ultramega Публикувано Февруари 19, 2008 Публикувано Февруари 19, 2008 (Редактирано) Случайно се сдобих с един адаптер DeArmond, монтиран на една стара, осакатена китара (евтино копие на Лес Пол, мисля) , която взех за да си я реставрирам в свободното време. До днес не бях чувал абсолютно нищо за тази марка. Порових в нета и ето ТУК разбрах че е не безизвестна марка инструменти , но вече не се произвеждат. Точния модел не знам какъв е . Сингъл Койл е. Адаптера е затворен, с метален корпус. Върху него е гравиран следния надпис: ----------- DeArmond---------- REC U.S. PAT.OFF ROWE-DEARMOND.INC TOLEDO. OHIO.USA Тествах го, работи. Утре ще го снимам и ще сложа и снимка... Леко се изненадах като видях в eBay адаптер от същата марка да се продава за 2550 $. Ето вижте сами от ТУК. Естествено моят не е такъв но все пак... Намерих и една беседа в някакъв форум, точно за този адаптер оценен на 2250$ : ЦЪК , където някои твърдят, че реалната му цена е не повече от 350 $, други споменават 750$. Пак подчертавам че незнам дали моят има нещо общо с този, освен имаето DeArmond. Ето ТУК пък се продава някакъв DeArmond за 16$ , но на външен вид няма нищо общо с моя. А още по интересно стана, когато проверих за името DeArmond и в УИКИПЕДИА.... И все пак ако някой знае нещо повече за тези адаптери, бих бил благодарен да сподели... Редактирано Февруари 19, 2008 от ultramega Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 20, 2008 Автор Отговорено Февруари 20, 2008 Е никой ли не знае нещо повече за тази марка адаптери? Ето и снимките: Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Интересно ми е, как ли звучи? Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 20, 2008 Автор Отговорено Февруари 20, 2008 Ами свалил съм го в момента, иначе бих записал семпли, но скоро... иначе на мен ми хареса. Вади плътен звук с доста ниски... Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 интересен е тоя адаптер. не знам нищо особено за тях, но от това което виждам из нета май не е от тези най-скъпите ДеАрмонд, които явно са легендарни в някои кръгове - те обикновено изглеждат доста "винтидж" и са предназначени най-вече за джаз (и то като "ритъм-адаптер", т.е. нек-позиция). не знам дали това ти върши някаква работа... м/у другото що не драснеш някой ред на фирмата - те не произвеждат, но имат май още някъв съпорт. и още нещо: като се ровиш из нета, пробвай също да търсиш De Armond и D'Armond - забелязах че така го пишат някои... и съобщавай ако имаш новости по въпроса Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 сигурен си че не е хъмбъкер?? сингъл коил със така изместени винтове ми е малко странно Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 21, 2008 Автор Отговорено Февруари 21, 2008 ^ Май си много прав Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 (Редактирано) Ми аре честито. Човек като има късмет и насън се насира. Т'ва е положителен коментар - завиждам (Благородно ъф корс). От моите познати - Небезивестния Същий от този форум и Буги Барабата свирят с такива китари. Моите впечателния са отлични. По принцип ДеАрмънд правят едни винтидж сингли, но баш тоя ми мяза на хъм. И мисля че се правят такива китари - под шапката на фендър май... едит: Верно само съпорт останал от тия ве.... Редактирано Февруари 21, 2008 от RockoBG Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 21, 2008 Автор Отговорено Февруари 21, 2008 Ми аре честито. Човек като има късмет и насън се насира. Ми Мерси. Засега още на съм се изпускал не сън, ама знае ли човек... м/у другото що не драснеш някой ред на фирмата - те не произвеждат, но имат май още някъв съпорт. И аз си мисля за тая възможност. сега нямам време но малко по късно... Цитирай
the_man_who Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 DeArmond вече не правят китари. Последните такива са мисля са произведени около 1999/2000 година. Иначе Gretsch използват single coil DeArmond адаптери за част от китарите си. За протокола, аз свиря с DeArmond Starfire Custom, но там адаптерите са DeArmond Gold Tone Humbuckers. Звукът е специфичен. Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Нашият многоуважаван колега Мони (Sa6tiat) има такава китара купена от РФ. Той може да каже за китарата, кога е произведена и за адаптрите. Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 (Редактирано) Сори, амигос, нямам идея кога е правена моята. Най-странното е, че в сайта им моделът вече го няма. Ето нещо, дето може да те светне: http://www.dearmondguitars.com/pickups.html Различен е на външен вид от моите адаптери. Мога само да добавя, че не я сменям моята китара, ако ще и пак да ги произвеждат. Обаче Валери Градинарски беше правил проби с такива и сподели, че те са с много специфичен звук и не пасват на всяка китара. Имах идеи преди време да ги правя на хъмове моичките. Но сега не ги сменям за нищо! Кефиш. П.П. Най-веселото в нета, свързано с Де Армънд е.... http://en.wikipedia.org/wiki/Dana_DeArmond Ей я мойта прелест. Но са различни пикъпите, личи си от Луната: http://www.dearmondguitars.com/t400.html Редактирано Февруари 21, 2008 от sa6tiat Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 22, 2008 Автор Отговорено Февруари 22, 2008 Във сайта на Де Армънд няма оставен имейл за въпроси, но има редирект към Фендер.ком Пратих им писмо със снимка на моя адаптер и с въпрос дали има такъв модел или е фалшив . Не се надявам много на отговор, но ако получа такъв ще ви кажа... sa6tiat завидях ти за тая красива китара. Дана за първи път я чувам. Ноже би също предлага качество но в своята сфера Цитирай
Recommended Posts