Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара+компютър


aheron

Recommended Posts

Добре ве пич, казах ти има гугъл, никой няма във форума да ги отговаря на малоумни въпроси, иначе служи за ефекти за китарата и може чрез кабели да запишеш това което свириш в компютъра. Мисля, че темата стана много детска и май трябва да я затворят, виждаш, че само аз ти отговарям на тъпите въпроси, ама и на мене ми писна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

М, няма да стане така, според мен дори да си начинаещ трябва да скатаеш парички поне за едно малко кубенце- вече има по 70-100 левчета. Примерно някой малък беринджър или фендер 15- идеал. Просто трябва да свикнеш как звучи китарата реално, щото на слушалки е... абе не е! :hysterical:

 

Иначе по първия ти въпрос- това, което ми е най-удобно за свирене с комп:

Guitar Rig- за ефекти, все едно вместо кубе и процесор

Audition- за обработка на звук

Cakewalk Sonar и Guitar Trax - за многопистов запис и аранжименти

Guitar Pro - таблатури

... и Winamp- за бекинг тракс като намеря свободно време и гледам да издрънча нещо набързо :hysterical:

 

И!!! Предполагам нямаш много добра аудио карта, което Е проблем- тук ще предложат компромиси, които за мен лично... или трябва да е като хората, или остави... вече има creative audigy за по 20-30 лв на старо, които се държат много добре за целта, аз лично съм доволен(но не много) от Line 6 Guitar Port. Може и някакъв друг интерфейс, както и DI box- тва е кутийка, която "образно казано" разделя електриките по китарата от тези на компа и звука ти ще е по-добър (пак образно казано). Абе, с две думи приготви си стотина лева и в двата случая.

 

Но пак казвам, според мен всеки, който се захваща със свирене трябва да знае как звучи инструмента му в реална обстановка- щото има много неща, които се усещат там- динамики, фийдбек/микрофонии, акустика...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Всичко много хубаво, ама човекът не е хващал китара.

 

Аз бих те посъветвал основната част от ресурсите да ги насочиш към хубава китара и към уроци. Още си много далеч от тия работи, тия програми ако ги отвориш и ше гледаш като муле. И никаква работа няма да ти свършат. Научи се да свириш горе-долу, през това време разглеждай форума и ще добиеш някаква представа за кво става въпрос по тия въпроси.

 

Вкарвай китарата в компа, бичи му някви ефекти да се кефиш. Каквато възможност имаш-толкоз. Или пък си взимаш някакво тъпо кубе. Обаче основното свирене е с изключена китара.

Редактирано от lizardman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:wallbash: Не мисля така, колега- ако ще се учи на изключено, да взема акустична- иначе после ще пита що като свири на драйв, излиза една пълна шитня :rolleyes:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето го големият проблем на свирещите на ел.китара-вечно я включват и бичат яко квито ефекти им падне. Аз казах-основно да се свири като е изключена. Много ясно, че ще я включва също. Хората не са малоумни и могат да преценят, че трябва да се добие опит и с включена китара.

 

След време човек се научава сам да преценя доколко маже, дори като му е изключена(ебаси тъпото определение, се едно в контакта я включва). Трябва да се добие достатъчно опит от всякакво положение. Много изпускат хората, като си бичат само с включена китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eй такива отговори очаквах, благодаря колеги. ТА аз свиря на акустична от 3 меса, но на мен лично ми е скучно, затова мисля да си взимам електрическа. Ходя на уроци, това не е проблем там даскала има ебати и техниката там ще си чуя звука.... Рзполагам с 350 лева и мисля да ги дам за китара. За кубе ще мисля по-късно :). А иначе звуковата ми карта наистина е кофти затова изнудих баща ми да ми вземе една до 60-70 кинта :greenball: На такава цена ще ми върше ли работа докато си взема след известно време кубенце?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече проблема е че просто НЕМОГА да дам за китара повече от 350.... имам си причини.

Най-много за тази.... http://www.washburn.com/products/electrics/idol/wi15.aspx

Да вече ми препоръчаха такава креативска за 70 лева ;) Сигурни ли сте , че ще свърши работа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Рзполагам с 350 лева и мисля да ги дам за китара. За кубе ще мисля по-късно :) . А иначе звуковата ми карта наистина е кофти затова изнудих баща ми да ми вземе една до 60-70 кинта

 

Можеш ли да четеш или само се правиш??

ако горните неща на куп струват 350 - кажи от къде да си купя и аз

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи. Казах, че разполагам с 350 лева и МИСЛЯ да ги там изцяло за китара, а за звукова карта баща ми ще се погрижи. За останалите неща ще мисля по нататък. Това имах впредвид :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.