към следващата и другите 2 да ги удрям нагоре ? Или трябва да ползвам постоянен d-u-d-u-d пикинг ? Сори за тъпия въпрос, ама и аз не съм много наясно с арпежите Цитирай
black_waltz Отговорено Юни 29, 2005 Отговорено Юни 29, 2005 ами можеш да ги свириш както ти харсва, дали с пул оф или даун уп това е твои избор, но бихти препоръчал да упражняваш и двата начина в някои парчета е с пул оф в други - не....за това е добре и двата да ги владееш П.П. пикинга си го описал правилно Цитирай
Glacierise Отговорено Юни 29, 2005 Отговорено Юни 29, 2005 За ентусиастите на арпежите - направил съм ви един торент с урок на Joe Stump - 2,3,4&5 string arpeggios - сваляйте http://twins-torrents.com/details.php?id=2881 Цитирай
solo5 Отговорено Юни 29, 2005 Отговорено Юни 29, 2005 ми много хубаво ама сега нещо не става ... може би по-късно Цитирай
Recommended Posts