Stelian Tomov Отговорено Март 2, 2008 Отговорено Март 2, 2008 Добре ве пич, казах ти има гугъл, никой няма във форума да ги отговаря на малоумни въпроси, иначе служи за ефекти за китарата и може чрез кабели да запишеш това което свириш в компютъра. Мисля, че темата стана много детска и май трябва да я затворят, виждаш, че само аз ти отговарям на тъпите въпроси, ама и на мене ми писна. Цитирай
aheron Отговорено Март 4, 2008 Автор Отговорено Март 4, 2008 Да попитам, ще трябва ли да си купувам нещо друго освен китарата за да мога да свиря на компютър? Цитирай
dedomito Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Да , трябва ти и компютър освен китара . Цитирай
7thString Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 М, няма да стане така, според мен дори да си начинаещ трябва да скатаеш парички поне за едно малко кубенце- вече има по 70-100 левчета. Примерно някой малък беринджър или фендер 15- идеал. Просто трябва да свикнеш как звучи китарата реално, щото на слушалки е... абе не е! Иначе по първия ти въпрос- това, което ми е най-удобно за свирене с комп: Guitar Rig- за ефекти, все едно вместо кубе и процесор Audition- за обработка на звук Cakewalk Sonar и Guitar Trax - за многопистов запис и аранжименти Guitar Pro - таблатури ... и Winamp- за бекинг тракс като намеря свободно време и гледам да издрънча нещо набързо И!!! Предполагам нямаш много добра аудио карта, което Е проблем- тук ще предложат компромиси, които за мен лично... или трябва да е като хората, или остави... вече има creative audigy за по 20-30 лв на старо, които се държат много добре за целта, аз лично съм доволен(но не много) от Line 6 Guitar Port. Може и някакъв друг интерфейс, както и DI box- тва е кутийка, която "образно казано" разделя електриките по китарата от тези на компа и звука ти ще е по-добър (пак образно казано). Абе, с две думи приготви си стотина лева и в двата случая. Но пак казвам, според мен всеки, който се захваща със свирене трябва да знае как звучи инструмента му в реална обстановка- щото има много неща, които се усещат там- динамики, фийдбек/микрофонии, акустика... Цитирай
lizardman Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 (Редактирано) Всичко много хубаво, ама човекът не е хващал китара. Аз бих те посъветвал основната част от ресурсите да ги насочиш към хубава китара и към уроци. Още си много далеч от тия работи, тия програми ако ги отвориш и ше гледаш като муле. И никаква работа няма да ти свършат. Научи се да свириш горе-долу, през това време разглеждай форума и ще добиеш някаква представа за кво става въпрос по тия въпроси. Вкарвай китарата в компа, бичи му някви ефекти да се кефиш. Каквато възможност имаш-толкоз. Или пък си взимаш някакво тъпо кубе. Обаче основното свирене е с изключена китара. Редактирано Март 4, 2008 от lizardman Цитирай
7thString Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Не мисля така, колега- ако ще се учи на изключено, да взема акустична- иначе после ще пита що като свири на драйв, излиза една пълна шитня Цитирай
lizardman Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Ето го големият проблем на свирещите на ел.китара-вечно я включват и бичат яко квито ефекти им падне. Аз казах-основно да се свири като е изключена. Много ясно, че ще я включва също. Хората не са малоумни и могат да преценят, че трябва да се добие опит и с включена китара. След време човек се научава сам да преценя доколко маже, дори като му е изключена(ебаси тъпото определение, се едно в контакта я включва). Трябва да се добие достатъчно опит от всякакво положение. Много изпускат хората, като си бичат само с включена китара. Цитирай
aheron Отговорено Март 4, 2008 Автор Отговорено Март 4, 2008 Eй такива отговори очаквах, благодаря колеги. ТА аз свиря на акустична от 3 меса, но на мен лично ми е скучно, затова мисля да си взимам електрическа. Ходя на уроци, това не е проблем там даскала има ебати и техниката там ще си чуя звука.... Рзполагам с 350 лева и мисля да ги дам за китара. За кубе ще мисля по-късно . А иначе звуковата ми карта наистина е кофти затова изнудих баща ми да ми вземе една до 60-70 кинта На такава цена ще ми върше ли работа докато си взема след известно време кубенце? Цитирай
7thString Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Да, една креативска ще ти дойде добре. Цитирай
aheron Отговорено Март 4, 2008 Автор Отговорено Март 4, 2008 Човече проблема е че просто НЕМОГА да дам за китара повече от 350.... имам си причини.Най-много за тази.... http://www.washburn.com/products/electrics/idol/wi15.aspx Да вече ми препоръчаха такава креативска за 70 лева Сигурни ли сте , че ще свърши работа? Цитирай
Stelian Tomov Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 къв креатив, зимай си Squier Fender Stratocaster Standart M-AUDIO DELTA1010LT и един BEHRINGER V AMP 2 и си готов. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 (Редактирано) Рзполагам с 350 лева и мисля да ги дам за китара. За кубе ще мисля по-късно . А иначе звуковата ми карта наистина е кофти затова изнудих баща ми да ми вземе една до 60-70 кинта Можеш ли да четеш или само се правиш?? ако горните неща на куп струват 350 - кажи от къде да си купя и аз Редактирано Март 5, 2008 от Overdrive Цитирай
aheron Отговорено Март 5, 2008 Автор Отговорено Март 5, 2008 Значи. Казах, че разполагам с 350 лева и МИСЛЯ да ги там изцяло за китара, а за звукова карта баща ми ще се погрижи. За останалите неща ще мисля по нататък. Това имах впредвид :Д Цитирай
Recommended Posts