Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги !

С голямо удоволствие ви съобщавам , че в Център за музикални изкуства стартират два курса по музикална теория .

Първия е специално за кандидат студенти в НБУ и Софийския. Втория, редовен курс за начинаещи.

Курсовете ще се водят всяка сряда от 19 00ч и 20 00ч в зградата на Център за музикални изкуства - София, бул "Витоша"109.

Лектор ще бъде Росен Парлапанов, преподавател в НБУ, Консерваторията и ЦМИ .

Цената на курса е 30лв на месец.

И една специална промоция!

За всички които запишат курс по бас китара или пиано към Център за музикални изкуства, курса по музикална теория за месец Март е БЕЗПЛАТЕН !

За въпроси и записвания: 0887311170

С Уважение- Цветан Георгиев

Отговорено (Редактирано)

Само бих вметнал, че Софийския... няма музикална теория...

има ЕЛЕМЕНТАРНА ТЕОРИЯ НА МУЗИКАТА (...мисля, че поне с имената напредметите трябва да сме наясно)

Редактирано от VSTi
Отговорено

Да, на ясно съм с имената на предметите !

Курса, който започва в ЦМИ на 5 Март е МУЗИКАЛНА ТЕОРИЯ !

Ако някай проявява интерес, нека да запише курса и ще види за какво говоря .

п.п Моля колеги ! Като не сте запознати с въпроса, не ми правете забележки, като ми разваляте темата!

За повече информация съм дал телефон.

Благодаря !

С уважение - Цветан Георгиев

Отговорено

Браво! Хубаво е да има опция и за курсове, защото някои нямат учебници, други не са достатъчно системни и задълбочени в четенето, а пък трети просто предпочитат по-аудиторни методи.

Отговорено

ЦИТАТ ...първия е специално за кандидат студенти в НБУ и Софийския....

Ами аз, като член на комисията за приемните изпити в "Софийския...", мисля че трябва да е ясно - изпитите са по СОЛФЕЖ, и ЕЛЕМЕНТАРНА ТЕОРИЯ НА МУЗИКАТА.

Отговорено

Здравеи те колеги, да дем насоки за Теория на Музикалните Елементи, тук не става въпрос за Елементарна Теория на Музиката на Парашкев Хаджиев.

Колегата от СУ, ако ще и в десет комисии да е като не е на ясно с курса в ЦМИ да не взима отношение.

Благодаря!!!

Отговорено (Редактирано)

Ако аз съм кандидат-студент за Софийския и както вече се видя, че член на комисията в СУ не е съгласен с вас -

какво ми гарантира, че с вашата подготовка ще бъда приет в СУ?

Ако вашата Музикална Теория не изучава Елементарна Теория на Музиката на П. Хаджиев,

няма да бъда приет в СУ, защото както вече каза Адриан:

- Приемният изпит в СУ е по Солфеж и Елементарна Теория на Музиката!

Следователно, Музикална теория включва ли Елементарна Теория на Музиката?

Вместо да се нападате, по-добре се обосновете!

Редактирано от Ивелин
  • 2 weeks later...
Отговорено

да ви светна ли, че м/у елементарна теория на музиката и теория на музикалните елементи няма разлика?

преди няколко години просто се измени името, защото елементарна теория звучало елементарно пък 50% от колегите и след ликвидации не могат да си вземат изпитите :Д

какъв е тоя курс по Теория на музиката, който не включва елементарна теория? не мога да си го представя нещо.. какво точно се изяснява? :Д

за колегата над мен - в СУ ще те приемат, няма страшно ;D

ако и на курса толкова ясно с еобяснява както тук... :Д по-добре сам си научи въпросите от конспекта за изпита. макар че някой гледат имена по списъците "посетил курса, не посетил курса" - влиза, не влиза" :D

Отговорено
п.п Моля колеги ! Като не сте запознати с въпроса, не ми правете забележки, като ми разваляте темата!

За повече информация съм дал телефон.

Благодаря !

С уважение - Цветан Георгиев

Македонец всеки може да ти прави забележки това не е НБУ, а форум кадето всеки може да си изрази мнението,без значение дали е положително или отрицателно.

Иначе инициативата за курсове по теория на музиката е много добра, така повече музиканти ще имат възможност да се ограмотят.