bulby Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 раздухайте за вокал фрай ..как се тренира .... Ако разбираш добре английски (ще ти трябва да ползваш и речник де), може да се намери немалко литература от интернет по въпроса. Иначе, най-общо казано, "vocal fry" e когато с поемане на доста по-малко въздух, отколкото е необходимо за нормална чиста фраза, и се получава едно леко задиране, особено изразено на по-високите тонове. Това не е като да ръмжиш като някой блек метълист, а по-скоро нещо като по-раздраните високи партии на някои вокалисти като Джеймс Хетфилд (METALLICA), Кърт Кобейн (NIRVANA), Layne Staley (ALICE IN CHAINS) и така нататък. За съжаление не мога да ти обясня специфичната техника, защото аз самият гледам да не го практикувам, а като го правя, го правя малко неволно и по погрешен начин... Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 еми аз 4етох в и-нета ...ама доколкото разбрах е нещо като пеене на различни височини наведнъж ..или незнам точно ..ти кво имаш предвид с поемане на по-малко въздух ...нещо като се едно да го изговаряш едва ли не нали ? а не да поемаш яко се едно си Павароти Цитирай
bulby Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 нещо като се едно да го изговаряш едва Не, поемаш малко въздух и се опитваш да го изкараш възможно най-силно, но гледаш да не си стягаш гърлото. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 15, 2005 Отговорено Октомври 15, 2005 а я са ми кажете секса как влияе на гласа а!? ами мастурбирането? (не казвам 'лъскане или други такива думички оти тука има и моми които вероятно мастурбират по друг начин) При мене помага за вибратото и прави орнаментиката по-добра, макар че често ме съветват да не правя секс преди пеене-разтройвал гласа. :think: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 Леле, как съм се изложил Ама така де, за едното пеене да се лиша от продължение на рода ли?! Цитирай
pora_e_priqtel Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 а я са ми кажете секса как влияе на гласа а!? ами мастурбирането? (не казвам 'лъскане или други такива думички оти тука има и моми които вероятно мастурбират по друг начин) При мене помага за вибратото и прави орнаментиката по-добра, макар че често ме съветват да не правя секс преди пеене-разтройвал гласа. :think: Помага за вибратото ако го правиш по време на пеене или преди това? Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Най-вече зависи какво вибрато по-точно търсиш А т'ва с пеенето по време на секс-абе добра идея :think: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 30, 2005 Отговорено Октомври 30, 2005 Е-е-е много интересно ще стане, когато го пробваш на живо. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 (Редактирано) Добрия вокалист си личи на живо изпълнение А сега по темета: Какво правите след пеене - успокоявате ли по някакъв начин гърлото си или не? При мен, особено след по-продължително пеене е задължително да пия нещо хладно (не ледено!!!) или да взема един от онези зелени дъвчащи ментови бонбони, дето ги продават по аптеките. Ако не постъпя така, на следващия ден съм с един сух и леко хрипкав глас и не мога да пея голяма част от високите си. Редактирано Ноември 9, 2005 от CorvusCorax Цитирай
Recommended Posts