Fear Публикувано Февруари 29, 2008 Публикувано Февруари 29, 2008 Ами значи китарата не е моя на чичо ми е от едно време... Той си е слагал 1 адаптер(както е било интересно преди) обаче нещо е опънал мн струните и са без магаренце(долното) Имате ли идея как може да се сдобия с такова или да си направя от някав материал или нещо подобно щото нема да стане да подпирам моливи Цитирай
vlex Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 Ами значи китарата не е моя на чичо ми е от едно време... Той си е слагал 1 адаптер(както е било интересно преди)обаче нещо е опънал мн струните и са без магаренце(долното) Имате ли идея как може да се сдобия с такова или да си направя от някав материал или нещо подобно щото нема да стане да подпирам моливи Като за начало е добре да (по)кажеш доста обстойно какъв тип точно е магаренцето, щото аз лично ся на прима виста се сещам поне за 2-3 вида бриджове ползвани от кремона, орфей и пълдин на времето. Иначе до колкото разбирам ти трябва столчето, което повдига струните, а не самият струнник - такова може да се направи то дърво при малко по-обстойно премерване, след което да се залепи (което е не особено просто занимание, особено за домашни условия) и да се радваш на готова китара. Ако няма сантиментална стойност си я ръчкай сам по съветите тук, но аз лично бих те посъветвал да я дадеш на някой лютиер или ентусиаст от тук пишещите и разбиращите/можещите, който да я оправи, срещу съответното възнаграждение, естествено! Поздрави, Влад П.П. И пак - дай хубави, фокусирани, добре осветени снимки, за да получиш адекватни съвети! Цитирай
Fear Отговорено Март 2, 2008 Автор Отговорено Март 2, 2008 Сега разбрах че става въпрос за тва дет държи струните. Ако имате някви идеи казвайте!!! Цитирай
vlex Отговорено Март 2, 2008 Отговорено Март 2, 2008 Бе, я най-добре дай една снимка Поздрави, Влад Цитирай
Fear Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 Тва е проблема... Че е на маина си раина .... И не е в мен ама иначе става въпрос за тва дет държи струнте(от долната страна на тялото) и са били натегнати струните и то.... Без повреда на тялото на китара ама просто са го няма и струните нема каде да се закачът.. Цитирай
vlex Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 Еми така както го описваш предполагам, че говориш за орфейския ламаринен бридж, обаче без снимка на останалата част от китарата и евентуално на счупената част всичко остава в сферата на догадките Поздрави, Влад Цитирай
Fear Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 Ами става въпрос за бридж ама не метален дет се захваща от зад на тялото а дървен дет е залепен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 Ами като вземеш китарата я снимай. Много е лесно да се говори по принцип, но е важно и как стоят нещата на практика. Може да има леко издуване на предната дъска и т.н. За да залепиш бридж ти трябва поливинилацетатно здраво лепило за дърво, както и малко по-специализирани стяги. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 последните не са намират как да е и са скъпи, но предполагам могат да се направят - въпреки всичко по-лесно ще е да дадеш на някой лютиер да ти я залепи Цитирай
Fear Отговорено Март 6, 2008 Автор Отговорено Март 6, 2008 Ахам добре ще се свържа с някой лютиер и ще видиме как ще стане работата. Мерси на всички за помощ-а. RoCk On Цитирай
Recommended Posts