KhanAttila Публикувано Март 1, 2008 Публикувано Март 1, 2008 Искам да си купя сносни слушалки, които да ползвам за запис на вокали. В момента разполагам с едни Philips SHP2500, които за нищо не стават (нямат никаква динамика и са толкова глухи, че дори музика не можеш да слушаш подобаващо на тях). Още ме е яд как ги купих, без да ги пробвам, ама... минало заминало. Търся някакъв мощен модел, който да вади чист звук при увеличение и да ми пръска главата от сила, преди да съм ги надул до дупка. Изолацията също е от значение, разбира се. Гледам, че в студията ползват често модели с правоъгълни миди, вие какво ще препоръчате? Който е имал опит с тия неща, нека да даде някакви насоки и някой друг примерен модел. Ако парите са от определяща важност, около 100 лв ще мога да си позволя. Цитирай
bulby Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 AKG K55 са често използван модел за такива цели, акустиката им е напълно затворена и микрофона не хваща почти нищо от сингбека. Струват към 55лв някъде, за около 100лв предполагам има и по-добри решения. Тези просто са възможно най-евтиният сносен вариант Цитирай
Fashion Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 (Редактирано) AKG - то ще свършат работа и без това за тези пари почти няма избор от качествени слушалки. Има и няколко модела на Sennheiser ,но не мог ав момента да цитирам точно. Върви в Динакорд и ги пробвай. Редактирано Март 1, 2008 от Fashion Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 AKG - то ще свършат работа и без това за тези пари почти няма избор от качествени слушалки. Има и няколко модела на Sennheiser ,но не мог ав момента да цитирам точно. Върви в Динакорд и ги пробвай. И аз съм за АКГ-то. Не знам точния модел, но слушах едно които са 40-50 лв някъде и много ми харесаха! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 Sennheiser HD205 - за 80лв. в Динакорд Слушах AKG K55 - за мен звучат мааалко по-кофти от зенхайзера . Цитирай
KhanAttila Отговорено Март 2, 2008 Автор Отговорено Март 2, 2008 Благодаря, момчета. То се е видяло, че пак ще трябва да се бръкна. Ще се занеса в Динакорд да пробвам тая седмица. Дано ми попадне нещо, което да е "музика за моите уши". Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 +1 за АКГ-то. Записвам с кондензаторни микрофони и пак почти нищо не излиза от тях. Както се вика - за цената това е фафла трепач Пък и като си ги вземеш, нищо не те бърка след време да си вземеш още едни по-висок клас, а тези да ги ползваш за прослушване real time, някой друг да слуша докато тече записа и тн. Успех! Цитирай
aheron Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Я кажете някакви хубави слушалки до около 60 лева. През тях ще слушам китарата си..... Това е временно решение докато купя кубе smile.gif Цитирай
Wolfheart Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 (Редактирано) AKG K66(около 60 лева са) също е добър вариант,даже бих казал по добър от К55,които имат леко подсилени баси и могат да ти изиграят номер.К 66 се водят натурален звук. Мен обаче ме инретесува(да не отварям нова тема),има ли собственици на АКГ К70.Ако да,какви са ви впечатленията и можете ли да направите сравнение с другите модели,за които ставаше дума тук.Из нета има много оскъдна информация. Редактирано Март 5, 2008 от Wolfheart Цитирай
KhanAttila Отговорено Март 5, 2008 Автор Отговорено Март 5, 2008 Тъпото е, че вчера обиколих почти всички музикални магазини в Пловдив и нямаше нито AKG 66, нито Sennheiser HD205. Имаше, и то само на 1-2 места, едни кирливи AKG 44, евтини Sennheiser-и за DJ и пр. Следващите алтернативи почваха от 200лв и нагоре; пари, които няма да жертвам. На всичкото отгоре и никой от Yamaha магазините нямаше на склад, а изглежда и в София няма. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 ^^ К 66 са полутворени, което автоматично ги прави неподходящи за запис с какъвто и да е микрофон, ако е за прослушване или просто за слушане на музика ок, но не и за запис. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 AKG 44 са точно толкова кирливи, колкото и АКG 55, дори май са по- верни. Вземай тях. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 k 55 са с повече бас, затова може би к 44 са по-верни. Но не взимай К66 или други, които не са затворени. Цитирай
fLiSk Отговорено Март 6, 2008 Отговорено Март 6, 2008 АКГ-тата няма ли ги в Динакорд в Пловдив ? Преди като си купувах моите К 141 имаше... К 141 между другото са много добри, аз ги ползвам, но имат два недостатъка. 1. Трябва ти усилвател 2. Разликата в цената не е равна на разликата в качеството спрямо К55. Така че за твоя вариант тествай К серията до 66 максимум и избирай едни и ги забърсвай... Цитирай
KhanAttila Отговорено Март 6, 2008 Автор Отговорено Март 6, 2008 Днес реших най-накрая проблема - грабнах едни К55 и резултатът е задоволителен като за тези пари. Чуват се прилично нещата, имат достатъчно power, щом ме заболя главата чак... Както се казва: "Тая година K55, догодина K271!" Цитирай
Recommended Posts