Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Squier Bullet Strat...


luter

Recommended Posts

Искам да попитам дали мога на Squier Bullet Strat да изкарам звук на песни на Iron Maiden, като например Aces High, The Trooper, Transylvania нещо подобно.По принцип още нямам електрическа китара, а на класическа свиря от около година.На класическата ми китара съм се мъчил да свиря такива песни, чисто като техника на свирене а не звук, но не се получава и това.Така че реших да си купя една китара за начинаещи - Squier Bullet Strat - понеже основния ми проблем е цената...Китарата струва около 250лв.Смятам да си купя 10W усилвател за около 170лв. и Heavy Metal Distortion педал за около 130лв. Говоря за цените, защото цената за мен е най-голямата спънка.Това, което казах тук е на ръба на възможностите ми.Затова искам да знам как оптимално да използвам тези неща (или евентуално да си купя нещо друго), за да мога да свиря Iron Maiden и звука да е на подобаващо ниво.Моля като имате предвид характеристиките на китарата и оборудване, което познавате (без да струва повече отколкото посочих или малко повече) да ми кажете какво да правя в този момент.

Още нещо удобна ли е тази китара за свирене.Говоря за ACTION-a на струните, дебелината на грифа и т.н. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така с булет страт можеш да докараш МЕИДЪН но става въпрос и до колко искаш да го искараш точно като тях , смисел ако си свириш ти сам или на приятели , и на тебе ще ти звучи кул и на приятелите ти , но в професионално свирене- не .Ппедлагам ти да си земеш на цената от 240 лева 5 ватов амп с вграден high gain и ефекти това е много по добро решение ! Влез в саита на Crate и виш модела ,PROFILER5 ако го вземеш няма да сбъркаш !!! С този амп ще можеш и да записваш директно от USB . Аз свиря на креит и мога да ти кажа че съм много доволен от качеството и предполагам така като гледам че това ще да е едно ultimate ампче в размерите на педя !

Редактирано от stratevcaster2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си 2ра ръка нещата,но задължително бъде с някой,който разбира.Примерно едното ти босче струва 60-70 лева не 130.Взех си кубе Стагг за 70 лева 10W убиец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой сайт, където да мога да разглеждам за продажба на предимно такива неща 2-ра ръка?

Иначе ви благодаря много.Ако някой знае още нещо - да казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Тони - заклет фен на мейдън в момента има яко модифициран Squier точно с цел докарване на техния звук.

Консултирайте се с него или изчакайте да се включи в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет към теб е да си вземеш Squier Bullet Strat за 250 лв. но не прави грешката да си взимаш 10 ватово кубе.

Особено ако ще свириш с дисторшън педал.Ако си фен на Мейдън кривочът от кубе Fender 15G или 15R ще те задоволи напълно,а и цената е около 200 лв.Ако свириш солаций ти препоръчвам Fender 15R заради вграденият реверб.

Аз междудругото продавам Fender 15G за 50 лв защото е в друга кутия и драйв каналът му е с преееебан потенциометър който трябва да се подмени.Поместил съм го в кутия от колона а потенциометрите са изведени от горната страна.

Но да се върнем на въпросът-име неудобство - няма фуут суйтч и се превключва с бутон т.ет ще имаш проблеми с изпълнението на Wasting Love :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам и дали има разлика между Squier Bullet Strat с тремоло и съответно без тремоло.Говоря за разлика между характеристиките на двата модела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.