Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Абре хора я направо ми педложете неква китара ( като за начинаещ) до 350 лева.....

Ами направо ти предлагам да намалиш малко ентусиазма,да си дрънкаш там на каквото имаш и да събереш малко повече пари/още толкова/,а не след 2-3 месеца да видим новата китара в "Продавам" и нова тема "Каква......",ако разбира се не ти мине мерака до тогава.

Май ще съм 3 -ият който ти препоръчва WI64 и не само защото свиря на такава ,а защото :

1,Махагон -тяло и гриф

2.Сет нек-много бърз гриф

3.Груувър тунери 18:1

4.Buzz feiten tuning system-не се разтройва така като другите/тая система я има и на Suhr китарите/

5.VCC-звук наподобяващ сингли или хъмбъкери/свириш най различни неща/

6.Добри хъмбъкери-по "дебел"тон на модела WI64 Vintage/нищо че ги дават еднакви по каталог -WB630 като WI 64/

7.Добро съотношение-цена/качество./Made in Indonesia/

И накрая-задължително я пробвай ,да я пипнеш ,да я усетиш и вземи някой с теб който разбира от китари./Теза повтаряна 1000 пъти но мнооооого важна/

П.С.Бях харесал много Ямаха АЕС 720 от резюмета ,мнения и т.н. но като пипнах грифа направо се отказах/лично за мен неудобен и много дебел/въпреки добрият тон. Разбиийш ли? Айде успех!

Отговорено (Редактирано)

Недей да се притесняваш за китарата. Вземи това, което можеш.

Тази, която си си харесал в предния пост е с тяло от липа, два двойни адаптера, кленов гриф, и гибсънска 24.75-инчова мензура, както и гибсънски бридж.

Като цяло, тази китара би звучала по-близо до гибсън, отколкото до фендер, поради фиксирания си мост, тип tune-o-matic, типичната 24.75 мензура, както и наличието на два хъмбъкера.

Липата не е най-хваленото дърво за тела на китари, но пък ако наистина е липова, това е по-добре от агатис, и там други подобни материали. Ibanez, например, за китари, които се правят предимно от липа. Повечето там скуаяроподобни китари са също често от липа или агатис. То ест - ако китарата ти харесва, и искаш по-плътен хъмбъкерски тон - устройва те идеално - ще ти е достатъчна поне за 2-5 години напред.

Остава само да я пробваш.

Щом започваш сега да свириш, просто си вземи китара, която ти харесва, пасва ти, и ти е удобна за свирене(примерно прав, но и седнал). Гледай и грифа да ти е удобен.

Ако мислиш да попилваш и жички, силно препоръчвам китара, която има поне един двоен адаптер.

На мен лично любимата ми комфогурация е двоен/единичен/единичен.

Популярни конфигурации са и двоен/двоен, единичен/единичен/единичен, и двоен/единичен/двоен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
...............................................

Май ще съм 3 -ият който ти препоръчва WI64 и не само защото свиря на такава ,а защото :

1,Махагон -тяло и гриф

2.Сет нек-много бърз гриф

..............................................

4.Buzz feiten tuning system-не се разтройва така като другите/тая система я има и на Suhr китарите/

1. Това че е махагон само по себе си не е предимство

2. Сет нек - няма нищо общо с бързината на грифа

4. Buzz feiten tuning system - нищо общо с разстройването, спомага за постигане на по-добра интонация

Отговорено

Ако те интересува продавам Washburn Wi-14 (тази на подписа ми) за 250 лв..за повече инфо ... е-mail fsn@mail.bg .. skype bartydog

Отговорено
Мерси за съвета. Във Фактор я има за 350. Пробвах я харесвами, НО е зелена, ебахти.....

Малко хора свирят със зелени китари - бъди оригинален и си вземи една :greenangel:

Отговорено

1. Това че е махагон само по себе си не е предимство

2. Сет нек - няма нищо общо с бързината на грифа

4. Buzz feiten tuning system - нищо общо с разстройването, спомага за постигане на по-добра интонация

Здрасти,няма да спорим човека се е ориентирал вече май но :

1.Мисля че материала все пак има значение/и то за тези пари/

2.Сет нека дава по добър достъп до последните прагчета/още едно предимство/ ,а че грифа е бърз -бърз е.

3.Прав си за интонацията/още едно още по-голямо предимство/,а че не се разстройва лесно -така е-защо -не знам ама е добре. ;)

Разбира се не казвам че това са най добрите китари,просто споделям личен опит от марката на която aheron се е спрял.

Отговорено (Редактирано)

Тука имаше сякакви коментари...

Още малко трябваше да се каже изкаже и някое крайно мнение от типа "Тея китари не ги гледай. Тва Squier, Washburn, Jackson (евтините серии), Stagg и тн. са китари боклуци. Ако е под 1500 (да не каже тука 2000) не ми го хвали" ...

Предполагам това ще е първата ел.китара на човека.

Гледа главно форма, цвят. (както 2/3 от хората, които са избирали първата си китара)

Долу-горе гледам, че се е ориентирал към по-твърда музика. В тоя случай всеизвестните Squier отпадат.

Аз на Washburn не съм свирил. Нямам идея кво представляват като звук, също и колко са удобни. Помня, че бях гледал един модел с 22 позиции, но самото тяло (подобно на Лес Пол) трудно позволяважше да се достигат над 18-19 позиция.

Ей такива дребни работи трябва да се гледат. Не става да се вземе китара, понеже цвета й е як. Още повече пък да си вземеш някоя китара, само защото изглежда "по метълски" от другата, нищо, че е по-кофти изработка и по-некачествена...

И така като гледам... Май говоря общи приказки, на които никой няма да обърне внимание, а и май съм офтопик, понеже човека искаше да му се предложи конкретен модел/китара... Аз няма да предложа, щото май секи с вкуса си (както трябва да си е), обаче не се уважа много другото мнение, а е по-лесно да тръгнеш да защитаваш няква марка (надпис), само защото твоята китара е такава..

И айде, да приключвам вече, че се отнсох. :rocker:

Към автора - отиваш и пробваш. 4-5-6 китари, колко ти харесат. Не се ограничавай от към една марка (е, съответно си ограничен от към бюджет, обаче ти ще гледаш китари в тоя ценови клас - 350 лв. или колкото каза там...).

Гледаш, пипаш, чуваш... Така свеждаш избора до 1 или 2 китари. Гледаш обективно на нещата и тва е.. :-)

Ако не си уверен в познанията си - вземи някой с повече опит да ти помогне при избора. ;)

Поздрави и успех! :)

Редактирано от Slide
Отговорено

Това Wi64 и аз го изпробвах днес, доста добра китарка е, заслужава си парите. Просто не е това което търся като визия и звук.

Също така пробвах и един Parker P20, той ми звучеше по-мътно, но пък с много удобен гриф и хубава визия.

Отговорено

Благодаря момчета съветите ви наистина ми помогнаха :) И да разбира се че ще се разходя из магазините. Но във Варна Фендер е единствиния добър магазин дето дават с добра отстъпка, останалите са някакви семейни и там не си харесах нищо.... Ако някой знае друг магазин като Фендер във Варна да каже :)

Отговорено
Що не погледнеш тая китара, дето момчето по-горе продава?

тя нова струваше 275лв навремето

не знам колко са се вдигнали цените оттогава